Voortgang gesprekken RTV Zaanstreek en De Orkaan

Op 8 mei van dit jaar loopt de licentie-periode voor RTV Zaanstreek af. De lokale omroep kan dan opnieuw een aanvraag indienen om voor de komende vijf jaar als publieke omroep voor Zaanstad en Wormerland aangewezen te worden.

Maar ook andere gegadigden kunnen zich melden. De Orkaan heeft daar een plan voor gemaakt. Wij denken dat we als lokale omroep met een focus op nieuws en journalistiek voor en door Zaankanters een waardevolle toevoeging aan het medialandschap zouden zijn. Maar zelf een aanvraag indienen is niet de enige optie.

Wij verkennen de mogelijkheid om samen met RTV Zaanstreek tot een fris platform te komen, waarbij we gaan voor nieuws. Voor meer (onderzoek)journalistiek, meer video, meer audio, meer live, meer lokale cultuur, meer politiek, meer erfgoed, meer journalisten, meer berichten over onderwerpen die nu onderbelicht worden… meer dus. 

Omdat de plannen nog niet zijn afgerond hebben zowel RTV Zaanstreek als De Orkaan afzonderlijk een zendmachtiging aangevraagd. Daarbij gaan we ervan uit dat deze aanvragen worden ingetrokken en vervangen door één aanvraag op het moment dat de besprekingen zijn afgerond. 

Het proces heeft vertraging opgelopen, mede doordat we ons genoodzaakt zagen om digitaal te vergaderen. Vlammende brainstormsessies over vliegende plannen worden niet perse via Teams gehouden en geboren. 

Vandaag werd de gemeenteraad geïnformeerd over de vertraging, die brief vind je hier. 

Zodra we nieuws te melden hebben, hoor je het. Zoals altijd. 

Deel dit artikel:

4 reacties op Voortgang gesprekken RTV Zaanstreek en De Orkaan

 1. Robert van Tellingen schreef:

  Ik hoop dat het in ieder geval gaat leiden tot meer kwaliteit en journalistieke snelheid bij RTV Zaanstreek, want op die punten scoort deze lokale omroep momenteel een ruime onvoldoende.

 2. Jaap J. Boot schreef:

  Veel succes hiermee, kijk er naar uit.

 3. M. van der Poel schreef:

  RTV Zaanstreek, RTV Zaanstreek, RTV Zaanstreek, herhaling, herhaling van roeiende mannen en vrouwen, tot in den treure. Of voertuigen die door de Zaanstreek rijden met een camera. Hoop dat De Orkaan een frisse wind laat waaien.

 4. Frenk van Heeswijk schreef:

  Trouw niet voor je veertig bent.., en alle geheimen van het huwelijk kent. Heus het is nog niet te laat, als je op je veertigste pas trouwen gaat… Ik wens jullie een gelukkig huwelijk, maar waarom zou die licentie niet gewoon aan de Orkaan worden toegewezen. Niet geschoten is altijd mis.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.