Voorzitter trapt in Monet-nepnieuws

Gisteren signaleerden we een aardig uitglijertje van Zaanstad Nieuws.

Op de site werd beweerd dat Stichting Monet in Zaandam 50.000 euro zou vangen van Metropoolregio Amsterdam voor het maken van een wandel-app. In werkelijkheid krijgt de stichting ‘slechts’ 4200 euro.

We besloten er niets mee te doen, anders blijven we aan de gang.

Totdat we zagen dat het ‘nieuws’ (Foutje? Fakertje?) vrolijk werd gedeeld door niemand minder dan Monet-voorzitter Dennis Straat. Bij zijn aantreden gaf hij al aan groot te willen denken:

‘Monet is een cultuur-historisch en toeristisch sterk merk waar de Zaanstreek (nog) veel te weinig gebruik van maakt. Dat moet veranderen en dat kan veranderen!’

Oud VVD-wethouder Straat is nu iets meer dan een jaar voorzitter van de stichting. Hij trad aan nadat Gert Schouten de handdoek in de ring gooide door de vele intriges en botsende belangen omtrent het Monetjaar dat de stichting initieerde.

De bestuurstijger kent het klappen van de zweep, heeft een neus voor potjes en hij kent het jargon. Voor hem zal het verschil tussen 50.000 euro en 4200 euro niet zoveel betekenen. Toch vinden we het nieuws dat de voorzitter een volledig verkeerd nieuwsbericht klakkeloos deelt.

Een Gert Schouten is moeilijk te vervangen, maar het zou fijn zijn als de stichting een voorzitter krijgt die weet wat er speelt. Iemand een suggestie?

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Dennis Straat

  Helaas. Ik was in de veronderstelling het bericht te hebben gedeeld met het commentaar erbij dat het juist niet om €50.000 ging maar om €4.200. En met dat geld gaan we met plezier aan de slag om de Monet wandelroute uit te breiden met een audiotour.

 • jan de bruin

  € 4200 voor een wandelapp. zodat iedereen GRATIS de wandeling kan doen die nu door een aantal deskundige rondleiders voor €10 per persoon op aanvraag geregeld wordt. Daarbij wordt aan de hand van de schilderijen het verhaal verteld van Claude Monet zijn vier maanden durende verblijf in Zaandam.
  Die €4200 is dus een sigaar uit eigen doos want waarom zou je nog een tientje betalen als het gratis kan!
  Dus wederom een verkeerd besluit om voor dit doel geld aan te vragen dat slechts tot inkomstenderving leidt.
  Besteed het geld aan hufterproof afbeeldingen van de 25 schilderijen op groot formaat en bevestig die op de plekken die Monet in 1871 aantrof en schilderde zodat de rondleiders niet meer met een tas met afbeeldingen hoeven te sjouwen die bij regen aan elkaar plakken.

  • Mariska Schuttevaer

   De wandeling met een app is in mijn ogen absoluut geen vervanging van de wandeling met begeleiding. In mijn “wandelgroepje” werden destijds veel vragen gesteld n.a.v. alle mooie verhalen, waar we uitgebreid antwoord op kregen.
   Dat zie een app niet doen. Bovendien is zo’n wandeling met een groepje en begeleiding ook gewoon heel,gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *