Vrij & Willig: Erik Esteie

De Orkaan heeft geen kantine, geen koffieautomaat en geen studio. Maar we hebben een website bomvol nieuws en we hebben mensen – Orkaankrachten! – die samen met de redactie het nieuws maken.

Veel van de krachten achter De Orkaan hebben niet de ambitie zelf zichtbaar te zijn. Toch laten we ze graag aan het woord de komende dagen. Om te voorkomen dat onderschat wordt wat onze gemeenschap bijdraagt aan de gemeenschap. Met hun bijdragen zijn we een Orkaan, anders waren we niet meer dan een briesje geweest…

Vandaag het woord aan: Erik Esteie

Ik ben betrokken bij de Orkaan omdat ik vind dat jullie nieuws brengen wat dicht bij mij staat. Ik doel hierbij op klein leed, maar ook op klein goed en verheugend nieuws uit de regio Zaanstreek. Ook vind ik dat jullie goed op de hoogte zijn van allerlei planmatige gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld bouwprojecten en jullie zijn niet te beroerd om ook kritische vragen te stellen. Dit geldt natuurlijk ook voor de raadsvergaderingen en onderwerpen die op buurtniveau spelen.

Verder ben ik betrokken omdat ik jullie af en toe kan wijzen op dingen die ik zie, en dit is meestal door de foto’s die ik naar jullie toe stuur maar een andere keer meld ik alleen iets en vervolgens zie ik het wat later terug op de Orkaan.

Wat zou er meer zou kunnen als De Orkaan de uitzendlicentie zou krijgen? Deze vraag vind ik lastig omdat ik, als ik eerlijk ben, niet zou willen dat jullie professioneel zouden worden en afhankelijk van geld.

Ik snap dat het beheren van een website zoals de Orkaan veel van jullie vraagt en dat die vraag misschien teveel is om het maar altijd vrijwillig te blijven doen. De keerzijde is echter dat als jullie hier meerdere VTB’s* van zouden kunnen maken dat er dan een situatie zou kunnen ontstaan dat je niet bijt in de hand die je voedt. Met andere woorden, de onafhankelijkheid zou op het spel kunnen komen te staan.

Ik zal evengoed dingen blijven opsturen en voel me altijd vereerd als ik iets heb gemeld en het verschijnt op de Orkaan, ik denk dat dat jullie grootste kracht is, probeer alsjeblieft niet te verzanden in een politiek spel waarin jullie steeds meer zullen worden ingezogen als er besloten wordt om jullie een uitzendlicentie te geven. Die licentie wordt na verloop van tijd geëvalueerd en dan kunnen er voorwaarden gesteld worden die niet passen bij de Orkaan maar waar wel aan voldaan moet worden om een verlenging van de licentie te bewerkstelligen.

Ik hoop dat je wat kunt met mijn antwoorden en ik wens jullie het allerbeste en hoop dat ik in de toekomst mijn steentje kan blijven bijdragen en dat tot aan het eind der tijden het nieuws kan blijven volgen op de Orkaan.

Mijn hart ligt in ieder geval bij jullie!

Groeten,

Erik

*VTB = FTE, ik hou het echter liever in het Nederlands 😉
PS Nu spreekt mijn ego: oh wee als jullie stoppen met de top 10 foto’s aan het einde van het jaar!!

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *