Vrijdag eerste asielzoekers uit Ter Apel in Assendelft

Atletiekvereniging Lycurgus meldt dat vrijdag 22 juli de eerste bewoners in de sporthal van de club aan het Jaap Bootpad in Assendelft worden verwacht.

Het gaat om 225 asielzoekers die uit het aanmeldcentrum uit Ter Apel komen.

In Ter Apel is al maandenlang een tekort aan opvangplekken waardoor mensen soms op stoelen, in tenten of in de open lucht moeten overnachten.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de 25 veiligheidsregio’s in Nederland gevraagd om tijdelijk 225 crisisnoodopvangplekken voor asielzoekers te realiseren. De opvang blijft uiterlijk tot 1 oktober 2022 in gebruik.

De sporthal in Omzoom is bijna klaar voor gebruik. Maar misschien moeten er de eerste dagen nog wat ‘laatste restpunten’ restpunten worden weggewerkt.

Lees ook: 225 asielzoekers uit Ter Apel naar Assendelft

Meer over de ‘crisisnoodopvang asielzoekers’ bij de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland.

Deel dit artikel:

22 reacties

 • Tekort aan opvangplekken dat ze dagenlang op stoelen slapen ? EN al die Ruim 400 Daklozen /thuislozen in de gemeente Zwolle die maanden en maanden lang op straat leven zonder een vaste woon en verblijfplaats ?, vergeet ook de andere grote steden niet ! Sorry, maar teveel Gelukzoekers hier , asielzoekers uit de oorlogsgebieden zijn welkom in Nederland. Burgemeester BRULS van nijmegen heeft dit ook gisteren gezegd dat het een grote chaos is in Nederland, gelukkig worden de laatste tijd meer mensen wakker .
  CHAOS gaat maar door en door. Chaos is gecreëerd door de overheid. Dus mensen uit de oorlogsgebieden zijn wel welkom !

 • Bep Hogendorp

  Succes omwonenden, hopelijk geen reprise van de ellende die plaatsvond in de periode 2001-2002.

 • Peter Rykmans

  Nou, succes Assendelft met de komst nieuwe kansparels van verre oorden in jullie gemeente. Klinkt dat overleg’ tussen gemeeenteraad en bewoners Assemdelft simpelweg brief in de bus met aankondiging komst 225 asielzoekers. Lijkt me niet dat je er vrolijk van wordt. Ik ben benieuwd of het blijft bij “tijdelijk verblijf’ want het is contante toestroom in Ter Apel waar dagelijks 200 mensen buiten slapen.

  • Jeroen Brekelmans

   De gemeenteraad is achteraf pas geïnformeerd, en heeft geen zeggenschap in deze beslissing.

   Deze opgave is opgedragen vanuit het rijk richting de veiliheidsregio’s.

   Laten we het er het beste van hopen.
   (Woon er zelf hemelsbreed 300 mtr vanaf)

 • Yvonne ten Hoope

  Kijk maar eens wat er nu in Hardenberg gebeurd.. stelende, rovende criminelen praktijken, hevige overlast de Burgervader van Hardenberg is het spuugzat en eist dat dit stopt in het hele land tis genoeg!

 • Hein Hooijschuur

  Zet een een tentenkamp op op het malieveld met 250 asielzoekers vraag dan na een half jaar of iedereen daar zo blij mee is.

  • Peter Rykmans

   Om eerlijk te zijn denk ik dat doorsnee burger niet al te druk over zouden maken want ligt langs de snelweg. Landbestuurders en volksvertegenwoordigers ander verhaal met Provincie Huis aan de overkant en Paleis van Justitie om de hoek…

 • Peter van Haasen

  De instroom asielzoekers is ongeveer 1100 per week.
  Met dat tempo zijn alle extra (nood)opvangplekken in Nederland met 5 weken weer gevuld.
  “Dweilen met de kraan open” heeft geen enkele zin, hij zal een keer de ‘kraan’ dicht moeten draaien.

  • Erik Schaap

   De instroom varieerde in 2022 wekelijks en ligt sinds januari tussen de 600 en 1100 asielzoekers per week. PVV-fractievoorzitter Van Haasen ‘vergeet’ overigens de uitstroom te noemen, waardoor het totale aantal nog lager komt te liggen.

   • Fred Blijestein

    Hr. Schaap U vergeet te vermelden dat er heel vaak sprake is van gezinshereniging nadat 1 familielid zich hier aangemeld heeft. Dus Uw vermelding van tussen de 600 en 1100 aanmeldingen moet x5 gezien worden.

    • E. Schaap

     Nee, asielzoekers hebben (nog) geen verblijfsvergunning en daardoor ook geen recht op gezinshereniging. U haalt asielzoekers en statushouders door elkaar. Hoe u aan ‘x5’ komt is me overigens ook niet helder.

 • Fred Blijestein

  Een kleine nuance. Er komen in eerste instantie “eenlingen” binnen en heel snel volgt de gezinshereniging waardoor de instroom opeens
  5x zo hoog wordt.

 • Jannie Webers-Wijnstra

  Tot ze lastig worden en dan worden ze weer terug gestuurd.

 • Asielzoekers die toch geen kans op verblijfsstatus hebben DIRECT op vliegtuig zetten en enkele reis retour.Daarba eindelijk grenzen dicht.Wij betalen met z,n allen hun nutteloze verblijf hier. Ikk geef veel aan goede doelen,maar niet aan nutteloze acties.

  • l. Boonstra

   Wat let je om daarvoor een vlieglijn op te zetten. Maar bedenk wel dat het land waar je wil landen niet op jouw lading zit te wachten en je dus geen permissie tot landen geeft.

 • Friso Kooijman

  Wat lees ik een vervelende onderbuik meningen die op egoisme zijn gebaseerd. Heel jammer.

 • Peter Rykmans

  Makkelijk praten Nedelandse burgers, die comfortabel en zorgeloos leven, en vervelende consequenties niet ervaren wat huidig asielbeleid doet met Nederlanders laagste inkomens die telkens gepasseerd op de woningmarkt. Criminaliteit neemt zienderogen toe bij asielzoekers zoals deze week in het nieuws Hardenberg relschoppers waar nu gebiedsverbod geïmplementeerd. Burgemeester van Ede die busvol asielzoekers weigert op te nemen, waarmee COA dwang uitoefent, om rust te behouden in zijn gemeente. Pluim voor deze man. Misschien idee dat u ruimte beschikbaar stelt voor deze mensen dak boven het hoofd en leren acclimatiseren in Nederland??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *