Vrijdag opnieuw treinstaking

NS-personeel gaat komende vrijdag, 9 september, opnieuw staken. In de regio’s West en NoordWest (waar de Zaanstreek onder valt), rijden die dag geen treinen.

Na de vorige staking zijn de vakbonden en de NS niet dichter bij elkaar gekomen. Er is nog steeds geen nieuwe cao.

UPDATE: Bonden en NS praten, staking gaat door (drie dagen geen treinen)

Eerder werd gestaakt op 29 augustus in deze regio. Toen werd er op vijf dagen gestaakt in verschillende regio’s. Deze keer gaat het volgens de NOS om drie stakingsdagen. Na de staking vrijdag in Noordwest en West wordt op dinsdag 13 september in Oost, Zuid en Noord gestaakt en op donderdag 15 september de regio Midden.

Bij de vorige staking in ‘Midden’ lag het treinverkeer in heel Nederland eruit omdat via het knooppunt Utrecht een groot deel van het treinverkeer loopt.

De bonden willen onder meer een automatische prijscompensatie, € 600 eenmalig ineens, structureel € 100 loonsverhoging, compensatie voor rusttijden en minder weekenddiensten. Hier de alle 27 punten uit het ultimatum van de bonden.

Op woensdag 7 september heeft het FNV een regionale busstaking afgekondigd. Op vrijdag 16 september volgt een landelijke staking voor het streekvervoer.

Foto’s van de vorige staking van 29 augustus door Rens Kamminga.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Het OV is een sociale voorziening. Als Aow-er van 74 moet ik rondkomen van ca. 1200 euro. Acht jaar lang niet geindexeerd. Uitzonderingen daar gelaten vind ik de uitvoerders van het OV een stelletje egoisten. Heb nooit een auto gehad. Staken moet door de rechter meteen verboden worden vwb het OV. Ik heb nooit geklaagd over verhogingen van mijn inkomen en deze laffe daad moet onmiddellijk stoppen. Aan het werk, jullie zeurders. Wij zijn altijd de dupe door jullie gedrag. BAH

  • Rens Kamminga

   Ik stel voor dat alle AOW-ers ook maar eens een dag moeten gaan staken, dat zal ze leren die egoïsten.

   • Didier Hennequin

    Je kunt hier nu wel een beetje lacherig over doen, maar er zijn daadwerkelijk mensen die voor hun volwaardig functioneren in de maatschappij afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Helaas staat de rechter alleen het staken toe als machtsmiddel van werknemers, zodat er onvermijdelijk derden gedupeerd worden in geval van geëscaleerde arbeidsconflicten. In dit geval de reizigers. Misschien is uitbreiding van machtsmiddelen iets om een volgende keer actie voor te voeren?

  • Eran Denger

   “Ik heb nooit geklaagd over verhogingen van mijn inkomen” logisch, wie zou dat wel doen?

   • Kev Bakker

    Nee, sorry Eran. Logisch is dat zeker niet.
    Heb je je eigen marktwaarde vergeleken met andere banen? Onderzoek gedaan, naar waar je meer kan verdienen, in jouw of buiten jouw sector van dienstverlening?

    Een verhoging van jou inkomen, moet marktwaardig zijn, iig de inflatie compenserend zijn.
    Niet ieder “dubbeltje” is ok.
    Zeker niet dit jaar!!!

    Dus kijk en vergelijk, om je heen. In de weide wereld.. Je persoonlijke marktwaarde, dat ben jij in goud waard!

 • Eran Denger

  “Ik heb nooit geklaagd over verhogingen van mijn inkomen” logisch, wie zou dat wel doen?
  Dit was een reactie op de tekst André Weijts.

  En Kev Bakker: ik ben al 13 jaar met pensioen dus je goede raad is aan mij niet meer besteed.
  Maar wie weet, wellicht kan iemand anders er zijn voordeel mee doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *