Bonden en NS praten, staking gaat door (drie dagen geen treinen)

De NS heeft de vakbonden een nieuw cao-aanbod gedaan, maar dat is voor de bonden geen reden de staking van aanstaande vrijdag af te blazen. FNV, VVMC en CNV Vakmensen zien het als een ‘eerste stap’ van de NS en willen wel in overleg met de werkgever.

Vrijdag 9 september wordt in West en NoordWest (waar de Zaanstreek onder valt), gestaakt. Dinsdag 13 september zijn Oost, Zuid en Noord aan de beurt en donderdag 15 september de regio Midden. De NS zegt op die dagen in heel Nederland geen treinen te laten rijden, het is volgens hen onmogelijk om een verantwoorde, veilige en betrouwbare dienstregeling uit te voeren.

Op vrijdag 16 september is ook een landelijke staking voor het streekvervoer (bussen).

UPDATE: Treinstaking van de baan

Eerder werd gestaakt op 29 augustus in deze regio. Toen werd er op vijf dagen gestaakt in verschillende regio’s. Deze keer gaat het om drie stakingsdagen die dus in de praktijk drie keer op een landelijke staking neerkomen.

De bonden willen onder meer een automatische prijscompensatie, € 600 eenmalig ineens, structureel € 100 loonsverhoging, compensatie voor rusttijden en minder weekenddiensten. Hier de alle 27 punten uit het ultimatum van de bonden.

Lees op de FNV-site: Spoorvakbonden gaan in overleg met NS

Foto van de vorige staking van 29 augustus door Rens Kamminga.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *