VVD debatteert over toerisme

Op 24 juni organiseert de VVD, samen met de Stichting Zaanse Schans een debatavond over Toerisme in de Zaanstreek.

Volgens de VVD levert toerisme een belangrijke bijdrage aan de Zaanse economie maar de nadruk ligt “te veel op de Zaanse Schans”.

Daarom wordt gezocht “naar mogelijkheden om het bezoek aan de Zaanse Schans beter te spreiden en de toeristen te laten inzien dat er zoveel meer moois is in de Zaanstreek.”

De spreiding van het toerisme is het belangrijkste discussiepunt op de avond die om 19:45 begint (inloop vanaf 19:15). De plek is Kaasmakerij Catharina Hoeve op de Zaanse Schans.

Aanmelden tot 19 juni via info@vvdzaanstad.nl, inlichtingen bij mustafa.kedilioglu@vvdzaanstad.nl.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Ja ja VVD. Denken ook de toeristenstromen te kunnen veranderen. Waarom komen toeristen naar de Zaanse Schans?

  JUIST voor de Zaanse Schans!

  Toeristen gaan niet naar iets anders ipv de molens op de Schans. Als je naar Londen gaat wil je ook de Tower en de Big Ben zien.

  Veel succes gewenst.

  • Hans Kuyper

   Het verschil is dat de Tower en de Big Ben een paar kilometer uit elkaar liggen. Tussen de Schans en de Schans is nauwelijks ruimte voor 1,6 miljoen bezoekers.

 • Dré Prijs

  Ik denk wel dat Marco gelijk heeft. Spreiden zal niet de oplossing zijn. Minder toeristen betekent ook minder inkomsten voor de middenstand op de Schans. Dus wel opvallend dat de VVD hiervoor pleit. Misschien moet de toeristenbelasting omhoog, of een entree ingesteld worden voor de Schans, of een duurder parkeerkaartje. Dat zijn instrumenten om de bezoekersstroom te verminderen. Op andere plaatsen in de stad moet het dan juist aantrekkelijk gemaakt worden, betere parkeerfaciliteiten, goed aansluitend openbaar vervoer enzoverder. Alleen ik denk dat een Zaans Museum juist meer bezoekers wenst, niet al die 1,6 miljoen bezoekers van Hans duiken het museum in, want die willen alleen maar de molens van Marco!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *