VVV van BB (Vaaroverlast Vragen VVD van Bart Baaten) &๐ŸŽ™

We raken er niet graag in verzeild, maar Bart Baaten (BB), boegbeeld van VVD-Oostzaan laat zich niet langer afschepen. Het roer moet om!

Het dorp achter en onder de ophaalbrug zucht al jaren onder vaaroverlast. En hoewel de raad alles probeert (vloeken als een bootwerker, schipperen, laveren…) om het college richting rustiger vaarwater te bewegen, missen zij de boot! 

Begin 2022 werd bijvoorbeeld door het college beloofd dat er maximumsnelheid-borden in de wateren geplaatst zouden worden. Maar, hoewel zij bakzeil haalden, staat het als een paal boven water dat er geen borden verschenen. De vragen die BB en zijn bemanning stelden aan college-kapitein Marvin Polak, verdwenen diep in de Roemersloot. 

Op 1 april, de dag dat mensen elkaar in de boot nemen, start het vaarseizoen. Kapitein Polak heeft beloofd om het dorp voor die tijd te informeren over de nautische regels en de bijbehorende straffen (kielhalen red.!). Maar Polak vaart scherp aan de wind: het is half februari en het bleef windstil. 

BB stelde vragen:

โ€˜We hebben nog geen informatie gezien, noch een terugkoppeling vanuit het college hierover gekregen.โ€™ 

Het college lijkt de boot dus af te houden.

Wij volgen de beantwoording als beste stuurlui. 

BB stelde nog meer vragen en die kan je hier lezen als je die boot niet wil missen. 

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Louis Dirksen

  Als het bevoegd gezag op de openbare weg een gemotoriseerd voertuig ziet waarvan de bestuurder te jong is, te hard rijdt, geen rijbewijs heeft en dat ook nog eens in een voertuig doet waarvan de kentekenplaten ontbreken dan volgt na de staande houding een fiks aantal boetes.

  Aks het bevoegd gezag in het openbaar bevlot- en bevaarbaar water een gemotoriseerd vaartuig ziet waarvan, etc, etc โ€ฆโ€ฆโ€ฆ

  De oplettende lezer zal begrijpen dat er dan niets volgt, toen niet, nu niet en waarschijnlijk nooit nietโ€ฆโ€ฆ..

 • Leo de Boer

  Vaar-ettertjes.. het zijn er niet bijzonder veel, maar dat kleine groepje etters zijn wel bijzonder zeer ergerlijk lastig voor de rest van de waterrecreanten.
  Hier is natuurlijk ook een opvoedkundige taak weggelegd (vaak nagelaten)…. Maarja…. ๐Ÿ™„

 • d siebeling

  gelukkig er komen weer verkiezingen aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *