Kerst is er deze maand overal in de Zaanstreek. Eerder schreven we al over de kerstmarkten waar we helemaal in de kerststemming kunnen komen. Maar er is natuurlijk meer. Wie van kerstmuziek houdt kan zijn hart de komende tijd ophalen. Er zijn traditiegetrouw weer veel – wij telden er maar liefst 27! – kerstconcerten te bezoeken.

De komende dagen kun je nog naar 10 verschillende kerstconcerten gaan! (Missen we er eentje? mail ze naar agenda@deorkaan.nl.)

Donderdag 21 december

  • Kerst(koor) voor de deur van de Wormerveerse Vermaning. Het Koor aan de Zaan en Shantykoor Zilt zingen vanaf 20.00 uur a capella een setje met (kerst)nummers en meezingen mag. Er is glühwein en warme choco en de toegang is gratis. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer. 

Vrijdag 22 december

  • Flux op locatie met een sfeervol concert met Wintersongs door The Lasses in de Wormerveerse Vermaning. Speciaal voor de kerstperiode hebben The Lasses een programma samengesteld met winterse liedjes uit de folktraditie. Het concert begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 15,00 in de voorverkoop (€ 18,00 aan de deur). Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
  • Popup Choir Singalong ‘Christmas Singalong’ in de Bullekerk. Maarten Bos en Tijmen de Koning nemen het publiek mee met alle hits. De singalong begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 14,50. Locatie: Westzijde 75, Zaandam. (foto boven)
  • Concert in Kerstsfeer met Bel Canto bij theater De KunstGreep. Het Seniorenkoor, het Popkoor en het Jeugdkoor zingen vandaag en morgen vanaf 20.00 uur een afwisselend repertoire in kerstsfeer. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
  • Het jaarlijkse kerstconcert uitgevoerd door drie zangkoren onder leiding van Jolanda van Boxtel in de Noorderkerk. Er worden bekende klassieke- en populaire kerstliederen gezongen. Het concert begint om 19.30 uur en kaarten kosten € 11,50. Locatie: Heijermansstraat 127, Zaandam.

Zaterdag 23 december

  • Concert in Kerstsfeer met Bel Canto bij theater De KunstGreep. Het Seniorenkoor, het Popkoor en het Jeugdkoor zingen vanaf 20.00 uur een afwisselend repertoire in kerstsfeer. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
  • Nieuwe Huys Concerten kerstconcert ‘Pleidooi voor het Wonder’ door het blokfluitkwartet Brisk samen met acteur Hans Thissen in de Doopsgezinde Vermaning Zaandam. Een concert, met muziek uit lang vervlogen tijden maar ook van nu, waarin oude Gregoriaanse melodieën een belangrijk element vormen. Het kerstconcert begint om 20.00 uur. De entree is vrij, u kunt zelf een bijdrage kiezen. Locatie: Westzijde 80, Zaandam.
Blokfluitkwartet Brisk
  • Theatermijn verzorgt een een Kerstvoorstelling in de Zuidervermaning. Tien jongeren tussen de 14 en de 19 jaar beleven een bijzonder Kerstfeest. En iedereen mag daarbij zijn! Met een gastoptreden van Kelly Johannes, een klassiek gitariste uit Estland. De voorstelling begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 5,00. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.

Zondag 24 december

  • Kerstverhaal in de Kogerkerk verlicht door kaarsenkronen. Met medewerking van vocaal kwintet ‘Full House’, die christmascarols ten gehore brengen. Verder veel bekende kerstliederen om mee te zingen. Na afloop glühwein. De avond begint om 22.00 uur. Locatie: Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan.
  • De Westzaanse Gemeenschap organiseert ‘Kerstavond in Westzaan’ in de sfeervol verlichte Grote Kerk van Westzaan. Dit jaar verlenen het Westzaans Dameskoor, Louis van Dijk en Harmonie Apollo o.l.v. Rolf Hoogenberg hun medewerking. Joost Rijken is de organist van de avond. De voordracht zal worden gehouden door Ria Koekenbier. Vanaf 19.30 uur kun je genieten van mooie kerstliederen en samenzang met organist en orkest. De toegang is gratis (na afloop is een bijdrage voor gemaakte onkosten mogelijk). Locatie: Kerkbuurt 37, Westzaan.

Tekst: De Orkaan Redactie, bronnen en afbeeldingen: verschillende organisatoren kerstconcerten, foto boven: Orkaan Archief.