Vandaag o.a.: Theatre of Faces’, Country K in het Pand (foto), Artzaanstad, kindertheater Plons, coverband Cactus Head, Folkpop trio Phemian, The Cream of Clapton Band, het Westzaans Dameskoor, Evean Voorjaarswandeling en exposities bij Zaansgroen en het Weefhuis…

Verderop deze week: Historisch Café en Paasbingo in De Bovenkruier, lezing ‘Aan de Amsterdamse grachten’, SchoolFotoKijkDag Historische Vereniging Wormerveer, Parteon prikactie Krommenie en koffieconcert Wouter Harbers.

Zondag 26 maart

 • ‘Theatre of Faces – Omkijken naar later’ in de Bullekerk. Bewoners van basisschool ’t Buut, vluchtelingen uit Oekraïne, stellen zich voor en vertellen verhalen met geluiden en muziek. Er zijn ook verschillende artiesten die optreden. De avond wordt afgesloten met DJ Deniece. De opbrengst komt ten goede aan de organisatie ‘Zeilen voor Vrijheid’. De avond begint om 18.33 uur en kaarten kosten € 12,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • De Zaanse band Country K speelt Country ‘Classics’ in café het Pand. Om eerlijk te zijn -en dan zijn we nu dus heel even eerlijk- besteden we hier extra aandacht aan omdat Orkaan-redacteur Piet Bakker een van de gitaren hanteert. Neemt desalniettemin niet weg dat het de moeite waard is om de sprong naar Het Pand te wagen. Het optreden begint om 16.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Zuiddijk 7, Zaandam.
Country K
 • In het MonetAtelier kunnen kinderen met acrylverf, stiften en rietjes een eigen kunstwerk maken. De activiteit duurt van 12.00 – 16.00 uur en deelname kost € 2,50. Locatie: Westzijde 14g, Zaandam.
 • Gevarieerde expositie van 4Art in het Weefhuis. Twee schilders en twee beeldhouwers exposeren vandaag van 11.00 – 17.00 uur. Doe toegang is vrij. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Kijken, luisteren en poseren tijdens de fototentoonstelling “Hoe ik je zie” bij Artzaanstad. David de Lange schiet vanmiddag vanaf 14.30 uur portretten voor een nieuw kunstproject en iedereen is welkom. Locatie: Grote Hulzen 11, Zaandam.
Portret door David de Lange
 • Buurtcentrum De Vuister organiseert samen met Bridgeclub Zaandijk het 10de Open Bridgekampioenschap van Zaanstad.De drive is van 10.30 uur – 17.30 uur. De kosten zijn € 60,00,00 per paar, dit is incl. een warme lunch. Voor meer informatie en/of aanmelden bridgedrive@devuister.nl. Locatie: Molenwerf 44, Koog aan de Zaan.
 • Kindertheater Plons in De Kwaker. Een muzikale familievoorstelling over de avonturen van kikkervisje Kiki, gespeeld door theater Smoespot. De voorstelling begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 5,80 in de voorverkoop. Locatie: J.J. Allanstraat 127, Westzaan.
 • Rommelmarkt van 10.00 – 15.00 uur in buurtcentrum de Bres. De entree is gratis. Locatie: dr. Snijderstraat 2A, Oostzaan.
 • De coverband Cactus Head treedt op in de Lepelaar. Het optreden begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Locatie: Molenpad 2, Jisp.
 • Expositie keramiek met tientallen keramische dieren die zijn gemaakt tijdens de boetseercursussen van Ingrid Mol is te zien bij Bezoekerscentrum De Poelboerderij. De expositie is vandaag en morgen van 10.00 – 16.00 uur te bezoeken.Locatie: Veerdijk 106, Wormer.
 • De Computer Vereniging Oostzaan en Omstreken (CVOO) organiseert een Open Middag van 13.00 – 16.00 uur in de KunstGreep. Thema van deze middag zijn de ontwikkelingen in Domotica, automatiseringsoplossingen voor iedere ruimte in een woning en zelfs voor de tuin. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Folkpop trio Phemian (Femke, Mirthe en Anne) speelt jazzy, folk-pop, soulvolle, meerstemmige zang, cello, viool en ukelele in het kerkje van Krommeniedijk. Het optreden begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 10,00 (incl. koffie/thee). Tevens expositie van Ben Hermanns met tekeningen van Zaanse plekjes. Locatie: Krommeniedijk 182, Krommenie.
Phemian (Femke, Mirthe, Anne)
 • Expositie ‘Project Nederlands-Indië’ met Herma van Bolhuis & Michelle van den Berg bij Zaansgroen. Michelle interviewde acht mensen die hun jeugd in Nederlands-Indië hebben doorgebracht. Herma maakte acht portretten, acht schilderijen van model in interieur en acht kleine Indische herinneringen. De expositie is t/m 16 april op zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is vrij. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • The Cream of Clapton Band treedt op bij podium de Flux. De voorstelling begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 20,00 in de voorverkoop (€ 23,00 aan de deur). Locatie: Hemkade 48, Zaandam.
 • Het Westzaans Dameskoor geeft een jubileumconcert in de Zuidervermaning. Het concert wordt opgedragen aan een van de oprichters van het koor, Corry Siffels. Zij overleed vorig jaar aan kanker en daarom komt de gehele opbrengst ten goede aan KWF. Het concert begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 10,00 (incl. koffie/thee). Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
Westzaans Dameskoor
 • Kindertheater Potitco met de voorstelling ‘Harrie ziet ze vliegen’ in de Wormerveerse Vermaning. De voorstelling begint om 11.00 uur en kaarten kosten € 10,00. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Erwin Kaspers verzorgt weer een kindercollege (vanaf 6 jaar) bij Natuurmuseum E. Heimans. Deze keer vertelt hij over vulkanen en mineralen. Het eerste college begint om 13.45 uur, de tweede om 15.00 uur. Kaarten kosten € 4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar (ouders/volwassen begeleiders gratis). Locatie: Thijssestraat 1, Zaandam.
 • Wandelvereniging De laatste Loodjes en Evean organiseren de ‘Evean Voorjaars Wandeling’. De wandeling start bij Evean dagbesteding Noordse Dam en er zijn 3 afstanden. De 5 en 10 km starten tussen 09.00 – 11.00 uur, de 15 km start tot 12 uur. Deelname kost € 4,50 (€ 2,50 voor DLL leden). Locatie: Kerkstraat 108, Wormerveer.

Verderop deze week:

Maandag 27 maart

 • Historisch Café in buurtcentrum De Bovenkruier. Bas Husslage vertelt vanaf 14.00 uur over de Tachtigjarige Oorlog in de Zaanstreek en de voorbereidingen om volgend jaar op grootse wijze 450 Jaar Zaans Ontzet te vieren. De toegang is gratis. Locatie: Drielse Wetering 49, Zaandam.
Zaans Ontzet 19-05-2013

Dinsdag 28 maart

 • Lezing van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten in de Zaanstreek. Josée Claasen geeft van 14.00 – 16.00 uur de lezing ‘Aan de Amsterdamse grachten’ in de Stolp (naast de Kogerkerk). Locatie: Kerkstraat 12, Koog aan de Zaan.
 • De Historische Vereniging Wormerveer houdt van 10.00 – 16.00 uur een SchoolFotoKijkdag. Vandaag gaat het over de Ambachtsschool R.K. St. Jozef – Nijverheidsschool voor meisjes Zaanstreek-Noord – De Schakel. Locatie: Zaanweg 24 , Wormerveer (ingang achter naast Steijnstraat 2).

Woensdag 29 maart

 • Parteon organiseert van 14.00 – 16.00 uur prikacties om zoveel mogelijk zwerfvuil rondom de Grote Beer en de Kleine Beer in Krommenie op te ruimen. Iedereen kan meedoen! Verzamelen bij het huismeesterkantoor.
 • De Zaanse Uitdaging organiseert samen met gemeente Zaanstad een bijeenkomst om inwoners in kwetsbare (financiële) posities te helpen. Van 15.00 – 16.00 uur wordt met maatschappelijke organisaties het onderlinge netwerk in kaart gebracht. Van 16.15 – 17.15 uur schuiven ondernemers aan voor een maatschappelijke Beursvloer. Aanmelden als organisatie of ondernemer? Mail dan naar info@zaanseuitdaging.nl.
 • Het laatste koffieconcert van dit seizoen alweer in de Bullekerk. Wouter Harbers en Sytse Buwalda voeren samen het Erbarme Dich uit. Het concert begint om 11.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen (collecte bij de uitgang). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Wouter Harbers

Donderdag 30 maart

 • Oriflame’s Paasbingo van 20.00 – 22.00 uur in buurtcentrum de Bovenkruier. Deelname kost € 10,00 incl. drie bingokaarten. Locatie: Drielse Wetering 49, Zaandam.

Vrijdag 31 maart

 • Golfbaan De Zaanse organiseert een VrijMiBo voor alle ondernemers uit de Zaanstreek. De borrel begint om 16.30 uur en is bedoeld om te netwerken, om elkaar te ontmoeten en om de onderlinge band te versterken. Maar ook om te lachen, elkaar op de schouder te slaan en ideeën op te doen. Locatie: Zuiderweg 68, Wijdewormer.
 • Bij Bind in Zaandam wordt de muzikale kleinkunstvoorstelling ‘Lief zonder reden’ gegeven. Een voorstelling over ongemak, schaamte en genot. Herkenbaar voor vele generaties. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 5,00. Reserveren kan via Bind. Locatie: Middenweg 107, Zaandam.
LIEN – Lief zonder reden (fotograaf Anne van Zantwijk)
 • Vandaag is er van 13.00 – 17.00 een preview van de expositie ‘Zinnenprikkelend’, de jubileumexpositie van stichting Het Weefhuis. De komende weken staat het Weefhuis in het teken van de vijf zintuigen. Speciaal voor mensen met een visuele beperking, maar vooral ook voor iedereen die zich wil laten verrassen. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Opening expositie ‘POP, dit is PLAY room’ bij PLAY Room met de onthulling van nieuwe zeefdrukken van Leon van Wijk en DJ Dion. De opening is van 18.00 – 21.00 uur. Locatie: Westzijde 99, Zaandam.
Leon van Wijk – Anatomy of a man
 • Guilty Pleasure Party met dj Deniece van 21.00 – 01.00 uur in de Bullekerk. Kaarten voor de dansavond kosten € 8,50 en zijn te bestellen via www.bullekerk.nl. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Zaterdag 1 april

 • Officiële opening van de expositie Zinnenprikkelend in het Weefhuis. Fotograaf Hannes Wallrafen geeft tijdens de opening een lezing. De opening is om 15.00 uur en de expositie is nog t/m 10 april te bezoeken. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • De monumentale Maria Magdalenakerk opent vanaf nu elk weekend de deuren. Het gemeentemonument uit 1887 is op zaterdag en zondag tussen 12.00 – 16.00 uur open. De toegang is vrij. Locatie: Kalf 162, Zaandam.
 • Buurt en Speltuinvereniging Blok houdt de jaarlijkse rommelmarkt ten behoeve van het onderhoud aan de speeltuin. De rommelmarkt is van 09.00 – 16.00 uur. Locatie: Dr. Kuyperkade 5, Krommenie.
 • Expositie ‘Project Nederlands-Indië’ met Herma van Bolhuis & Michelle van den Berg bij Zaansgroen. Dit weekend (zaterdag en zondag) en het weekend van 8/9 en 15/16 april van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is vrij. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
Project Nederlands-Indië
 • Klein Klassiek Kinderconcert met het thema dieren in het clubgebouw Wormer Vendeliers. Samen spelen, klappen en dansen op muziek. Het babyconcert (t/m 2 jaar) begint om 10.00 uur. Het peuterconcert (2 t/m 4 jaar) begint om 11.15 uur. Toegang is voor kinderen gratis en voor volwassenen € 15,00. Locatie: Knollendammerstraat 28, Wormer.
 • Paaseieren zoeken bij de Zaanse Speelgoed en Kinderkledingbank. De Paashaas komt van 13.00 – 14.30 uur op bezoek en heeft paaseitjes verstopt. Aanmelden kan door een mail te sturen. Locatie: Wandelweg 196, Wormerveer.
 • Orgelfestival met workshop en familieconcert in de Kogerkerk. Kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen onder begeleiding vanaf 14.15 uur een klein orgel in elkaar zetten. Deelname is gratis, reserveren kan via de Kogerkerk. Om 16.00 uur begint het concert waarin het ‘doe-orgel’ wordt bespeeld. Locatie: Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan.
Doe-orgel
 • Tussen 11.00 – 13.00 uur kun je vrijblijvend kijken bij roeivereniging Zaankanaries. Met een ervaren instructeur ga je het water op en kun je ervaren wat het is om te roeien. Locatie: Veerdijk 28A, Wormer.
 • WRV De Zaan houdt een Open Dag voor iedereen die vrijblijvend kennis wilt maken met de roeisport. Van 11.00 – 15.00 uur is het mogelijk om een stukje mee te roeien met een of meer ervaren instructeurs en leden van de vereniging. Locatie: Lagedijk 334, Zaandijk.
WRV De Zaan
 • Popup Choir Singalong – Starship in de Bullekerk. We Build This City on Rock ’n Roll!  en andere hits uit de jaren tachtig worden driestemmig gezongen. De singalong begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 12,50. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • De elfde editie van Tochie Wormerland. De jaarlijks terugkerende kroegentocht vindt plaats van 14.00 – 22.00 uur.
 • Het eerste Monologen Festival in het Zaans Toneelhuis. Meedoen kan door voor 28 februari een video-opname (max. 1 minuut) van je monoloog naar Theatermijn te sturen. Er worden 10 inzendingen gekozen. Meer informatie vindt je op de website van Theatermijn. Locatie: Cornelis van Uitgeeststraat 2, Zaandam.
 • In Zorgcirkel Saenden is van 10.00 – 14.30 uur een rommelmarkt. Er is van alles te koop, van boeken tot meubels. Er is ook een Rad van Fortuin met lootjes voor € 0,50. De entree is gratis. Locatie: Nova Zembla 2, Zaandam.
 • Ar Keltia geeft een Keltisch concert in de Zuidervermaning. Het concert begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 12,50. Reserveren kan door te mailen naar aliaskeltia2@gmail.com. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
Ar Keltia

Zondag 2 april

 • Expositie ‘Project Nederlands-Indië’ met Herma van Bolhuis & Michelle van den Berg bij Zaansgroen. Vandaag en het weekend van 8/9 en 15/16 april van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is vrij. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • De nieuwe dominee (Sjaak Visser) van de Jisperkerk stelt zich voor. Tevens is er een expositie van drie kunstschilders uit Jisp. Locatie: Dorpsstraat 46, Jisp.
 • Poëtische zondagmiddag in het Weefhuis, Zanger/gitarist Hans van Deelen treedt op en er zijn voordrachten van de Zaanse stadsdichters Lisa van Tongeren en Reinier Fosch. De middag is van 15.00 – 17.00 uur en de toegang is gratis. Vooraf reserveren is wel verplicht. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Een MAAK ‘T! workshop in het Zaans Toneelhuis voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het thema van de workshop is ‘animatie’. Er wordt een animatiefilm gemaakt d.m.v. de hele oude videotechniek Stop Motion. De workshop is van 14.00 – 16.30 uur en deelname kost € 10,00. Locatie: Cornelis van Uitgeeststraat 2, Zaandam.
 • Pangea vriend van Alexander Broussard in de Wormerveerse Vermaning. Vanaf 15.00 uur pop met vleugjes jazz, wereldmuziek en reggae. Kaarten kosten € 22,00 (incl. servicekosten). Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • In de Groote Weiver wordt nog eenmaal de serie filmpjes Van Knollendam tot Klauwershoek vertoond, opgeluisterd met live muziek van De Kift. De middag begint om 15.30 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Industrieweg 1a, Wormerveer.
 • De Chr. Oratorium Vereniging Zaanstreek (COVZ) brengt de muzikale vertelling De ‘Kleine’ Johannes naar de Bullekerk. Het wordt een Zaans verhaal met o.a. Bruun Kuijt (acteur/regisseur) in de rol van evangelist (verteller), jongeren van de Zaanse Theaterschool in de rol van Pilatus en natuurlijk het vierstemmig koor COVZ. De voorstelling begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 22,50 (incl. consumptie). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Van maart t/m november zijn er iedere eerste zondag van de maand rondleidingen op het Hembrugterrein. De rondleiding met gids is van 11.00 – 12.30 uur en deelnam de kost € 11,50. Locatie: Grote Hulzen 11, Zaandam.
 • Nynka Delcour geeft in ’t Reghthuys een troostconcert voor iedereen die iets of iemand verloren heeft en van zingen houdt. Het concert is van 11.00 – 12.30 uur en kaarten kosten € 17,50. Reserveren kan door te mailen naar ticketsreghthuys@gmail.com. Locatie: Kerkbuurt 35, Westzaan.
Nynka Delcour
 • Jazz Inverdan met de Tilburgse ensemble Vlek in de Doopsgezinde Vermaning Zaandam. De voorstelling ‘Wim Klein, de laatste menselijke computer’ begint om 16.00 uur en kaarten kosten € 18,00. Locatie: Westzijde 80, Zaandam.
 • De Frans-Canadese Camadou (Carole Marie Doucet) geeft, samen met haar Zaanse begeleiders Hans van Gelderen en Fred Snel en met haar muzikale vrienden Dasha Beltuikova, Deborah Pardy en Ed Idema een concert bij FluXus. Het concert begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 20,00 (jongeren t/m 18 jaar en leerlingen muziekschool € 10,00). Locatie: Westzijde 148, Zaandam (Pasveerzaal).
Camadou

Woensdag 5 april

 • Parteon organiseert van 14.00 – 16.00 uur prikacties om zoveel mogelijk zwerfvuil rondom de Grote Beer en de Kleine Beer in Krommenie op te ruimen. Iedereen kan meedoen! Verzamelen bij het huismeesterkantoor.

Donderdag 6 april

 • Orkaan Café in het Weefhuis. Het café begint om 20.00 uur en iedereen is welkom. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Yoran Vroom en de beroemde Amsterdamse bassist Glenn Gaddum Jr geven een masterclass bij Podium de Flux. De masterclass begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop (€ 10,00 aan de deur). Locatie: Hemkade 48, Zaandam.

Zaterdag 8 april

 • Expositie ‘Project Nederlands-Indië’ met Herma van Bolhuis & Michelle van den Berg bij Zaansgroen. Dit weekend (zaterdag en zondag) en het weekend 15/16 april van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is vrij. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
Project Nederlands-Indië
 • De zevenkoppige band Awoei deelt de passie voor Doe Maar. De Doe Maar Tribute Band geeft om 20.00 uur een concert in de Bullekerk. Kaarten kosten € 15,00 (excl. € 1,00 reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Zondag 9 april

 • Expositie ‘Project Nederlands-Indië’ met Herma van Bolhuis & Michelle van den Berg bij Zaansgroen. Vandaag en het weekend 15/16 april van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is vrij. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Paaseieren zoeken voor kinderen tot 8 jaar in Wilhelminapark Wormerveer. De middag is van 11.00 – 13.00 uur. Kaarten kosten € 3,00 en zijn vanaf 3 april te koop bij het huis van de parkwachter.

Maandag 10 april

 • Paasfeest bij kinderboerderij ’t Weidje. Van 11.00 – 16.00 uur zijn er oudhollandse Paasspelletjes, paasknutselen en een speurtocht. Na het speuren krijgen de kinderen een zakje chocolade eitjes van de Paashaas. Kaarten kosten € 3,50 en zijn vanaf 1 april verkrijgbaar. Locatie: Spatterstraat 105A, Wormer.
 • Paasspeurtocht in Krommenie. Dit jaar zijn er weer 2 routes, 1 voor de kinderen van 3 – 6 jaar (uiteraard zijn jongere kinderen ook van harte welkom) en 1 van 7 – 10 jaar. Tussen 11.00 – 15.00 uur kan iedereen gewoon (verspreid) langskomen, zodat kinderen zoveel mogelijk zelf de opdrachten en letters kunnen vinden. De speurtocht is gratis en aanmelden is gewenst.
 • Vocal Group S(w)ing Your Heart Out geeft het Passionconcert ‘Multicolor’ in de Bullekerk. Het concert begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 12,50. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Vocal Group S(w)ing your heart ou

Woensdag 12 april

 • Parteon organiseert van 14.00 – 16.00 uur prikacties om zoveel mogelijk zwerfvuil rondom de Grote Beer en de Kleine Beer in Krommenie op te ruimen. Iedereen kan meedoen! Verzamelen bij het huismeesterkantoor.

Vrijdag 14 april

 • Lancering limited edition ‘Glow in the Dark Gnoom’ bij PLAY Room. De avond is van 18.00 – 21.00 uur. De nieuwe ‘gloeiende’ kabouter van Bram Ellens wordt gepresenteerd door Hans Schnitzler en performance van Nick J. Swarth. Locatie: Westzijde 99, Zaandam.
Bram Ellens – Glow in the Dark Gnome
 • Trompettiste Melissa Venema treedt samen met tenor/zanger Erid Reddet op in de Bullekerk. De begeleiding wordt verzorgd door het Noord-Hollands Fanfare Orkest o.l.v. Lieuwe de Jong. Het optreden begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 35,00 eerste rang en/of € 25,00 tweede rang. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Melissa Venema

Zaterdag 15 april

 • Expositie ‘Project Nederlands-Indië’ met Herma van Bolhuis & Michelle van den Berg bij Zaansgroen. Dit weekend voor het laatst van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is vrij. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Theatergroep Assendelft speelt de voorstelling ‘Verre Vrienden’. De voorstelling is van 20.15 – 22.00 uur bij het Zaans Toneelhuis. Kaarten kosten € 12,50. Locatie: Cornelis van Uitgeeststraat 2, Zaandam.
 • MIX UP Regenboog dansavond met open mic bij PLAY Room. De dansavond is van 19.00 – 22.00 uur. Meedoen aan de open mic kan door te mailen naar info@playroom-zaandam.nl. Locatie: Westzijde 99, Zaandam.
 • Milène geeft de muziektheatervoorstelling ‘Voor mijn part Dolly’ in de Bullekerk. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00 (excl. € 1,00 reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Milène 
 • Concerten bij Kaarslicht met Lidy Blijdorp & Tobias Borsboom. Ze spelen Beethoven, Brahms en Ravel in de Jisper Kerk. Kaarten kosten € 19,00 en zijn te reserveren via reserveren@concertjisp.nl. Locatie: Dorpsstraat 46, Jisp.
 • Muziekvereniging Excelsior Oostzaan geeft een Voorjaarsconcert met het thema Night of the Proms bij theater de KunstGreep. Het concert begint om 20.00 uur. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • De Kift komt met de theatertour ‘Feest van het Hondsvot’ naar het Zaantheater (i.s.m. Podium de Flux). Muziek, film, literatuur, poëzie, theater, animatie- en tekenkunst komen samen. De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten kosten € 21,00 in de voorverkoop en € 25,00 aan de deur. Locatie: Nicolaasstraat 3, Zaandam.
De Kift – fotograaf Christophe Vico

Zondag 16 april

 • Expositie ‘Project Nederlands-Indië’ met Herma van Bolhuis & Michelle van den Berg bij Zaansgroen. Vandaag van 13.00 – 17.00 uur voor het laatst te bezoeken. De toegang is vrij. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Theatergroep Assendelft speelt de voorstelling ‘Verre Vrienden’. De voorstelling is van 14.00 – 16.00 uur bij het Zaans Toneelhuis. Kaarten kosten € 12,50. Locatie: Cornelis van Uitgeeststraat 2, Zaandam.
 • A-capellakoor Cantabile geeft een koffieconcert in de Oudkatholieke Kerk in Krommenie. Het concert begint om 12.00 uur en de toegang is gratis (collecte na afloop). Locatie: Noorderhoofdstraat 131, Krommenie.
Cantabile Zaanstad
 • Talentenconcert in de Vermaning in Koog aan de Zaan (i.s.m. Fluxus). Talenten krijgen een podium en de kans om met een symfonie orkest op te treden. Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten kosten € 15,00 (kinderen tot 12 jaar € 5,00). Locatie: Lagendijk 34, Koog aan de Zaan. 
 • Het Plankenkoor uit Amsterdam met organist/dirigent Bram Biersteker treedt op in de Wormerveerse Vermaning. Het optreden begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 5,00. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer
 • Kees Jak geeft een fototentoonstelling in de Zuidervermaning. De opening is om 13.00 uur en wordt muzikaal begeleid. De toegang is gratis. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
Kees Jak – Vermaning weerspiegeld

Maandag 17 april

 • Johan Lemmen geeft een lezing over ‘Geschiedenis van fotografie en de technieken van fotografie in het algemeen’ in de Wormerveerse Vermaning. De lezing begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 7,50 (gratis voor leden van ’t Nut). Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.

Dinsdag 18 april

 • Jan Rudolph de Lorm geeft een lezing over Kees van Dongen bij het Weefhuis. De eerste lezing op 22 februari was in één dag volgeboekt. Tijdig reserveren wordt aanbevolen. De lezing is van 20.00 – 21.00 uur en kaarten kosten € 10,00. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.

Donderdag 20 april

 • Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke geven een voorstelling in theater de KunstGreep. De cabaretvoorstelling begint om 20.15 uur en gaat over misverstanden, buren, barbequen en altijd wind tegen. Kaarten kosten € 22,50 (incl. pauzedrankje, excl. € 1,00 servicekosten). Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Vrijdag 21 april

 • Boksinterland Nederland-Schotland in de Sporthal Oostzaan. Het boksgala met twee profpartijen en zeven amateurpartijen is van 20.00 – 00.30 uur en kaarten kosten € 30,00. Locatie: Twiskeweg 107, Oostzaan.
 • Theatergroep PPG Paletkwartet geeft de voorstelling ‘Odipoes, een komedie’ bij het Zaans Toneelhuis. De voorstelling begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Cornelis van Uitgeeststraat 2, Zaandam.
 • De Navertellers geven de voorstelling ‘De Navertellers’ in theater de KunstGreep. Een muziekprogramma van zes ervaringsdeskundigen die hun doodservaring kunnen na-vertellen. Uit de eerste hand! De voorstelling begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 21,00 (incl. pauzedrankje, excl. € 1,00 servicekosten). Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Jeroen Kramer met de liedjesvoorstelling ‘Na de storm’ in de Bullekerk. Een Nederlandstalige mix van humor, ontroering en muzikaliteit. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 17,50 (excl. € 1,00 reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Jeroen Kramer

Zaterdag 22 april

 • Theatergroep PPG Paletkwartet geeft de voorstelling ‘Odipoes, een komedie’ bij het Zaans Toneelhuis. De voorstelling begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Cornelis van Uitgeeststraat 2, Zaandam.
 • ‘Coco kan het’ is eerste kussentjesvoorstelling in de Zuidervermaning. Marianne van Houten vertelt het bekende verhaal van het vogeltje dat moet leren vliegen. De voorstelling is voor kinderen vanaf 2 jaar en begint om 11.00 uur. Het is de bedoeling dat alle kinderen een eigen kussentje meenemen om op te zitten. Kaarten kosten € 7,50. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
 • Andy Irvine komt naar Roots aan de Zaan bij FluXus. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 22,00 (€ 15,00 voor leden) en kunnen worden gereserveerd via rootsaandezaan@gmail.com. Locatie: Westzijde 148, Zaandam.
 • De (mini)tentoonstelling T*ART is dit weekend te bezoeken bij Zaansgroen. Zaanse kunstenaars (aangesloten bij Tengel) exposeren hun werk, te bezichtigen op zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Rommelmarkt bij buurtcentrum de Bovenkruier. Iedere laatste zaterdag van de maand is de rommelmarkt van 09.30 – 14.00 gratis te bezoeken. Locatie: Drielse Wetering 49, Zaandam. (Deze rommelmarkt is onder voorbehoud en wordt mogelijk verplaatst naar een andere datum.)
 • De band Exile geeft een Rolling Stones Tribute in de Bullekerk. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00 (excl. € 1,00 reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Zondag 23 april

 • Theatergroep PPG Paletkwartet geeft de voorstelling ‘Odipoes, een komedie’ bij het Zaans Toneelhuis. De voorstelling begint om 15.30 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Cornelis van Uitgeeststraat 2, Zaandam.
 • De (mini)tentoonstelling T*ART is dit weekend te bezoeken bij Zaansgroen. Zaanse kunstenaars (aangesloten bij Tengel) exposeren hun werk, te bezichtigen op zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Zaanse Bigband & Jeugdorkest Sinfonietta geven samen een concert ‘Het Metropole Project’ in de Bullekerk. Het concert begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 10,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Jeugdorkest Sinfonietta
 • Kindertheater Potitco met de voorstelling ‘De Mopperkont’ in de Wormerveerse Vermaning. De voorstelling begint om 11.00 uur. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Literaire zondagmiddag met Eva Hoeke in de Wormerveerse Vermaning. De gast van deze middag is schrijfster Roxane van Iperen. De lezing begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 18,50 (€ 15,00 voor leden van ’t Nut). Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Zondagmiddag concert met Vocal Invention in de Maria Magdalenakerk. Het concert begint om 14.30 uur en kaarten kosten € 17,50. Reserveren kan via de website concertenwormer.nl. Locatie: Dorpsstraat 351, Wormer.
 • Het Saxofoonquintet Opus 5 geeft een concert in theater de KunstGreep. Het concert begint om 14.30 uur en kaarten kosten € 17,50 (incl. pauzedrankje, excl. € 1,00 servicekosten). Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
Saxofoonquintet Opus5 

Donderdag 27 april

 • Op Koningsdag organiseert de Bullekerk een Royal Jazz Festival. Het programma wordt later bekendgemaakt. Het festival is van 13.00 – 18.00 uur en is gratis toegankelijk. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Zaterdag 29 april

 • Lezing van cardioloog Pim van Lommel en ervaringsdeskundige Marga van Lennep- Kernkamp over bijna-dood ervaringen (BDE) in de Wormerveerse Vermaning. De lezing begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 19,50. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Donna Summer herleeft met Donna’s Hot Stuff in de Bullekerk. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten 20,00 (excl. € 1,00 reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Vrijdag 5 mei

 • Bevrijdingsdagconcert met kunstexpositie bij PLAY Room. Vanaf 19.30 tot 22.00 uur zijn er optredens van Eric Boeren 4tet en is er beeldende kunst van Han Bennink en andere kunstenaars te bezichtigen. Kaarten kosten € 20,00. Locatie: Westzijde 99, Zaandam.

Zaterdag 6 mei

 • Tussen 11.00 – 13.00 uur kun je vrijblijvend kijken bij roeivereniging Zaankanaries. Met een ervaren instructeur ga je het water op en kun je ervaren wat het is om te roeien. Locatie: Veerdijk 28A, Wormer.

Zondag 7 mei

 • Een MAAK ‘T! workshop in het Zaans Toneelhuis voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De workshop gaat deze keer over Rappers en rijmers. De workshop is van 14.00 – 16.30 uur en deelname kost € 10,00. Locatie: Cornelis van Uitgeeststraat 2, Zaandam. VOL
 • Elles Bailey is op tour met haar derde album ‘Shining in the Half Light’. Om 20.00 uur treedt zij op bij podium De Flux. Kaarten kosten € 19,00 (incl. servicekosten). Locatie: Hemkade 48, Zaandam.

Vrijdag 12 mei

 • Jan van der Male geeft een lezing en orgelbespeling over het leven en werk van orgel- en pianobouwers Flaes en Brünjes. De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Oostzijderkerk. De entree bedraagt € 10,00. Locatie: Zuiddijk 1, Zaandam.

Zaterdag 13 mei

 • Hanneke Kuik geeft de expositie Portretlandschappen bij Zaansgroen. De expositie is dit weekend van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Het Zaans Showorkest Singalong o.l.v. Henk Ummels in de Bullekerk. De avond begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 17,50. Verkrijgbaar via www.hetzaansshoworkest.nl en aan de deur. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Bokke Stop van 14.00 – 21.00 uur bij Brouwerij Hoop. Lokaal bier, eten en de vertrouwde deuntjes door DJ SWIM. Locatie: Lagedijk 71, Zaandijk.
 • Stephanie Struik komt naar Roots aan de Zaan bij FluXus. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 15,00 (gratis voor leden) en kunnen worden gereserveerd via rootsaandezaan@gmail.com. Locatie: Westzijde 148, Zaandam (Pasveerzaal).

Zondag 14 mei

 • Hanneke Kuik geeft de expositie Portretlandschappen bij Zaansgroen. De expositie is dit weekend van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
Kunst van Hanneke Kuik

Maandag 15 mei

 • Zestig jaar popmuziek in de Zaanstreek (deel 2) door Rob Hendriks in de Wormerveerse Vermaning. De avond begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 7,50 (voor leden van ’t Nut gratis). Reserveren kan uitsluitend via ’t Nut. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
Rob Hendriks

Vrijdag 19 mei

 • Fleetwood Mac tribute band Mirage treedt op in de Bullekerk. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 22,50 (excl. € 1,50 reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Mirage – Fleetwood Mac Tribute Band

Maandag 29 en dinsdag 30 mei

 • Pinksterzaan, Zaanse schans

Zaterdag 3 juni

 • Rommelmarkt bij buurtcentrum de Bovenkruier. Iedere laatste zaterdag van de maand is de rommelmarkt van 09.30 – 14.00 gratis te bezoeken. Locatie: Drielse Wetering 49, Zaandam.
 • Tussen 11.00 – 13.00 uur kun je vrijblijvend kijken bij roeivereniging Zaankanaries. Met een ervaren instructeur ga je het water op en kun je ervaren wat het is om te roeien. Locatie: Veerdijk 28A, Wormer.
 • The Best ABBA Tribute speelt vanaf 20.00 uur in de Bullekerk. Dit concert maakt onderdeel uit van de ZaanPride. Kaarten kosten € 22,50 en zijn te reserveren via de Bullekerk. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
The Best ABBA Tribute

Check altijd:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Langlopend

Van 26 januari tot en met 31 maart is de tentoonstelling ‘Poëzie in Zaanstad’ in de publiekshal van het Stadhuis te bezoeken. De tentoonstelling, in het kader van de Poëzieweek 2023, heeft dit jaar het thema vriendschap. De tentoonstelling  is te bezoeken tijdens de openingstijden van het Stadhuis. Locatie: Stadhuisplein 100, Zaandam.

Van 4 februari t/m 1 april is de expositie ‘De Zaanse KunstSalon’ te bezoeken bij galerie Staphorsius. In 2023 bestaat de Willem Jansen Stichting 50 jaar en opent het jubileumjaar met de verkoopexpositie De Zaanse KunstSalon, geheel samen te stellen met kunstwerken die door particulieren voor de verkoop worden aangeboden. De expositie is van dinsdag t/m zaterdag tussen 09.00 – 17.00 uur te bezoeken. Locatie: J.J. Allanstraat 287B, Westzaan.

Galerie Staphorsius

Van 22 februari tot 3 april geeft Norma Lo Fo Wong een fototentoonstelling ‘Mensen, mensen, mensen’ in de KunstGreep. De titel van de tentoonstelling spreekt voor zich. Op alle foto’s zijn mensen te zien. De tentoonstelling is te bezoeken op maandag t/m woensdag van 08.30 – 17.00 uur, donderdag van 08.30 – 19.00 uur en vrijdag van 08.30 – 12.00 uur. Daarnaast tijdens theatervoorstellingen en andere activiteiten in de KunstGreep. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Fototentoonstelling Norma Lo Fo Wong

Van 1 maart tot 31 maart exposeren leden van fotoclub Zaanland met foto’s in De Bieb in Krommenie. Als thema heeft deze expositie ‘de keuze van de fotograaf’. De Bieb is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 – 20.30 uur en op zaterdag van 11.00 – 15.00 uur. Locatie: Heiligeweg 170, Krommenie.

Foto zeilboten van Lammert Melk

Van 2 maart tot half april is bij Bezoekerscentrum De Poelboerderij een tentoonstelling te zien van werk van Corine de Jong. De passie van Corine is buiten schilderen. De Poelboerderij is geopend van donderdag t/m zondag van 10.00 – 16.00 uur. Locatie: Veerdijk 106, Wormer.

Van 19 maart t/m 16 april houdt de Schilderskring Zaanstreek Noord voor het eerst een expositie in de Zuidervermaning in Westzaan. Er is werk te zien in verschillende technieken; van olie en acrylverf, tot aquarel en gebruik van gemengde technieken. Tijdens de opening spelen twee jonge Oekraïense helden (Nestor Shalimov en Fjödor) piano. Ze spelen ieder uur vanaf het hele uur tussen 13.00 en 16.00 uur. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.

Expositie Schilderskring – Haaldersbroek – Ine Wolthuis

Van 25 februari t/m 10 april is de Fototentoonstelling “Hoe ik je zie” te bezichtigen bij Artzaanstad. Het publiek wordt uitgedaagd mee te kijken door de lens van de fotograaf. Artzaanstad is geopend op woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en zondag van 12.00 – 17.00 uur. Locatie: Grote Hulzen 11, Zaandam (Hembrugterrein).

Van 5 maart tot 11 mei geeft Tine Pauwels een expositie van schilderijen (van acryl) en keramiek in het Bartel Jacobs Centrum. De expositie is geopend ieder weekend op vrijdag van 10.00 – 12.00 uur en zondag van 11.00 – 12.00 uur. Daarnaast iedere derde woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Locatie: Kerkbuurt 12, Oostzaan.

Van 23 maart tot de zomer is er in de Wormerveerse Vermaning een nieuwe tentoonstelling van collages van de Zaanse kunstenares Letty Hesselink te bezoeken. Daar werkt ze driedimensionaal met klei en maakt ze beelden uit steen. Mensen, dieren en de natuur zijn een grote inspiratie voor haar. Haar werk is internationaal bekend door haar samenwerking met o.a. Versace. De expositie is tijdens evenementen en op dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur te bezoeken.

Werk van Zaanse kunstenares Letty Hesselink

Van 31 maart t/m 10 april is de jubileumexpositie ‘Zinnenprikkelend’ te bezoeken in het Weefhuis. Na 20 jaar exposities voor zienden, is deze expositie speciaal voor mensen met een visuele beperking, maar ook voor iedereen die zich wil laten verrassen. Doel is via voelen, horen, ruiken, proeven en zien, verbindingen te leggen tussen kunst en het publiek, d.m.v. een expositie, lezingen, voorstellingen, concerten, gedichten, proeverijen, voel- en geluidsexperimenten. Het voorlopig programma Zinnenprikkelend is bekend gemaakt. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.

Van 31 maart t/m 23 april is op de tentoonstelling ‘POP’ bij PLAY Room werk te zien van o.a.: Herman Brood, Burning Desk,Laura van Dijk, Ben Eine,Bram Ellens, Ruth Horstmanshoff,Evelien de Jong, David de Lange, Ralph Posset, Ivan Tuzov, Lux Vortex, Jasmine de Vries en Leon van Wijk. De expositie is vrijdag t/m zondag van 13.00 – 18.00 uur te bezoeken. Locatie: Westzijde 99, Zaandam.

Evelien de Jong – Space Dog