Oldtimers, Vleermuizen, Zaanfolk, FluXus, Kermis, Zeil en Papier

Wekelijks in De Orkaan: de agenda en tips voor uitgaan, kunst, cultuur, tentoonstellingen, optredens, evenementen, films, activiteiten…

Deze week: Oldtimerdag en Oudheidkamer in Oostzaan, kermis Zaandam, Truckrun, Zaanfolk-Sessie Wormerveer, FluXus Doe Dag, Lucas de Man in De Fabriek, vleermuizen in de Heemtuin, Weefhuis, Zaansafari, Expeditie Zeil en Expeditie Papier, Fort aan de Ham, Poelboerderij.

Langlopende evenementen: “Geloven in Amsterdam”, Natuurwandelen, galerie Staphorsius (Westzaan, stillevens), Zaans Museum (originele plaatjes uit Verkade-album) en het Molenmuseum (Frans Mars).

De Fabriek: Compostella, Of ik gek ben, Maggie’s Plan, Red the Turle, Elle, De Grote Vriendelijke Reus, A Hologram for the King, Race.

We werken alvast een paar maanden vooruit. Tips en suggesties via Twitter, Facebook of mail De Orkaan.

DEZE WEEK

Zaterdag 3 september

hoge rad

 • Saenfestijn Wormerveer, 11.00 – 19.00. Startende ondernemers met een aanbod op het gebied van interieur, mode, food, kunst, vintage en stationery. Foodtrucks en live muziek.

busje-festijn-1024x553

 • Het Weefhuis: schilderijen van Lous Diekhuis en Marja Tiebout, 11:00-17:00.

Lous Diekhuis en Marja Tiebout

 • Zaansafari (tot eind oktober elke zaterdag)
 • Truckrun – hele Zaanstreek.
 • Kinderen & Sport, van 13.00 uur tot 17.00 uur bij winkelcentrum De Saen, Kaaikhof te Assendelft
 • TOOST met Vermucho, van 16.00 uur tot 22.00 uur bij Dam 11 te Zaandam
 • Fashion Event Gedempte Gracht.

Zondag 4 september

zaandewandel

 • Het Weefhuis: schilderijen van Lous Diekhuis en Marja Tiebout, 11:00-17:00.

Lous Diekhuis en Marja Tiebout 2

Oldtimer1 Oostzaan

 • Oostzaan, KunstGreep: in de theaterzaal en Beerlingzaal activiteiten van de Oudheidkamer. In de raadzaal en Hofmanzaal wordt men ontvangen door de Computervereniging. In de theaterzaal liggen de hele middag fotoboeken, die kunnen worden bekeken en van commentaar voorzien. In de Beerlingzaal is een doorlopende film, getiteld De Wandeling van Wil, te zien waar men kan in- en uitlopen. In de raadzaal maakt de CVOO verschillende stands om programma’s en technieken te laten zien. En natuurlijk het nieuwe cursusprogramma. Vanaf 14.15 uur vinden diverse presentaties plaats van de CVOO en de SOO in de Hofmanzaal en de Theaterzaal.
www-????; man met fiets en vrouw met fiets; scan archief Jaap Kalf; txt20090106; repro

Oostzaan, man en vrouw met fiets; scan archief Jaap Kalf.

 • Poelboerderij Wormer, De geheimen van de vogeltrek, 13:30
 • De honing van de bijen in het Darwinpark geoogst, Natuurmuseum E. Heimans, Zaandam, 13:00 – 17:00.
 • Babel-rondleidingen:
  • Om 13.00 uur verzorgt Anton Faas een rondleiding door de voormalige Chocoladefabriek van Verkade (Westzijde 188, Zaandam). Verzamelen op het binnenplein.
  • Om 14.00 uur is de gerestaureerde monumentale Zaandijkerkerk geopend voor bezoekers, waar Jeroen Hooyschuur van Hooyschuur Architecten voor een toelichting zorgt.
  • Om 15.30 uur presenteren de architecten van MVDRV in zaal 2 van Filmtheater De Fabriek (Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam) het ontwerp voor het Cultuurcluster, dat bij station Zaandam zal worden gebouwd.
  • In de hal van De Fabriek is vanaf 15.00 uur toelichtende informatie over het Cultuurcluster te vinden. Ook is daar informatie over de komende overbouwing van het NS-spoor in Zaandam, die door NUNC architecten is ontworpen.
  • Naast deze open gebouwen en presentatie heeft Babel een fietsroute van 18 km. samengesteld, die langs 18 voorbeelden van Zaanse architectuur leidt. Deze is te downloaden via www.stichting-babel.nl. en gratis verkrijgbaar bij o.m. VVV, fietsverhuurders, hotels en B&B’s in de Zaanstreek
 • Zaanfolk-Sessie, Wormerveer

FolkSessie-ZFF-2016

 • FluXus Doe Dag. Kennismaken met de beeldende, digitale, schrijf-, muziek-, dans- en theaterlessen bij FluXus, en zelf aan de slag. Mini-workshops textiel fusion, portretfotografie, kinderatelier, mini-magazines maken en oude koppen schilderen. De Doe Dag vindt tussen 13.00 en 16.00 uur plaats op de FluXus locatie op de Klaas Katerstraat 7b in Zaandam (onder). Op het buitenpodium dans, theater en muziek. En er is een voorproefje van de familiemusical Code Monet die in 2017 in het Zaantheater staat. Tussen 16.00 en 17.00 uur wordt de Doe Dag afgesloten met een after party en is er live muziek van de docentenband ‘The FluXmatics’ en de Big Band van De Flux Popschool. Een actueel programma op www.fluxus.nl

OPEN-doe-DAG tekening

Maandag 5 september

 • De Fabriek: De Man door Europa, solovoorstelling van Lucas De Man die 17 steden in 8 landen aandeed. Een kaartje voor de voorstelling is gratis, maar het is wel noodzakelijk om een kaartje bij De Fabriek af te halen. Zonder kaartje is toegang niet mogelijk.

demandooreuropa01

Donderdag 8 september

 • De Fabriek: Journalist en schrijver Auke Kok een inleiding bij Race. De Olympische Spelen in Berlijn in 1936 werden gebruikt om politieke propaganda te maken en een gunstig beeld van het naziregime te vestigen. Het project slaagde. Pas later werd dit doelmerk doorzien. Daarvoor was er slechts verspreide kritiek. De oproepen tot boycot uit joodse en linkse hoek in Nederland vonden slechts gehoor bij enkele sportbonden en sporters. De journalist Auke Kok vertelt, op basis van uitgebreid onderzoek, het verhaal van de Nederlandse deelname maar gaat tevens in op het bijzondere verhaal van atleet Jesse Owens, over wie de film Race gaat. Kok is publicist en schrijver, gespecialiseerd in sport. Hij schreef onder meer voor de Haagse Post, Quote, HP/De Tijd en was redactiechef bij het NOS Journaal. Thans schrijft hij voor De Volkskrant. Over de Olympische Spelen in 1936 schreef hij het goed ontvangen boek Wij gingen naar Berlijn.

race

Vrijdag 9 september

 • Heemtuin Zaandam: Vleermuizen, 19:30 – 23:00
 • IFIKZ  Festival Industriecultuur Zaanstreek. Expeditie Zeil naar het noordelijk deel van Zaanstad langs locaties waar de ontwikkeling van de zeildoekweverij is te zien. Plekken waar de wevers en de rolreders woonden en werkten. De expeditie, die duurt van 11.00 tot 16.00 uur, begint en eindigt bij het Zaans Museum.

LANGLOPENDE PROJECTEN

T/m 10 oktober: “Geloven in Amsterdam” van de Zaanse fotograaf Friso Kooijman in de Stopera (stadhuis van Amsterdam) naast de entree van het Muziektheater. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00-18.00 uur. U kunt de expositie ook bekijken als het Muziektheater is geopend.  Bekijk foto’s van Kooijman op de website van de expositie

communicantjes

Vanaf 7 september: Gezond Natuur Wandelen in Zaanstad en Wormerland. Elke week gratis wandelingen langs groene routes. Er wordt ongeveer een uur gewandeld in een rustig tempo, waarbij onderweg een of twee keer kort aandacht wordt besteed aan de natuur en het groen in de stad. U hoeft zich niet aan te melden en bent gewoon van harte welkom op de volgende locaties:

 • Elke woensdagochtend om 10.00 uur, vanaf woensdag 7 september: Pennemes, ”De Koffiemolen” aan de Bloemgracht 95 Zaandam. Van hieruit wandel je in de twee aangrenzende parken. (NB dus niet de hoofdingang van Pennemes, maar de ontvangstruimte “De Koffiemolen”).
 • Elke vrijdagochtend om 10.00 uur, vanaf vrijdag 9 september: De Poelboerderij aan de Veerdijk 106 in Wormer. NB We verzamelen bij de Poelboerderij zelf, dus niet op de parkeerplaats.
 • Elke zaterdagochtend om 10.00 uur, vanaf 10 september: Jagersplas, Bistro Bij de plas, Kuilpad 1, Zaandam. Ook rondom de Jagersplas is het prachtig wandelen.

natuurwandelen

18 juni tot en met 11 september. Galerie Staphorsius: de derde editie van Zonder Haast, stillevens van nationale en internationale kunstenaars. Tijdens de tentoonstelling zijn ook decoratieve artikelen zoals nostalgische borden, glaswerk, keramiek, vazen, blikken en klein-meubelen te zien. J.J. Allanstraat 287b, Westzaan, dinsdag tot en met zaterdag van 9 – 17 uur; zondagopening: 19 juni, 28 augustus en 11 september, telkens van 13 – 17 uur.

Aanraad_Willy Jachtstilleven

Tot eind oktober zijn er elke zaterdag Zaansafari’s: vaartochten in de avond over de Zaan.

zaansafari

T/m 6 november: Jac.P. Tijsse schreef in zijn voorwoord van het Verkadealbum Waar wij wonen: “Voor wie het natuurschoon in ons land ter harte gaat, kan het wel eens benauwend zijn, bijna dagelijks te horen over schennis van de natuur ten behoeve van nuttigheidsdoeleinden”. In de schatkamer van de Verkade Experience in het Zaans Museum worden de originele aquarellen van de bekende Verkade plaatjes en de daarbij behorende albums te bewonderen.

Waar wij wonen Verkadealbum

T/m 1 januari 2017: Molenmuseum: Midden in het molenpanorama. 75 jaar geleden begon Frans Mars aan het verwezenlijken van een droom: het schilderen van een Zaans molenpanorama. De meer dan duizend molens in de Zaanstreek waren verdwenen. Een enkele molen en wat ruïnes bleven over. Deze zomer laten we in het Molenmuseum zien wat Mars in zijn verbeelding zag toen hij vanaf de plek waar nu het viaduct van de A8 de Zaan kruist naast het gemeentehuis in Koog aan de Zaan uitkeek op zijn onderwerp: de Zaanoever met de molens zoals ze er stonden aan het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw.

fotos-molenmuseum-RG-009-001-682x388

KOMENDE MAANDEN

Zaterdag 10 september

 • De Bullekerk, Collegium Vocale Zaandam, J.S. Bach: Cantate BWV 78, “Jesu, der du meine Seele”, 17:00.
 • Joyce Spijker signeert bij Bruna op de Dam, 15:00 – 17:00.
 • Zaansafari (tot eind oktober elke zaterdag)
 • Het Weefhuis, Zaandijk: Maarten Giltay Veth, kunstenaar in Amsterdam, heeft vijf kunstenaars om zich heen verzameld die keramiek, stenen en bronzen beelden, fotografie, grafiek, teken- en schilderwerk exposeren.

zes van maarten

 • Open Monumentendagen, met o.a. de Historische Vereniging Wormerveer (HVW) die een rondleiding op de oude begraafplaats aan het eind van de Marktstraat organiseert. De begraafplaats is van historisch belang als lokaal genealogisch archief. De flora en fauna zijn uniek in de Zaanstreek. De bomen op de begraafplaats behoren tot de oudste exemplaren in de Zaanstreek. De rondleiding begint om 13.30 uur.

toegangshek begraafplaats wormerveer

 • Honigfabriek. In de Puddingzaal van oude Honigfabriek de Bij, hangen werken van binnenlandse en buitenlandse exposanten. Ook zijn er een aantal kunstenaars uit de fabriek zelf, die hun werk tijdens de expositie tonen. De expositie is samengesteld door Sanne Terweij, samen met bevriende kunstenaar Bortusk Leer. De werken zijn onder andere afkomstig van Bas Berrevoets, Shuby, Pipsqueak Was Here, Luiz Risi, AmsterSam en een flink aantal anderen. Op de facebookpagina van de Food for Thought Art Exhibition is hierover meer informatie te vinden.
 • Open Dag Honig Fabriek

afficheOpenDagHonigfabriek10-9

Zondag 11 september

 • Open Monumentendagen
 • Het Weefhuis, Zaandijk: Maarten Giltay Veth, kunstenaar in Amsterdam, heeft vijf kunstenaars om zich heen verzameld die keramiek, stenen en bronzen beelden, fotografie, grafiek, teken- en schilderwerk exposeren.
 • Poelboerderij Wormer, 13.30 uur: Schatgraven in een rijk verleden met archeoloog Piet Kleij
 • Eindshow van het seizoen 2016 en viering 10-jarig bestaan van Vocal Academy Jozien van Dorst in Podium deFlux.

slide-zangschool-algemeen

Dinsdag 13 september

 • Zaantheater: Hair – de musical (try-out), met William Spaaij, Anouk Maas, Tommie Christiaan, Raffaëla Paton.

Woensdag 14 september

 • IFIKZ  Festival Industriecultuur Zaanstreek. Expeditie Papier papiermolen De Schoolmeester in Westzaan, het Honig Breethuis in Zaandijk en de toeleverancier voor de papierindustrie Tate & Lyle in Koog aan de Zaan. De expeditie start om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur bij het Best Western Zaan Inn Hotel in Zaandam. De lunch is in het Honig Breethuis. (ook op 16/9)

Expeditie Industrie

Donderdag 15 september

Vrijdag 16 september

 • IFIKZ  Festival Industriecultuur Zaanstreek. Expeditie Papier papiermolen De Schoolmeester in Westzaan, het Honig Breethuis in Zaandijk en de toeleverancier voor de papierindustrie Tate & Lyle in Koog aan de Zaan. De expeditie start om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur bij het Best Western Zaan Inn Hotel in Zaandam. De lunch is in het Honig Breethuis.
 • Dam-tot-Dam. Wandeltocht, Night-run.
 • The Jeans Factory, Wormerveer een ‘Battle of the Bands’ voor Zaanse artiesten. Voorronde.

Zaterdag 17 september

 • Dam-tot-Damloop.
 • Dam tot Dijk Race, van 09.00 uur tot 15.00 uur op de Zaan te Zaandam.
 • Het Weefhuis, Zaandijk. Expositie van twee schilders, Erik Zwaga en Jasper van Deutekom, en meubels van meubelontwerper Charlie Kamping.

design weefhuis

wiegman

 • The Jeans Factory, Wormerveer een ‘Battle of the Bands’ voor Zaanse artiesten. Voorronde.

Zondag 18 september

 • Het Weefhuis, Zaandijk. Expositie van twee schilders, Erik Zwaga en Jasper van Deutekom, en meubels van meubelontwerper Charlie Kamping.
 • Poelboerderij Wormer, 13.30 uur: Maak jouw verhaal over het veld met schrijfster Sarah Vermoolen
 • The Jeans Factory, Wormerveer een ‘Battle of the Bands’ voor Zaanse artiesten.

battle of the bands zaanstreek

Maandag 19 september

 •  MOOI Noord-Holland met het evenement OVERMOOI in Zaanstad: spoorzoeken op het Hembrugterrein.

hembrug mooi

Woensdag 21 september

 • Zaantheater (Hembrugterrein): Theater Nomade – 14-18 (Muziektheater op locatie). ‘14-18’ is een muziek- en filmtheaterproject over de Eerste Wereldoorlog, honderd jaar geleden. Op het Hembrugterrein, het hart van de Stelling van Amsterdam, brengt Theater Nomade illustere personages uit deze periode tot leven, begeleid door musici en documentaire beelden.

Donderdag 22 september

 • Zaantheater (Hembrugterrein): Theater Nomade – 14-18 (Muziektheater op locatie). ‘14-18’ is een muziek- en filmtheaterproject over de Eerste Wereldoorlog, honderd jaar geleden. Op het Hembrugterrein, het hart van de Stelling van Amsterdam, brengt Theater Nomade illustere personages uit deze periode tot leven, begeleid door musici en documentaire beelden.
 • Zaantheater: De Verleiders – Slikken én stikken (try-out, met inleiding). Na het laatste succesvolle deel ‘Door de bank genomen’ schoppen DE VERLEIDERS het publiek opnieuw wakker in het onvermijdelijke vierde deel van hun glorieuze reeks. In ‘Slikken én stikken’ geven acteurs Victor Löw, Leopold Witte, Tom de Ket, George van Houts en Martijn Fischer een second opinion over ons zorgstelsel. De allereerste voorstellingen zijn in het Zaantheater te zien. Voor aanvang geeft acteur en schrijver George van Houts een inleiding bij de voorstelling.

Vrijdag 23 september

 • CD-presentatie Ruben Hoek in Paradiso

ruben hoeke

 • Zaantheater (Hembrugterrein): Theater Nomade – 14-18 (Muziektheater op locatie). ‘14-18’ is een muziek- en filmtheaterproject over de Eerste Wereldoorlog, honderd jaar geleden. Op het Hembrugterrein, het hart van de Stelling van Amsterdam, brengt Theater Nomade illustere personages uit deze periode tot leven, begeleid door musici en documentaire beelden.
 • Zaantheater: De Verleiders – Slikken én stikken (try-out, met inleiding). Na het laatste succesvolle deel ‘Door de bank genomen’ schoppen DE VERLEIDERS het publiek opnieuw wakker in het onvermijdelijke vierde deel van hun glorieuze reeks. In ‘Slikken én stikken’ geven acteurs Victor Löw, Leopold Witte, Tom de Ket, George van Houts en Martijn Fischer een second opinion over ons zorgstelsel. De allereerste voorstellingen zijn in het Zaantheater te zien. Voor aanvang geeft acteur en schrijver George van Houts een inleiding bij de voorstelling.

Zaterdag 24 september

 • Zaans Groen: Arnold de Lange, (1968, Wormerveer) laat zich als kunstschilder inspireren door de oude meesters uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het schilderen van figuratieve onderwerpen zoals landschappen, dorpsgezichten en prenten van het Zaanse en Noordhollandse land en ook veel maritieme werken met vooral scheepsportretten van Nederlandse klassieke schepen. 13.00-17.00 uur. (Ook wijnproeverij in Zaans Groen)

noorddijk-wormerveer-arnold-de-lange

 • Roots aan de Zaan: exclusief concert in Nederland van de legendarische Britse folkrock-band Fotheringay, met in de gelederen o.a. topgitarist Jerry Donahue en Fairport Convention/Cat Stevens/Jethro Tull drummer Gerry Conway, in de Verkadezaal van Fluxus

fotheringay

carla westerbeek

saentheaterfestival

Zondag 25 september

hembrug happening 2015

 • Zaantheater: 10e Festival Klassiek aan de Zaan (14:00). Noordhollands Jeugdorkest, Rajakymoes, Fee de Ruiter, Sam Eggenhuizen. Gratis toegang. Jonge talentvolle musici van het Noordhollands Jeugdorkest spelen in de grote zaal onder leiding van dirigent Bas Pollard. Op het programma staan de Symphonie Fantastique van Berlioz en de tweede symfonie van Borodin. Het orkest begeleidt ook de twee jonge Zaanse zangers Fee de Ruiter (sopraan) en Sam Eggenhuizen (bas) in twee duetten uit ‘Le Nozze die Figaro’ van Mozart. Fee en Sam zingen ook nog solostukken, begeleid door een pianist. In de kleine zaal speelt het jongerenorkest Rajakymoes! onder leiding van Erik van Deuren. Het Festival wordt om 14.00 uur geopend met het Nieuw Zaans Klarinet Kollektief onder leiding van Ilse Eijsink.
 • Zaans Groen: Arnold de Lange: landschappen, dorpsgezichten en prenten van het Zaanse en Noordhollandse land, scheepsportretten van Nederlandse klassieke schepen. 13.00-17.00 uur.
 • Muziekpodium Menno Simons Flaes (Vermaning Wormerveer): Trio Les Amis (mandoline, gitaar en accordeon): Van Vivaldi tot volksmuziek, 15:00

Trio Les Amis

Woensdag 28 september

 • Zaantheater: Jakop Ahlbom / ICK Amsterdam – Swan Lake. Theatermaker Jakop Ahlbom (o.a. ‘Horror’) maakt zijn eerste avondvullende dansvoorstelling en baseert zich daarvoor op Het Zwanenmeer. Met acht dansers, een live band, dierenkoppen en messenwerpers, zet hij het wereldberoemde sprookje geheel naar zijn eigen hand.

Vrijdag 30 september

 • Zaantheater: The 7 Fingers & Theatre Republique Kopenhagen met Bosch Dreams, “een show vol wonderlijke acts, verschijningen en verdwijningen.” De Canadese groep behoort tot de voorhoede van le nouveau cirque, het nieuwe circus, een combinatie van theater, dans, muziek en poëzie.

Zaterdag 1 oktober

 • Zaans Groen: Josien Geerdink maakt objecten en installaties van glas of glas in combinatie met andere materialen. 11.00 tot 17.00 uur

Whos-afraid-of-YELLOW-600

 • Zaans Groen: foto-expositie van Daniëlle van der Erve

danielle

 • Zaansafari (tot eind oktober elke zaterdag)
 • Stichting Tengel: atelierroute Zaanstreek/Wormerland
 • Het Weefhuis: Fred’s Atelier (Purmerend) exposeert met werk van haar deelnemende kunstenaars

Zondag 2 oktober

 • Zaans Groen: Josien Geerdink maakt objecten en installaties van glas of glas in combinatie met andere materialen. 11.00 tot 17.00 uur
 • Zaans Groen: foto-expositie van Daniëlle van der Erve
 • Stichting Tengel: atelierroute Zaanstreek/Wormerland
 • Het Weefhuis: Fred’s Atelier (Purmerend) exposeert met werk van haar deelnemende kunstenaars

Vrijdag 7 oktober

 • Grote Zaanse Geschiedenisquiz. Iedere in geschiedenis geïnteresseerde club kan een team samenstellen en kennis over de Encyclopedie van de Zaanstreek spuien op de Grote Zaanse Geschiedenisquiz. Een team bestaat uit minimaal 3, en maximaal 5 personen. Het gaat allemaal gebeuren in de studiezaal van het Gemeentearchief Zaanstad, Stadhuisplein, Zaandam, na  de officiële lancering – om 15.30 uur – van de ZaanWiki, de digitale opvolger van de Encyclopedie van de Zaanstreek.

zaanse geschiedenis quiz

Zaterdag 8 oktober

 • De Bullekerk, Collegium Vocale Zaandam, 17:00.
 • Zaansafari (tot eind oktober elke zaterdag)
 • Het Weefhuis: Lia van Gullik
 • Zaans Groen: Simone Ronchetti’s Parijs – foto’s. “Bij mijn dwalingen door de stad, wijken en parken word ik continu geïnspireerd. De stad is in beweging in alle seizoenen van het jaar en op elk uur van de dag.”

Straatfotografie-Parijs-4-JPG-768x768Zondag 9 oktober

vicki swan

 • Zaans Groen: Simone Ronchetti’s Parijs – foto’s. “Bij mijn dwalingen door de stad, wijken en parken word ik continu geïnspireerd. De stad is in beweging in alle seizoenen van het jaar en op elk uur van de dag.”

Maandag 10 oktober

 • Hans Kuyper, schrijver van het kinderboek ‘De molens van meneer Mars’ zal tijdens een speciale voorstelling voor scholen in het Zaantheater Frans Mars interviewen.

Zaterdag 15 oktober

 • Zaans Groen: Lichtkunstenaar Frans Room (1939, Wormer), 11:00 – 17:00.

spiegel frans room

Zondag 16 oktober – vrijdag 21 oktober

Zaterdag 22 oktober

 • Zaans Groen: Nora van Klingeren. Combinaties van materiaal en technieken. Zeefdruk met de zachte stoffen zijde en vilt, 13:00 – 11:00.

610-speurtocht-in-het-bos

 • Zaansafari (tot eind oktober elke zaterdag)
 • Het Weefhuis: Groeps-expositie Mien Tijssen, Corrie Keessen, Truus Pot, Jeanette van Zanten (beelden en schilderijen).

Zondag 23 oktober

 • Zaans Groen: Nora van Klingeren. Combinaties van materiaal en technieken. Zeefdruk met de zachte stoffen zijde en vilt, 13:00 – 11:00.
 • Het Weefhuis: Groeps-expositie Mien Tijssen, Corrie Keessen, Truus Pot, Jeanette van Zanten (beelden en schilderijen).

Zaterdag 29 oktober

 • Zaantheater (Roots aan de Zaan), exclusief Nederlands concert, van de Schotse zangeres Maggie Reilly en haar band (bekend als de stem van o.a. Mike Oldfield’s wereldhits Moonlight Shadow en To France).

maggie reilly

Zondag 30 oktober

 • Muziekpodium Menno Simons Flaes (Vermaning Wormerveer): Henk Verhoef en Franc Polman, orgel en viool, 15:00

Henk Verhoef en Franc Polman

Zaterdag 5 november

 • Het Weefhuis: Echt Zaans (Atelier Marijke, De 4 Musketiers exposeert met fotografie en schilderijen.)

Zondag 6 november

 • Het Weefhuis: Echt Zaans (Atelier Marijke, De 4 Musketiers exposeert met fotografie en schilderijen.)

Vrijdag 11 november

 • Try-out Freek de Jonge, De Kunstgreep, Oostzaan.

freek de stemming

Zaterdag 12 november

Zondag 20 november

 • Muziekpodium Menno Simons Flaes (Vermaning Wormerveer): Nederlands Kodaly Koor o.l.v. Takashi Mizumotu. Het Requiem van Gabriel Fauré en ander werk, 15:00

kodalykoor

 • Het Weefhuis: Kunstenaar Henk den Os exposeert met objecten van glas

Zaterdag 19 november

Zondag 20 november

Zaterdag 26 november

Zondag 27 november

Donderdag 1 december

Zaterdag 3 december

 • Het Weefhuis: Barbara van Marle, winnaar van de publieksprijs 2015 exposeert met schilderijen

Zondag 4 december

 • Het Weefhuis: Barbara van Marle, winnaar van de publieksprijs 2015 exposeert met schilderijen

Zaterdag 10 december

 • Het Weefhuis: Joyce van den Engel, Nirak en Yvonne, exposeren met keramiek en schilderijen

Zondag 11 december

 • Het Weefhuis: Joyce van den Engel, Nirak en Yvonne, exposeren met keramiek en schilderijen

Zaterdag 17 december

Zondag 18 december

Maandag 19 december

 • De Bullekerk, Collegium Vocale Zaandam: A Festival of Lessons and Carols

Zaterdag 24 december

 • Het Weefhuis: Jaarlijks expositie tijdens de kerstdagen van De Zaanse Schilderskring

Zondag 25 december

 • Het Weefhuis: Jaarlijks expositie tijdens de kerstdagen van De Zaanse Schilderskring

2017

20 en 21 mei

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *