Waarheen? Irene Waters, Guilty Pleasure Hits en het Grote Bullebal der Liefde…

Dit weekend o.a.: Henny Huisman (foto), Guilty Pleasure Hits, Zaanse Regenboogcafé 50+, grote rommelmarkt, René Eshuijs, concerten bij Kaarslicht, het Grote Bullebal der Liefde, vrouwenkoor Soroki en Out-Cider…

Verderop deze week: Tentoonstelling ‘Menno Simons Groen’, Tino Martin in het Zaantheater, weefhuislezing ‘De nieuwe vrouw’, lezing over geschiedenis van de Zaanse ziekenhuizen en koffieconcert met Wouter Habers.

Zaterdag 22 oktober

 • Een nostalgische avond in het Zaantheater. Bezoek de feestelijke première van de theatershow ‘Achterste van mijn Tong’ van Henny Huisman. Het wordt een avond vol vrolijke anekdotes, grappige verhalen en hilarische herinneringen. Kaarten kosten € 22,00. Óf ga naar Guilty Pleasure Hits. Een dijk van een liveband bestaande uit 5 muzikanten en 2 backingvocals brengt de grootste internationale Guilty Pleasures. Kaarten zijn vanaf € 15,55 te koop. Beide shows beginnen om 20.30 uur en kaarten zijn te bestellen via www.zaantheater.nl. Na afloop van beide shows is er een spetterende afterparty met 538 Die Verrückte Stunde. Locatie: Nicolaasstraat 3, Zaandam.
Quilty Pleasure Hits (Zaantheater)
 • Irene Waters (UK) exposeert met schilderijen en toegepaste kunst bij Zaans Groen. De expositie ‘Artifartiglitterati – In through the outdoor’ is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. Er is een vrije entree in de weekenden van 22/23 en 29/30 oktober. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Expositie ‘Het waarnemen’ van Alice Pool bij het Weefhuis. Er is het hele weekend (morgen laatste dag) een vrije entree van 11.00 – 17.00 uur. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Concerten bij Kaarslicht met Liza Ferschtman (viool). De internationaal bekende violiste treedt voor de tweede keer op. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 19,00 en zijn te reserveren via reserveren@concertjisp.nl. Locatie: Dorpsstraat 46, Jisp.
Liza Ferschtman
 • Grote rommelmarkt bij buurtcentrum de Bovenkruier. De rommelmarkt is van 09.30 – 14.00 uur en de entree is gratis. Locatie: Drielse Wetering 49, Zaandam.
 • Een avond voor alle kleuren van de regenboog bij PLAY room. Onder het dansen kun je kijken naar de expositie ‘Zaanse Glorie’. De avond is van 19.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis. Meer info vind je op: https://www.playroom-zaandam.nl/. Locatie: Westzijde 99, Zaandam.
 • Secret Project Festival op het Hembrugterrein. Het is een onderdeel van het Amsterdam Dance Event (ADE) die dit weekend plaatsvindt in Amsterdam. Het festival combineert kunst, technologie en uitzonderlijk samengestelde house- en technomuziek. De middag begint om 12.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Kaarten kosten € 64,50.
 • Zaanse Regenboog Café 50+ van 14.30 – 17.30 uur in Het Zaanse Hoekje. De Zaanse zangeres Debbie de Witte zingt deze middag Nederlands- en Engelstalige liedjes. Er is een vrije entree en iedereen is welkom. Locatie: De Watering 1, Zaandam.

Zondag 23 oktober

 • Irene Waters (UK) exposeert met schilderijen en toegepaste kunst bij Zaans Groen. De expositie ‘Artifartiglitterati – In through the outdoor’ is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. Er is een vrije entree in de weekenden van 22/23 en 29/30 oktober. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • De laatste dag van de expositie ‘Het waarnemen’ van Alice Pool bij het Weefhuis. De expositie is te bezichtigen van 11.00 – 17.00 uur. De entree is vrij. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • René Eshuijs treedt op in buurtcentrum de Lorzie. Het optreden is van 15.00 – 17.00 uur. Kaarten kosten € 5,00 in de voorverkoop en € 6,50 aan de deur (incl. kop koffie/thee). Locatie: Marktplein 3, Wormerveer.
 • Een concert van het vrouwenkoor Soroki in het Czaar Peterhuisje. Het is een internationaal gezelschap bestaande uit vrouwen van Russische, Poolse, en Nederlandse afkomst. De solisten van het koor, Raisa Pintchiouk en Reina van den Heuvel, zingen Oekraïense, Russische en Georgische volksliederen van alle tijden. Kaarten kosten € 5,00 voor volwassen en € 2,50 voor kinderen van 4 t/m 17 jaar en voor personen van 65 jaar of ouder. Er is inloop met koffie en thee om 14.00 uur. De voorstelling begint om 14.15 uur. Locatie: Krimp 23, Zaandam.
 • Het Grote Bullebal der Liefde in de Bullekerk. Een kleurrijk uniek bal met uiteenlopende Rebellen en Dwarsdenkers uit de media, kunst, literatuur en wetenschap vol columnisten, schrijvers, dichters, kunstenaars, performers en dansmuziek in samenwerking met HP/De Tijd en het Komrijk. Met discussies, zang, dans en voordrachten van 16.00 – 01.00 uur. Kaarten kosten € 15,00 en zijn te bestellen via Bullekerk – Tickets (weticket.com). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Het Ierse koor Out-Cider speelt in de Wormerveerse Vermaning. De zaal gaat om 13.30 uur open en het optreden begint om 14.00 uur. De toegang is gratis, maar vol is vol. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.

Binnenkort kun je ook naar:

Tentoonstelling ‘Menno Simons Groen’ is nog t/m 28 oktober (tussen 14.00 – 16.00 uur) te bezichtigen in Zorgcentrum Mennistenerf en in de Doopsgezinde Vermaning in Zaandam. Aanleiding voor de tentoonstelling is de recente herontdekking van een oer-graan. Deze bijzondere graansoort uit Oekraïne werd in de zestiende eeuw door Doopsgezinde vluchtelingen meegenomen naar Amerika. Sinds 2018 is het graan weer terug in Europa en wordt het verbouwd in Friesland. Er is een vrije entree. Locatie: H. Gerhardstraat 77 & Westzijde 82, Zaandam.

Maandag 24 oktober

 • Tino Martin in het Zaantheater. Om 20.15 uur treedt de populaire volkszanger op met zijn nieuwe show ‘Onderweg naar jou’. Kaarten zijn nog beschikbaar en te koop vanaf € 39,95 (incl. € 2,95 service fee). Bestellen kan via  www.tinomartintheater.nl. Locatie: Nicolaasstraat 3, Zaandam (Albert Heijnzaal).

Dinsdag 25 oktober

 • Een expositie met foto’s van Hanneke Kruijver en haar fotoclub ‘Klick’ is vanaf vandaag te bezoeken in de Wormerveers Vermaning. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.

Woensdag 26 oktober

 • Weefhuislezing door Jan Rudolph de Lorm, de museumdirecteur van Museum Singer Laren. Jan Rudolp komt uitleg geven over de tentoonstelling ‘De Nieuwe Vrouw’, die in het museum te zien is van 13 september t/m 8 januari. De lezing begint om 20.00 uur en is helemaal uitverkocht. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Pianist Wouter Harbers geeft samen met cellist Csaba Erdös en strijkkwartet Romance een koffieconcert in de Bullekerk. Vanaf 10.30 uur is iedereen welkom voor koffie en om 11.00 uur start het concert. De toegang is gratis (collecte na afloop). Het koffieconcert wordt elke laatste woensdagochtend van de maand gegeven. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Pianist Wouter Habers

Donderdag 27 oktober

 • Lezing geschiedenis van de Zaanse ziekenhuizen (van Nederlandse Genealogische Vereniging Zaanstreek-Waterland). Tijdens deze avond vertelt Hans Oomen (oud directeur ZMC) over de activiteiten van de Commissie Historie Zaanse Ziekenhuizen. Marijke van Essen (oud-medewerker ZMC) geeft een presentatie over de geschiedenis van de ziekenhuizen in de Zaanstreek. Daarnaast wordt er een korte film vertoond en een fotopresentatie gegeven. De lezing begint om 20.00 uur en de toegang is vrij. Locatie: Verbeekstraat 35, Zaandam (Wijkcentrum Dirk Prins).

Op naar het licht! Alle lichtjesavonden, Allerzielen, Allerheiligen en Halloween-vieringen op 28 en 29 oktober & 2 en 4 november.


Zaterdag 5 november

 • Griet Op de Beeck bij de Culturele Raad Zaanstad, Bullekerk

Zondag 6 november

 • Requiem van Faure door COV Zaanstreek, Bullekerk Zaandam, 14:00 uur
 • Zaans Symfonie Orkest, Maria Magdalenakerk Wormer, 14.30 uur

Donderdag 9 november

 • De Kift in Concertgebouw

Zaterdag 12 november:

 • Roots aan de Zaan: Lakshmi (Pasveerzaal/Fluxus, Westzijde 148, Zaandam)

Zaterdag 19 november

 • Blues aan de Zaan

Check altijd:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Langlopend

De 12e editie van de jaarlijkse expositie ‘Natuurlijk Natuur’ is van 8 oktober tot 24 december te bezichtigen in Kunstgalerie en Lijstenmakerij Staphorsius. De galerie toont een uitgebreide collectie van beelden, tekeningen en schilderijen, allemaal geïnspireerd op de natuur, het landschap en het boerenleven. De expositie is vrij toegankelijk op dinsdag t/m zaterdag van 09.00 – 17.00 uur. Locatie: J.J. Allanstraat 287B, Westzaan.

Expositie in Chocolaterie De Cacaoboom: Schilderskring Zaanstreek Noord geeft van 12 oktober t/m 19 november een expositie in Chocolaterie De Cacaoboom. Van 15 leden van de Schilderskring hangt er werk. De diversiteit van werken is groot: er is gebruik gemaakt van potlood tot olie-, plakkaat- en aquarelverf en ze variëren van abstract tot realistisch en van modern tot traditioneel. Kortom: een bezoekje waard! De openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 16.30 uur. Locatie: Lagedijk 142b, Zaandijk.

‘Haaldersbroek’ Ine Wolthuis

Expositie Kunstgreep Oostzaan: de expositie ‘De natuur’ van Jan Kleijn en Tine Pauwels bestaat uit drie verschillende genres (fotografie, keramiek en schilderkunst) en is te bezoeken van 19 oktober tot 28 november. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Tentoonstelling ‘Diergeneeskunde in de Zaanstreek 1893-1975′ nog t/m 11 november in de publiekshal van het Stadhuis. De voorwerpen, foto’s en krantenartikelen in deze tentoonstelling laten zien hoe de behandelmethoden, medicijnen, het instrumentarium en de dierenartsenpraktijk zelf in deze periode zijn veranderd.

Komende maanden

Zaterdag 10 december

 • Roots aan de Zaan: Altan (Pasveerzaal/Fluxus, Westzijde 148, Zaandam)
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *