Waarheen? Kofferbakmarkt, Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, excursie vaartocht …

Dit weekend o.a.: Previously Unreleased ‘True Things’ bij De Fabriek, wandeling veenweidemoerasgebied de Ham en Crommenije, excursie vaartocht ‘Jisp te voet en te water’, Kofferbakmarkt Wormer, Ed Vermeulen en Aaron bij Café René en Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest in de Bullekerk (foto)…

Verderop deze week: JONG Oostzaan zomervakantie activiteiten, een vissenschilderij maken (voor kinderen) in het MonetAtelier, Previously Unreleased ‘True Things’ en de Special ’50+ Riceboy Sleeps’ bij De Fabriek.

Zondag 20 augustus

 • Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: True Things begint om 14.10 uur. Kaarten kosten € 10,50. Ook te zien op 23 augustus om 20.00 uur. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.
True Things
 • Staatsbosbeheer organiseert een wandeling door het veenweidemoerasgebied de Ham en Crommenije, samen met een boswachter. De wandeling is van 08.00 – 10.00 uur en is geschikt voor natuurliefhebbers vanaf 12 jaar. Deelname kost € 9,00 en reserveren kan via de website van Staatsbosbeheer. Locatie: Lagendijk 22, Uitgeest.
 • Excursie vaartocht: Jisp te voet en te water, varen en wandelen. Er wordt eerst een vaartocht gemaakt door het vogelrijke Wormer- en Jisperveld. Halverwege de tocht is er een dorpswandeling van circa 1 uur in Jisp onder leiding van een gids van de oudheidkundige deskundigen van het dorp. De middag begint om 13.30 uur en deelname kost € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar en € 17,50 voor volwassenen. Vooraf aanmelden is verplicht. Locatie: Veerdijk 106, Wormer.
 • Kofferbakmarkt van 09.30 – 16.00 uur op de Groene Wig in Wormer. Locatie: De Balk, Wormer.
 • Ed Vermeulen en Aaron treden vanaf 16.00 uur op bij Café René. Rock’n Roll, Blues, Country, Goud van Oud en Nederlandse meezingers. De toegang is gratis. Locatie: Noordeinde 2, Wormerveer.
 • Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) geeft een eindpresentatie van de NJFO Dirigentenclinic 2023 in de Bullekerk. Er worden 5 grote en technische werken gepresenteerd, met als uitblinker Vita Aeterna Variations (een muziekwerk dat gaat over het leven na de dood). Het concert begint om 13.30 uur en de toegang is gratis. Locatie: Westzijde 75, Zaandam. (foto boven)

Verderop deze week:

Dinsdag 22 augustus

 • JONG Oostzaan organiseert deze zomervakantie activiteiten voor kinderen van 4 t/m 13+ jaar. Vandaag van 14.00 – 15.30 uur Sport & Spel / Bubble Ball op het ijsbaanterrein. Deelname aan deze middag kost € 2,50 en aanmelden kan via JONG Oostzaan. Locatie: Twiskeweg 97, Oostzaan.

Woensdag 23 augustus

 • In de zomervakantie kunnen kinderen aan de slag in het Monet Atelier. Na een filmpje over Monet ga je zelf aan de slag om een mooi vissenschilderij te maken. In het atelier kun je inspiratie opdoen met de schilderijen die Monet in de Zaanstreek heeft geschilderd. De workshop is van 12.00 – 16.00 uur en deelname kost € 3,50. Locatie: Westzijde 14d, Zaandam.
 • Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: True Things begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,50. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Donderdag 24 augustus

 • De film ’50+ Riceboy Sleeps’ is vanmiddag de Special bij De Fabriek. De film begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 10,50 (en voor 50plussers € 8,00). Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Vrijdag 25 augustus

 • De laatste voorstelling ‘Zonnemaanbloem’ door harpiste en historica Gonda Kaai van 10.30 – 11.30 uur bij BAZ. Een vertelling (op verschillende continenten) voor kinderen, ouderen en grootouders met harpmuziek. Na afloop kunnen de kinderen iets met het thema harp/Europa knutselen. De toegang is gratis (een donatie wordt gewaardeerd). Locatie: Oostzijde 381, Zaandam.
 • HARD! met Foxy Venus, Black Knight en Lord Volture bij Podium de Flux (in samenwerking met De Groote Weiver). De avond begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 12,00 in de voorverkoop (€ 16,00 aan de deur). Locatie: Hemkade 48, Zaandam.
 • De eerste editie van ‘Disco in de Jungle’. Er zijn 2 area’s met muziek en lekker eten. De disco is van 19.00 – 01.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Wandelweg 12a, Wormerveer.
 • Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: Safe Place begint om 19.00 uur. Kaarten kosten € 10,50. Ook te zien op 27 augustus om 14.10 uur en 30 augustus om 20.00 uur. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Zaterdag 26 augustus

 • Zaandijker jaarmarkt Kaike & Koiere van 10.00 – 17.00 uur. Van de Guisweg tot de Willem Dreeslaan kunnen zakelijke standhouders hun producten verkopen en ter hoogte van de Willem Dreeslaan komt een ‘Foodplein’. Vanaf het foodplein tot aan de Zaandijkersluis kunnen particulieren hun spullen verkopen. Locatie: Lagedijk, Zaandijk.
 • Voor de tweede keer het Trijntje Jans Bulle Festival georganiseerd in de Bullekerk. Het festival is vanaf 16.00 uur op het voorplein van de Bullekerk met muziek van de Zaanse band Hastalavista. De toegang is gratis. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Jubileumconcert met Wolter Kroes in het Wilhelminapark Wormerveer. In het voor- en naprogramma treedt de Zaanse band Cocoa River op. De muzikale middag is van 13.00 – 16.30 uur en kaarten kosten € 7,50 (excl. € 1,00 fee). Kaarten bestellen kan via de ticketshop. Locatie: Wandelweg 53, Wormerveer.
 • Het 2023 Maastricht Concert André Rieu ‘Love Is All Around’ is vandaag en morgen exclusief te zien bij Pathé Zaandam. De film begint vanavond om 19.00 uur en kaarten kosten € 15,50. Locatie: Hermitage 140, Zaandam.
André Rieu’s 2023 Maastricht Concert
 • Ma-Lamine en Patrick Ngambi presenteren de 4de editie van de Afrika Dag bij De Jungle in Wormerveer. Het evenement vol Afrikaanse cultuur is van 14.00 uur tot 21.00 uur. Bij voorinschrijving kosten kaartjes voor het hele programma inclusief alle workshops € 25,00. Meer informatie over het programma en kosten vind je op de website van Zamana. Locatie: Wandelweg 12a, Wormerveer (achter station Wormerveer).
 • Nacht van de Vleermuis op de Rodenburghoeve, georganiseerd door vrijwilligersgroep De Crommenije. Het eerste deel van de avond geeft Jan Boshamer een lezing voor jong en oud over verschillende vleermuissoorten. Het tweede deel van de avond wordt het terrein rondom de stallen met de batdetector verkend. De avond is van 20.00 – 22.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Busch en Dam 22, Uitgeest/Krommeniedijk.
 • Zaanse Regenboogcafé van 14.30 – 17.30 uur in Het Zaanse Hoekje. Deze middag is er een optreden van de zanger Rico Parlevliet. Locatie: De Watering 1, Zaandam.

Zondag 27 augustus

 • In de Botanische Werkplaats van het Zaans Museum kun je naar een demonstratie van Els van der Giessen kijken, maar ook zelf aan de slag gaan. Van 11.00 – 15.00 uur kun je mee op Expeditie Stoepplantjes en ontdekken wat voor moois er bloeit en groeit tussen de stoeptegels. Je verzamelt, tekent en beschrijft stoepplantjes en maakt een eigen herbarium. Deelname kost € 3,00. Locatie: Schansend 7, Zaandam.
 • Het 2023 Maastricht Concert André Rieu ‘Love Is All Around’ is exclusief te zien bij Pathé Zaandam. De film begint vanmiddag om 14.30 uur en kaarten kosten € 15,50. Locatie: Hermitage 140, Zaandam.
 • Bij het kerkje van Krommeniedijk kun je vanmiddag meelopen tijdens een landelijke wandeling van circa 1 uur. Duo Halff & Van Duijne zorgen met Nederlandstalige luisterliedjes (met een vleugje cabaret) voor een muzikale begeleiding onderweg. Aansluit is er een concert in de kerk. De wandeling begint om 13.30 uur en het concert om 15.30 uur. Kaarten kosten € 10,00 incl. koffie/thee en kunnen gereserveerd worden door een mail te sturen. Locatie: Krommeniedijk 182, Krommenie.
Duo Halff & Van Duijne
 • Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: Safe Place begint om 14.10 uur. Kaarten kosten € 10,50. Ook te zien op 30 augustus om 20.00 uur. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Maandag 28 augustus

 • ONG Oostzaan organiseert deze zomervakantie activiteiten voor kinderen. Deze week gaat de huttenbouw weer van start. Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen vanaf vandaag t/m donderdag 31 augustus weer bouwen bij Ijsclub Oostzaan. Deelname kost € 35,00 en aanmelden kan via JONG Oostzaan. Locatie: Twiskeweg 97, Oostzaan.

Dinsdag 29 augustus

 • Wilbert Magré geeft een Orgelconcert in de Oostzijderkerk. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 15,00 (€ 10,00 voor kinderen t/m 8 jaar). Locatie: Zuiddijk 1, Zaandam.

Woensdag 30 augustus

 •  Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: Safe Place begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,50. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.
 • Gratis openluchtvertoning van de film Cesária Évora op de Wilhelminasluis. Vanaf 20.00 uur is publiek welkom voor een drankje en een muziekje op de Westkade. Om 21.00 uur begint de film. De toegang is gratis, echter is er beperkte capaciteit. Er kan geen ticket worden gekocht of gereserveerd dus kom op tijd, vol is vol. Locatie: Westkade 2, Zaandam.

Vrijdag 1 september

 • In De Bieb in Zaandam start de expositie ‘Gezichten van dementie’. De aquarel- en gefilmde portretten, gemaakt door kunstenaar Herman van Hoogdalem en (voormalig nieuwslezer en journalist) Gijs Wanders zijn 3 weken te bezichtigen. Om 19.30 uur vertellen Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem over de totstandkoming van deze bijzondere portretten. De toegang is gratis en aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Alzheimer Nederland afdeling Zaanstreek-Waterland. Locatie: Westzijde 170A, Zaandam.
 • De derde editie van de Pre-Run Dam tot Damloop op de Zaanse Schans. Er staan een 3.5 Engelse Mijl (5,6 km) en 7 Engelse Mijl (11,3 km) op het programma ter voorbereiding op de Dam tot Damloop. Deelname kost € 9,o0 of € 12,00 afhankelijk van de afstand. De loop begint om 19.00 uur. Start en finish vindt plaats op de Kalverringdijk langs de Zaan. Inschrijven kan op de website Le Champion.
 • Zaanse Regenboog Jongerenfeest met o.a. een optreden van Babs, 2KOMST, DJ Lissy & DJ Cherinne bij Podium de Flux. Het jongerenfeest begint om 20.30 uur. Kaarten kosten € 15,00 in de voorverkoop. Locatie: Hemkade 48, Zaandam.
 • Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: The Maiden begint om 18.50 uur. Kaarten kosten € 10,50. Ook te zien op 3 september om 13.50 uur en 6 september om 19.50 uur. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.
 • VrijdagMiddagBorrel (VrijMiBo) Indian Summer op golfbaan De Zaanse. Vanaf 16.30 is er een foodmarket en muziek. Iedereen is van harte welkom. Locatie: Zuiderweg 68, Wijdewormer.
 • Dit weekend is er kermis in Oostknollendam. Natuurlijk zijn de vaste spellen weer aanwezig zoals: kegelen (op een historische houten kegelbaan van een meter of 12), speerwerpen en vlotbruggen. In plaats van de zweefmolen komen er een heuse rups, een kop van jut en een spelletjestent. Naast deze attracties staan de drie feestdagen bol van activiteiten zoals zeskampen voor alle inwoners en ringsteken met tractoren.

Zaterdag 2 september

 • Tegendraads uit de Bocht van 10.00 – 16.00 uur in de Zaanbocht. Van schaap tot draad: tijdens dit evenement wordt aandacht besteed aan traditionele en nieuwe technieken. Er zijn marktkramen, workshops, demonstraties, bloggers/vloggers en muziek. De toegang is gratis. Locatie: Zaanweg, Wormerveer.
 • De 18e editie van Wormer Live, waarbij de voormalige organisatoren dit jaar het stokje overdragen aan vier nieuwe organisatoren. De line up wordt de komende periode (op alfabetische volgorde) bekend gemaakt. De eerste naam die bekend gemaakt is: CC RIDER. Meer informatie nog niet bekend.
 • PopQuiz in de Grote kerk Oostzaan. Een team mag uit 2 tot 5 mensen bestaan. De quiz begint om 20.00 uur en een groepsticket kun je boeken via Stichting Vrienden Grote Kerk Oostzaan. Locatie: Kerkbuurt 12, Oostzaan.
 • Tussen 11.00 – 13.00 uur kun je vrijblijvend kijken bij roeivereniging Zaankanaries. Met een ervaren instructeur ga je het water op en kun je ervaren wat het is om te roeien. Locatie: Veerdijk 28A, Wormer.
 • Zes fotografen exposeren onder de naam ‘Together Unique’ in het Weefhuis. Het werk van Paul Verbunt, Herman Wieten, Tim Knol, Esther Prinsze, Jacqueline Mulier en Rob Verweij is vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Openingsconcert van de serie Kogerkerkconcerten met Bas Westerhof (orgel) en Caroline Stam (zang). Het concert begint om 16.00 uur en de toegang is gratis (collecte na afloop). Locatie: Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan.
 • Gratis buitenconcert door het Zomerorkest Oostzaan. Het orkest met 74 muzikanten repeteert in zes weken zeven nummers voor dit concert. De dirigent van het orkest is dit jaar Marije Koopmans. Het concert begint om 16.00 uur. Locatie: Kerkplein, Oostzaan.
 • Historische rondleiding bij Fort Krommeniedijk met gidsen Hans en Theo. De rondleiding is van 13.30 – 14.45 uur en deelname kost € 7,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen. Locatie: Lagendijk 22, Uitgeest.

Zondag 3 september

 • Rondleiding met gids op het Hembrugterrein. De rondleiding is van 11.00 – 12.30 uur en eindigt bij Artzaanstad met een gratis kopje koffie of thee. De rondleiding start bij het Hembrug Museum en deelname kost € 11,50. Locatie: Kanonnenloods 14, Zaandam.
 • Zes fotografen exposeren onder de naam ‘Together Unique’ in het Weefhuis. Het werk van Paul Verbunt, Herman Wieten, Tim Knol, Esther Prinsze, Jacqueline Mulier en Rob Verweij is van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Jazz Inverdan met een optreden van de Israëlische Ziv Taubenfeld. Het optreden begint om 16.00 uur en kaarten kosten € 18,00. Locatie: Westzijde 80, Zaandam.
 • De tweede Zaanbochtrun, een recreatieve loop waarbij vooral gezelligheid voorop staat, over de Zaanbocht en langs de Zaanoever van Wormer. De kidsrun van 1,5 km start om 11.00 uur. De 5 km start om 11.30 uur end e 10 km start om 12.20 uur. De kosten voor deelname zijn afhankelijk van de afstand (€ 1,25 per km). Inschrijven kan door een mail te sturen naar Zaanbochtrun. Locatie: Zaanweg, Wormerveer. GEANNULEERD
 • ZaanFolk sessie vanaf 16.30 uur in Café de Melterij in Wormerveer. Iedereen mag aanschuiven. Iers, Amerikaans, singer-songwriter, Nederlands: alles kan voorbij komen. Tijdens de soepsessie, die plaats vindt rond 18.00 uur, is er een optreden van Dana’s Kwartet, de groep speelt americana en Keltische songs & tunes. Locatie: Wandelweg 76, Wormerveer.
 • Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: The Maiden begint om 13.50 uur. Kaarten kosten € 10,50. Ook te zien op 6 september om 19.50 uur. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Maandag 4 september

 • Geheimen van de natuur door de Zaanse spreker Arjan Postma in de Wormerveerse Vermaning. Arjan neemt bezoekers mee in de wondere wereld van het gedrag van dieren en planten. De lezing is van 20.00 – 22.30 uur en kaarten kosten € 7,50 (gratis voor leden van ’t Nut). Reserveren kan via de website van Nut Zaanstad. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.

Woensdag 6 september

 • Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: The Maiden begint om 19.50 uur. Kaarten kosten € 10,50. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Donderdag 7 september

 • Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert elke eerste donderdag van de maand een wandeling. De wandeling is van 10.30 – 11.30 uur en begint bij Stadsboerderij in het Darwinpark. Vooraf aanmelden is niet nodig. Locatie: De Weer 31, Zaandam.

Vrijdag 8 september

 • VrijdagMiddagBorrel met Cecilia (zang) en Sybren (gitaar) in de Bullekerk. Het duo speelt een intieme, toegankelijke set liedjes en medleys die het leven en de liefde vieren. De middag begint om 16.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Jeffrey Halford & The Healers – FLUX op locatie in de Wormerveerse Vermaning. Het optreden begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 12,00 in de voorverkoop (€ 14,00 aan de deur). Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • De eerste editie van Symphonic Metal Night bij Podium De Flux. Vier metalbands komen speciaal naar Nederland: Sirenia (Noorwegen), Amberian Dawn (Finland), Dark Sarag (Finland) en Rexoria (Zweden). Het optreden begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 17,50 in de voorverkoop (€ 22,00 aan de deur). Locatie: Hemkade 48, Zaandam.

Zaterdag 9 september

 • De 37e editie van de Open Monumentendag heeft als thema ‘Levend Erfgoed’. Hou de website van Open Momumentendag Zaanstad in de gaten voor deelnemers. Meer informatie op dit moment nog niet bekend.
 • De Historische Vereniging Wormerveer houdt open huis. In het clubhuis kun je van 10.00 – 16.00 uur de collectie verhalen van Wormerveerders over Wormerveer en Wormerveerders inzien. Daarnaast is er informatie over spelletjes uit de Zaanstreek en kun je er spelletjes van vroeger spelen. Om 10.30 en 14.30 uur is er een rondleiding door Wormerveer onder leiding van Piet Jongert. Locatie: Zaanweg 124, Wormerveer (te bereiken via Steijnstraat naast nummer 2).
 • Biergenootschap ‘Het Verbonden Hoofd’ en café Sman organiseren de 16e editie van het Bierfestival in Wilhelminapark Wormerveer. Het festival is van 13.00 – 19.00 uur. Locatie: Wandelweg 53, Wormerveer.
 • Expositie ‘De boom’ met werk uit de collectie van de familie van kunstenaar Jan van den Thillart (1904- 2002) bij Zaansgroen. Geen enkele kunstenaar ondernam zo’n verwoede poging om door te dringen tot de ziel van een boom. De expositie is vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • De band Tully Monster, met alternatieve progrock muziek, komt terug naar De Groote Weiver. Het optreden begint om 21.00 uur. Kaarten kosten € 6,00 in de voorverkoop (€ 10,00 aan de deur). Locatie: Industrieweg 1a, Wormerveer.
 • Braderie ‘Rondje Koog’ van 10.00 – 16.30 in Koog aan de Zaan. In de Raadhuisstraat staat weer een lange stoet met kramen. Op het Kerkplein zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. Locatie: Raadhuisstraat, Koog aan de Zaan.
 • Muziekfeest in wijkcentrum De Poelenburcht. De gezellige muziekmiddag begint om 13.30 uur. Kaarten kosten € 7,50 (incl. hapjes van sponsors). Locatie: Weerpad 1a, Zaandam.

Zondag 10 september

 • De 37e editie van de Open Monumentendag heeft als thema ‘Levend Erfgoed’. Hou de website van Open Momumentendag Zaanstad in de gaten voor deelnemers. Meer informatie op dit moment nog niet bekend.
 • De Historische Vereniging Wormerveer organiseert een rondleiding op de Oude Begraafplaats West. De rondleiding begint om 14.00 uur. Locatie: Marktstraat 91, Wormerveer.
 • Super September Zondag vanaf 12.00 uur in Oostzaan. De oldtimers staan weer buiten geparkeerd op het Kerkplein en achter de KunstGreep. In de theaterzaal laat de Oudheidkamer Oostzaan een film zien van oud Oostzaan. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Expositie ‘De boom’ met werk uit de collectie van de familie van kunstenaar Jan van den Thillart (1904- 2002) bij Zaansgroen. Geen enkele kunstenaar ondernam zo’n verwoede poging om door te dringen tot de ziel van een boom. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Uit de Bocht Festival in de Wormerveerse Vermaning. Van 11.00 – 17.00 uur voorproefjes van het culturele programma 2023 – 2024. Daarnaast wordt er gevierd dat de Vermaning na de restauratie weer helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Podium De FLUX op locatie presenteert ‘Indiestad Zaanstad’ in de Bullekerk. Tijdens het evenement treden drie bijzondere Zaanse ‘indie’ bands op: Tupperwr3, First E en Lorena + The Thide. Met als verrassing een optreden van Belleman & Belleman in de pauzes. Het evenement is van 14.00 – 18.00 uur en kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop (€ 15,00 aan de deur). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Markenbinnenrun met afstanden van 5, 10 en 16,1 kilometer. De run start voor alle afstanden om 10.30 uur bij dorpshuis het Trefpunt. Deelname kost tussen de € 8,00 en € 10,00 (afhankelijk van de afstand. Inschrijven kan nog tot en met 9 september. Locatie: Bongerdstraat 1, Markenbinnen.
 • De feestweek van Krommeniedijk gaat van start met de polderprutrace. De prutrace begint om 14.00 uur op het landje naast het Dorpshuis. Deelname kost € 3,00. Locatie: Krommeniedijk 131, Krommenie.

Maandag 11 september

 • Feestweek van Krommeniedijk met vandaag een skeelertocht. Meer informatie nog niet bekend.

Dinsdag 12 september

 • Feestweek van Krommeniedijk met vandaag een bustocht. Om 11.30 uur wordt er met de fiets vertrokken naar Bobs Party & Events. Deelname kost € 40,00.

Woensdag 13 september

 • Feestweek van Krommeniedijk met vandaag een kindermiddag en tieneravond. Meer informatie nog niet bekend.

Donderdag 14 september

 • Feestweek van Krommeniedijk met vandaag een trimloop & wandeltocht. De loop begint om 19.30 uur op het landje naast het Dorpshuis. Deelname kost € 2,50. Locatie: Krommeniedijk 131, Krommenie.

Vrijdag 15 september

 • Feestweek van Krommeniedijk met vandaag Bakkie Leut, een TikTok wedstrijd en bingo. Meer informatie nog niet bekend.

Zaterdag 16 september

 • Feestweek van Krommeniedijk met vanmiddag een kinderpolderprutrace. De prutrace begint om 14.00 uur op het landje naast het Dorpshuis. Deelname kost € 1,00. ’s Avonds is een feestavond van 20.00 – 00.00 uur in het Dorpshuis. Locatie: Krommeniedijk 131, Krommenie.
 • Buurtcentrum de Pelikaan bestaat 40 jaar. Dat jubileum wordt vandaag gevierd. Meer informatie nog niet bekend.
 • Festival ‘Zaandijk aan Tafel’ is een meerdaags theatraal en muzikaal festival, gebaseerd op eetverhalen van 100 Zaandijkers. Dit weekend worden tijdens het ‘Huiskamerfestival’ korte voorstellingen gespeeld in 12 woningen/huiskamers in en rondom de Rode Buurt in Oud Zaandijk. Op 23 en 24 september volgt een voorstelling. Op 26 augustus start de kaartverkoop.
 • Tributeband U2TWO treedt op in de Bullekerk. De vier muzikanten deden mee met de Tribute – Battle of the Bands 2023.Het optreden begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 24,50. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • De foto-expositie met werk van Ronald Peeters (1961-2018) bij Zaansgroen. De expositie is vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. Alle foto’s kosten € 60,00 en de volledige opbrengst van de collectie gaat naar Kika kankerfonds. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
Ronald Peeters en Evert Klos tijdens het 85-jarig bestaan van VV Knollendam in 2017
 • Seizoen 2023 – 2024 wordt bij Podium Oost-Knollendam (POOK) afgetrapt met een voorstelling van Diederick Ensink. De voorstelling ‘Diederick’s Duel (try-out)’ begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Dorpsstraat 95, Oostknollendam.
 • Nieuwe Huys Concerten ‘EERST over BACH’ met Shuann Chai in de Doopsgezinde Vermaning Zaandam. Het concert begint om 20.00 uur. De entree is vrij, u kunt zelf een bijdrage kiezen. Reserveren kan via www.nieuwehuysconcerten.nl. Locatie: Westzijde 80, Zaandam.
 • Jeff Heijne (flamenco-gitarist) en Conchita Boon (flamenco-danseres) treden op in de Zuidervermaning. Het optreden begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Zuideinde 233 Westzaan.
 • EP-presentatie Forgotten van ‘7 Steps of Denial’ in de Groote Weiver, 20.00 uur.

Zondag 17 september

 • De foto-expositie met werk van Ronald Peeters (1961-2018) bij Zaansgroen. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. Alle foto’s kosten € 60,00 en de volledige opbrengst van de collectie gaat naar Kika kankerfonds. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • De feestweek in Krommeniedijk wordt afgesloten met een culturele dag en een badeendjesrace. De atelierroute Dyck-Art is van 11.00 – 17.00 uur.
 • Festival ‘Zaandijk aan Tafel’ is een meerdaags theatraal en muzikaal festival, gebaseerd op eetverhalen van 100 Zaandijkers. Vandaag worden tijdens het ‘Huiskamerfestival’ korte voorstellingen gespeeld in 12 woningen/huiskamers in en rondom de Rode Buurt in Oud Zaandijk. Op 23 en 24 september volgt een voorstelling. Op 26 augustus start de kaartverkoop.
 • Popup Choir Singalong – Queen in de Bullekerk. Maarten Bos en Tijmen de Koning nemen het publiek mee met alle hits. De singalong begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 12,50. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • De Zaanse Bigband treedt op bij Jazz @ ’t Zwet bij De Hofjes. De start van het programma zal om 13.00 uur zijn. Locatie: Poelweg 1, Wormer. Meer informatie op dit moment nog niet bekend.
 • Het Ontroerend Goed koor treedt op in Wilhelminapark Wormerveer ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het park. Het optreden is van 14.30 – 16.15 uur. Locatie: Wandelweg 53, Wormerveer.
Het Ontroerend Goed koor in Wilhelminapark Wormerveer
 • Eva Hoeke in gesprek met schrijver en journalist Rob Vreeken bij de Wormerveerse Vermaning. De lezing begint om 15.00 uur. Kaarten kosten € 18,50 (€ 15,00 voor leden van ’t Nut) en zijn te reserveren via de Wormerveerse Vermaning. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Mini Dam tot Damloop voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Er zijn drie afstanden: 0,6 km (4 t/m 7 jaar), 1,2 km (8 en 9 jaar), 2,2 km (10 t/m 13 jaar). De start van de Mini Dam tot Damloop vindt plaats vlakbij de Burcht. Inschrijving kost € 5,00. Locatie: A.F. Savornin Lohmanstraat, Zaandam.
 • Het accordeon orkest Avanti Krommenie viert haar 35-jarig bestaan met een jubileumconcert. Het concert begint om 14.00 uur. Meer informatie is nog niet bekend.

Woensdag 20 september

 • In De Bieb in Zaandam is de expositie ‘Gezichten van dementie’ te bezoeken. De aquarel- en gefilmde portretten zijn gemaakt door kunstenaar Herman van Hoogdalem en (voormalig nieuwslezer en journalist) Gijs Wanders. Vanavond is er vanaf 19.30 uur een avondvullend programma ‘Leven en sterven bij dementie’. De avond wordt begeleid door Gijs Wanders De toegang is gratis en aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Alzheimer Nederland afdeling Zaanstreek-Waterland. Locatie: Westzijde 170A, Zaandam.

Donderdag 21 september

 • Orgelconcert Jaap Zwart met medewerking van Heiko ter Schegget in de Oostzijderkerk. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 15,00 (€ 10,00 t/m 8 jaar). Locatie: Zuiddijk 1, Zaandam.

Vrijdag 22 september

 • De Nile Rodgers Tributeband geeft een optreden in de Bullekerk. Een 10-koppige band, met onder andere zangeres Irma Derby, bekend van de X-Factor en ‘Donna’s Hot Stuff’. Het optreden is van 20.00 – 22.30 uur en kaarten kosten € 20,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Seizoen 2023 – 2024 wordt bij theater De Kaasfabriek afgetrapt met een voorstelling van Kees van Amstel. De cabaretvoorstelling ‘Vluchtweg altijd vrijhouden’ begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00 (incl. consumptie). Locatie: Dorpsstraat 206, Wormer.
 • Lorena en Micha (van Lorena + The Tide) treden op in de Zuidervermaning. Het optreden begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 10,00. Locatie: Zuideinde 233 Westzaan.

Zaterdag 23 september

 • Concerten bij Kaarslicht seizoen 2023-2024 gaat in de kerk van Jisp van start met een optreden van Hannes Minnaar. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 20,00 en zijn te reserveren via reserveren@concertjisp.nl. Locatie: Dorpsstraat 46, Jisp.
 • Kindertheater Groei! 4+ in de Zuidervermaning. De voorstelling over groter worden, opgroeien en de voordelen van klein zijn, begint om 14.00 uur. Kaarten kosten € 7,50. Locatie: Zuideinde 233 Westzaan.
 • Het festival ‘Zaandijk Aan Tafel!’ met een grootse voorstelling in de (lege) fabriekshal van v/h het Pielkenrood/Ardagh (achter de Zaandijkerkerk). De voorstelling is vandaag en morgen te bezoeken.
 • De schilderijen en tekeningen van Iet Sman zijn te bezichtigen bij Zaansgroen. De expositie is vandaag en morgen van van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Darwinpark Festival van 13.00 – 22.00 uur met een markt, workshops, community art en sport en spel. En natuurlijk optredens van verschillende artiesten en een open podium voor lokaal talent. Bij diverse kraampjes is er eten. De toegang tot het festival is gratis. Locatie: De Weer 31, Zaandam.
 • Lebbis & Jansen geven de voorstelling ‘Subliem (Try out) in theater de KunstGreep. Subliem is de Oudejaars 2023. De voorstelling begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 21,00. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Collegium Vocale met orkest vanaf 17.00 uur in de Oostzijderkerk. Locatie: Zuiddijk 1, Zaandam.

Zondag 24 september

 • Het festival ‘Zaandijk Aan Tafel!’ met een grootse voorstelling in de (lege) fabriekshal van v/h het Pielkenrood/Ardagh (achter de Zaandijkerkerk). De voorstelling is vandaag te bezoeken.
 • De schilderijen en tekeningen van Iet Sman zijn te bezichtigen bij Zaansgroen. De expositie is van van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Donna Musica presenteert ‘De vergeten Diva’ in de Protestante kerk in AssendelftDonna Musica presenteert ‘De vergeten Diva’ in het Reghthuys. Een muzikale vertelling over het opmerkelijke leven van de grootste zangeres van de 19e eeuw. De voorstelling is van 15.00 – 16.30 uur en kaarten kosten € 20,00. Kaarten kun je reserveren via Donna Musica. Locatie: Dorpsstraat 364, Assendelft.
 • COV Zaanstreek maakt een muzikale reis door de tijd in de Bullekerk. Een concert in samenwerking met het Friday Brass Ensemble, een klassiek koperblazersensemble met een oorsprong in de kerkmuziek. Op het repertoire staan composities van o.a. Hildegard von Bingen, Monteverdi en Praetorius. Het concert begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 23,50 (€ 15,00 voor jongeren t/m 16 jaar). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Kindertheater in de Wormerveerse Vermaning. ‘&Julia, de Musical’ (vanaf 6 jaar) is een komische, muzikale en interactieve voorstelling over liefde, strijd en omgaan met teleurstelling. De voorstelling is van 11.00 – 12.00 uur en kaarten kosten € 10,00. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Zaan de Wandel vanaf zwembad De Crommenije. Tijdens de elfde editie van [Z]aan de Wandel kun je kiezen uit 5, 10 of 15 km. Het evenement begint om 09.30 uur. Deelname kost afhankelijk van de afstand € 10,00 / € 12,50 / € 15,00. Deelnemen kan door je in te schrijven op de website van Zaan de Wandel. Locatie: Rosariumpark 1, Krommenie.
 • Vocaal Ensemble Intermezzo (o.l.v. dirigent Frank Hilberink) en Bas Westerhof geven een concert in het kerkje van Krommeniedijk. Het concert begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 10,00 (incl. koffie/thee). Reserveren kan door een mail te sturen. Locatie: Krommeniedijk 182, Krommenie.
Vocaal Ensemble Intermezzo

Woensdag 27 september

 • Het eerste koffieconcert met Wouter Harbers en strijkkwartet ‘Romance’ na de zomer in de Bullekerk. Op het programma staan werken van Bach tot Einaudi. Het concert begint om 11.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Donderdag 28 september

 • Theatergroep Suburbia geeft de voorstelling ‘EX’ bij theater de KunstGreep. De voorstelling begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 21,00. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Vrijdag 29 september

 • Vanaf vandaag presenteert het Zaans Museum de nieuwe tentoonstelling ‘Stroom. De Zaan in beweging.’ Documentair fotografen Bert Verhoeff en David Galjaard laten de veranderingen zien in het oudste industriegebied van Europa. Architect en rijksbouwmeester Floris Alkemade en muzikant Tim Knol spreken ieder een audiotour in. De tentoonstelling is nog t/m 31 maart 2024 te bezoeken. Kaarten voor het Zaans Museum kosten € 14,50 (t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 17 jaar € 7,50). Locatie: Schansend 7, Zaandam (Zaanse Schans).
Foto Bert Verhoeff
 • Dansavond met DJ Patrick in de Bullekerk. Vanaf 21.00 uur kun je swingen op heerlijke muziek uit de jaren ’70 en ’80. Kaarten kosten € 8,50 in de voorverkoop (€ 10,00 aan de deur). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Zaterdag 30 september

 • Theaterconcert Vive la Chanson! in de Bullekerk. Zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev spelen ontroerende en opzwepende Franse chansons van grote Franse zangers als Aznavour en Yves Montand. Tussen de chansons door vertellen zij bijzondere verhalen achter de liedjes en anekdotes over de grote Franse chansonniers, aangevuld met zelf geschreven Franse chansons en een enkele vertaling naar het Nederlands. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Kinga Wieczorek met de expositie ‘Het grotere verhaal’ bij Zaansgroen. Vanuit gesprekken met 7 personen uit de Zaanstreek heeft hij 7 kunstwerken gemaakt. De boodschap die hij wil uitdragen met deze interactieve expositie is dat iedereen iets kan doen voor een ander. De expositie is vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Rommelmarkt bij buurtcentrum de Bovenkruier. Iedere laatste zaterdag van de maand is de rommelmarkt van 09.30 – 14.00 gratis te bezoeken. Locatie: Drielse Wetering 49, Zaandam.
 • Karin Bloemen & Old School Band geven de voorstelling ‘Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin! (try-out)’ bij theater de KunstGreep. De voorstelling begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 26,00. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Zaanse Molendag. Op deze dag zijn vrijwel alle molens van De Zaansche Molen voor publiek geopend.

Zondag 1 oktober

 • Rondleiding met gids op het Hembrugterrein. De rondleiding is van 11.00 – 12.30 uur en eindigt bij Artzaanstad met een gratis kopje koffie of thee. Deelname kost € 11,50. Locatie: Kanonnenloods 14, Zaandam.
 • Een tour de chant in de Wormerveerse Vermaning met David Vos en Nettie Krull. De voorstelling begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 18,50. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Jazz Inverdan met een optreden van het kwartet Mixing Memory and Desire. Het optreden begint om 16.00 uur en kaarten kosten € 18,00. Locatie: Westzijde 80, Zaandam.
Mixing Memory and Desire (foto: Ben Bahlmann)

Dinsdag 3 oktober

 • Zilveren Meesterwerken uit de Zaanstreek in de Wormerveerse Vermaning. Een historische biografie van de Joodse zilversmeden familie S. I. Vet & zn. door Jeanne Douwes en Arno Bruitsman. De voorstelling begint om 14.30 uur en kaarten kosten € 7,50 (gratis voor leden van ’t Nut). Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.

Donderdag 5 oktober

 • Masterclass Zaans Poppanel bij Podium de Flux. Drie Zaanse muzikanten naar De Flux om hun ervaringen binnen de Zaanse- en Nederlandse muziekscene te delen. Deze avond vormen Reniet Vrieze, Jeroen Booy en Ruben Hoeke het poppanel. De masterclass is van 19.30 – 21.00 uur en aansluitend vindt er een FLUX jamsessie plaats. Kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop (€ 10,00 aan de deur). Locatie: Hemkade 48, Zaandam.

Vrijdag 6 oktober

 •  Elsje en de Bluesmannen geven de voorstelling ‘On The Road Again’ in de Bullekerk. Actrice Elsje de Wijn en zeven muzikanten reizen in de voorstelling terug naar de eerste decennia van de 20e eeuw, de tijd waarin blues via grammofoonplaten, jukebox, radio en liveshows populair werd bij een groot publiek. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Zaterdag 7 oktober

 • Roots aan de Zaan organiseert het optreden van LAÏS. Het duo LAÏS bestaat uit Jorunn Bauweraerts en Nathalie Delcroix. Het optreden begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 27,00 (voor leden € 18,00). Reserveren kan door een mail te sturen naar Roots aan de Zaan. Locatie: Westzijde 148, Zaandam (Pasveerzaal/Fluxus).
LAÏS
 • Tussen 11.00 – 13.00 uur kun je vrijblijvend kijken bij roeivereniging Zaankanaries. Met een ervaren instructeur ga je het water op en kun je ervaren wat het is om te roeien. Locatie: Veerdijk 28A, Wormer.
 • De Culturele Raad presenteert Susan Smit in de Bullekerk. Susan is een veelgevraagd spreekster. Ze beschouwt spiritualiteit en literatuur als haar grootste passies. De avond begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Susan Smit
 • Fotomeetup expositie van Zaanse fotografen bij Zaansgroen. De foto-expositie is vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud met de voorstelling ‘Kroost (try out)’ bij Podium Oost-Knollendam (POOK). De voorstelling begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Dorpsstraat 95, Oostknollendam.

Zondag 8 oktober

 • Fotomeetup expositie van Zaanse fotografen bij Zaansgroen. De foto-expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Niek en Guy geven de voorstelling ‘Es Rever’ in de Bullekerk. De voorstelling, een mix van magie, theater en muziek, begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 16,50. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Niek & Guy
 • Jos van Beest ontvangt saxofonist Scott Hamilton (USA) in de Wormerveerse Vermaning. Het optreden begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 18,50. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Radio 9 bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een feestje in theater de KunstGreep. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan. Meer informatie is nog niet bekend.
 • Donna Musica presenteert ‘De vergeten Diva’ in het Reghthuys. Een muzikale vertelling over het opmerkelijke leven van de grootste zangeres van de 19e eeuw. De voorstelling is van 15.00 – 16.30 uur en kaarten kosten € 20,00. Kaarten kun je reserveren via Donna Musica. Locatie: Kerkbuurt 35, Westzaan.

Vrijdag 13 oktober

 • Meet & Greet vrijwilligersmarkt van 18.30 – 21.00 uur Buurtcentrum de Bovenkruier. Zaankanters voor elkaar organiseert jaarlijkse deze markt waarbij verschillende vrijwilligersorganisaties een kijkje bieden in de vrijwilligerskeuken. Locatie: Drielse Wetering 49, Zaandam.
 • Het Zaans Showorkest en Het Kapiteinskoor brengen gezamenlijk een concert met de titel ‘Showtime aan Zee’. Het concert in de Bullekerk begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Zaterdag 14 oktober

 • Lidewij van der Voort & Fred Jacobs geven een concert in de Zuidervermaning. Het snarenduo verkent de Engelse barok op de grens tussen kunst- en volksmuziek, continentale mode en lokale specialiteiten. Het concert begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 29,00. Kaarten kun je bestellen via Organisatie Oude Muziek. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
 • Moods – Pink Floyd Tribute Band geeft een optreden in de Bullekerk. Deze keer staat “Wish you were here” centraal. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • De Zaanse Big Band treedt op bij zorgcentrum Pennemes. Het optreden begint om 14.15 uur. Locatie: Bloemgracht 95, Zaandam.
 • Susan van Ham & Carla de Graaf exposeren bij Zaansgroen. Susan is beeldend kunstenaar en maakt installaties en sculpturen van gevonden materialen. Het werk van Carla bestaat uit schilderijen en ruimtelijk werk. De expositie is vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.

Zondag 15 oktober

 • Susan van Ham & Carla de Graaf exposeren bij Zaansgroen. Susan is beeldend kunstenaar en maakt installaties en sculpturen van gevonden materialen. Het werk van Carla bestaat uit schilderijen en ruimtelijk werk. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Trio Maracuja (Lucas, Daniel en Femke) geven een concert in de Wormerveerse Vermaning. Het concert met Braziliaanse muziek begint om 15.00 uur. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer. uitverkocht
 • A-capellakoor Cantabile geeft een jubileumconcert in de Kerk aan het Noordeinde in Wormerveer. Het jubileumconcert ter ere van het 50-jarig bestaan van het koor begint om 15.00 uur. Locatie: Noordeinde 20, Wormerveer.
 • De winnaars van het Jan Pasveer Concours 2023 geven een optreden in de Jisper Kerk. Het optreden begint om 15.00 uur. Locatie: Dorpsstraat 119, Jisp.
 • Popup Choir Singalong ‘ABBA – Mammia Mia’ in de Bullekerk. Maarten Bos en Tijmen de Koning nemen het publiek mee met alle hits. De singalong begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 12,50. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Maarten Bos en Tijmen de Koning

Check altijd:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Langlopend

Van 20 mei t/m 26 augustus is de verkooptentoonstelling ‘Zonder Haast’, gericht op hedendaagse kunst, te bezoeken bij Galerie Staphorsius. De tentoonstelling is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 09.00 – 17.00 uur. De toegang is vrij. Locatie: J.J. Allanstraat 287b, Westzaan.

Paul van Ernich – Stilleven met broden

Van 2 juli t/m 31 augustus is in het Bartel Jacobsz Centrum de expositie van fotografe Anjo Kan te bezoeken. De expositie bestaat uit een serie botanische foto’s (haar handelsmerk). Openingstijden: zondag van 11.15 – 12.00 uur, iedere derde woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur, iedere vrijdag van 10.00 – 12.00 uur. Locatie: Kerkbuurt 12, Oostzaan.

Anjo Kan

Van 30 juni tot 31 augustus is in Café Fabriek de achtste Zomer Salon te bezoeken. Het jaar 2023 staat in het teken van Johannes Vermeer, één van de bekendste kunstschilders van Nederland. Het thema van deze Zomer Salon is ‘Meer Vermeer!’ De expositie is tijdens openingstijden van Café Fabriek gratis te bezoeken. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Van 28 juni t/m 1 september is de expositie ‘Zomerhuisjes in Egmond’ in te bezichtigen in het stadhuis. De expositie is in de publiekshal te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadhuis. De toegang is gratis Locatie: Stadhuisplein 100, Zaandam.

Zomerhuisjes in Egmond

Van 3 augustus t/m 13 september is in het bezoekerscentrum van de Poelboerderij een tentoonstelling met werk van Kees Versteeg. Het tentoongestelde werk bestaat uit linoleumsnedes (reductietechniek) en etsen. Hij maakt voornamelijk figuratief werk, verstilde natuurimpressies en landschappelijke elementen. De expositie is dagelijks van 09.30 – 16.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Veerdijk 106, Wormer.

Weidemolen – Kees Versteeg

Van 1 t/m 22 september is de expositie ‘Gezichten van dementie’ te bezichtigen in De Bieb in Zaandam. De aquarel- en gefilmde portretten zijn gemaakt door kunstenaar Herman van Hoogdalem en (voormalig nieuwslezer en journalist) Gijs Wanders. Er zijn 2 avondvullende programma’s bij te wonen. Op 1 september vertellen Hermane en Gijs vertellen over de totstandkoming van deze bijzondere portretten. Op 20 september begeleid Gijs het programma ‘Leven en sterven bij dementie’. Beide avonden beginnen om 19.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Alzheimer Nederland afdeling Zaanstreek-Waterland. Locatie: Westzijde 170A, Zaandam.

Van 15 augustus t/m 23 september is een fototentoonstelling van Wim Habernickel te zien in Chocolaterie De Cacaoboom. Elke dag fietst Wim door de streek en legt bijzondere beelden vast, maar ook architectuur en beeldende kunst hebben zijn warme belangstelling. Chocolaterie De Cacaoboom is open van dinsdag t/m zaterdag
van 10.30 – 16.30 uur. Locatie: Lagedijk 142, Zaandijk.

Foto Wim Habernickel

Tot 1 oktober is in het museum Zaanse Tijd de expositie ‘Koffietijd’ met typisch Nederlandse antieke wandklokken bezoeken. Er wordt aandacht besteed aan het klassieke jaren zeventig-klokkenservies van Nutroma. Mocht je eigen klokkenservies niet compleet zijn, in de winkel bij het museum zijn alle serviesdelen in voorraad – en ook volledige vintage klokkenserviezen zijn verkrijgbaar. De tentoonstelling ‘Koffietijd’ loopt nog tot 1 oktober en is dagelijks tussen 10.00 – 17.00 uur te bezoeken. Kaarten kosten € 11,00 (€ 5,50 voor kinderen van 4 t/m 17 jaar en t/m 3 jaar gratis). Locatie: Kalverringdijk 3, Zaandam.

Van 29 september 2023 tot en met 31 maart 2024 presenteert het Zaans Museum de nieuwe tentoonstelling ‘Stroom. De Zaan in beweging.’ Documentair fotografen Bert Verhoeff en David Galjaard laten de veranderingen zien in het oudste industriegebied van Europa. Architect en rijksbouwmeester Floris Alkemade en muzikant Tim Knol spreken ieder een audiotour in. Kaarten voor het Zaans Museum kosten € 14,50 (t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 17 jaar € 7,50).Locatie: Schansend 7, Zaandam (Zaanse Schans).

De Zaanwerf – Bert Verhoeff

Samenstelling: Merel Kan & Piet Bakker (De Orkaan) op basis van informatie van culturele instellingen en lezers. Ook activiteit op laten nemen? Mail naar agenda@deorkaan.nl

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *