Het is zover: kerst 2023! In aanloop naar de kerstdagen werden er in de Zaanstreek vele kerstconcerten, kerstmarkten, kerstwandelingen en andere kerstactiviteiten georganiseerd. Mocht je nog geen inspiratie hebben voor de kerstdagen, dan lees je hier waar je vandaag en morgen naar toe kunt.

Op eerste en tweede kerstdag kun je naar de kerstexpo in het Weefhuis, naar een tentoonstelling over ‘het kerstgebeuren’ in de Maria Magdalenakerk, een levende kerststal bij Scouting Krommenie, varen door het Wormer- en Jisperveld, kerst vieren bij buurthuis De Kolk of naar een film bij De Fabriek.

Wij – de redactie van de Orkaan – wensen iedereen gezellige, liefdevolle, warme en veilige kerstdagen toe!

Eerste kerstdag

  • Kerstexpo 2023 van de Zaanse Schilderskring in het Weefhuis. Dit jaar is geen speciaal thema gekozen; de schilders maakten werk naar eigen gekozen onderwerp, stijl en techniek. Voor ieder wat wils dus. De expositie is tijdens beide kerstdagen van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
  • De vrijwilligers van Scouting Krommenie hebben het clubhuis omgetoverd tot de stal uit het kerstverhaal. Tussen 14.00 – 16.00 uur kun je een hapje en drankje nuttigen in de herberg. De toegang is gratis. Locatie: Busch 4, Krommenie.

Kijk hier voor alle andere uitgaanstips.

Tweede kerstdag

  • Heerlijk om tussen alle kerstmaaltijden door even lekker een frisse neus te halen en te genieten van al het moois dat het Wormer- en Jisperveld te bieden heeft. Je wordt verwelkomt met een lekker stuk kerststol. Om 13.30 uur start de excursie vaartocht met gids. Deelname kost € 17,50 (€ 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar). Vooraf reserveren is verplicht, dat kan telefonisch 075-6219100 of per mail. Locatie: Veerdijk 106, Wormer.
  • Iedereen is van harte welkom bij de grote vernieuwde tentoonstelling over het kerstgebeuren in de Maria Magdalenakerk (Kalverkerk) in Zaandam. De tentoonstelling is vanaf vandaag t/m maandag 1 januari en de weekenden van 6/7 en 13/14 januari van 12.00 – 16.00 uur te bezoeken.
  • In buurthuis De Kolk wordt kerst gevierd met gezelligheid en muziek van Emma en Daimy. Van 15.00 – 18.00 uur is iedereen welkom voor glühwein, soep, hapjes en samenzijn. De toegang is gratis. Locatie: Klamperstraat 1, Zaandam.
  • In filmtheater De Fabriek draaien op tweede kerstdag verschillende films. Je kunt onder andere naar ‘Wonka’ en ‘Perfect Days’, maar ook The Holdovers met Kerst Afternoon Tea. Kijk voor meer informatie over tijden en prijzen op de website van De Fabriek.

Door: Redactie De orkaan. Ook activiteit op laten nemen? Mail naar agenda@deorkaan.nl.