Walvis peilt Gedempte Gracht

Leden van duikteam De Walvis gaan zaterdag 13 december meten hoe diep de Gedempte (Ontdempte?) Gracht in Zaandam is. Waarschijnlijk staat er niet meer dan een halve meter water in de gracht, maar hoeveel het precies is weten we niet.

De duikers zoeken het tot op de bodem uit. Deze actie luidt de volgende maand beginnende duikopleiding in. De start is in zwembad de Slag (2,60 meter diep). In vijf maanden kan je papieren halen waarmee je tot tien meter mag duiken.

In duikpak geklede Walvis-leden geven het winkelend publiek zaterdag informatie in een marktkraam midden op de Gedempte Gracht. Voor kinderen is er een grabbelton. Belangstellenden krijgen alle informatie over het leven onder water. Tijdens de opleiding zweef je in Het Oostzaanse Twiske en de Vinkeveense Plassen door het water en heb je in de stilte ontmoetingen met snoek en baars, als je geluk hebt zelfs met rivierkreeft.

De Walvis heeft eigen instructeurs, die de veiligheid van de beginnende duiker voorop stelen. Ze leiden je stap voor stap naar de onderwaterwereld binnen. Rond april ga je het buitenwater in. De bekroning is in Zeeland. Het spannendste water van Nederland, met krabben en kreeften.

De leden van De Walvis trainen twee keer per week in zwembad De Slag. Theorie wordt gegeven in het clubhuis in de Rosmolenbuurt in Zaandam. Daar kunnen verhalen uitgewisseld worden en wordt de wekelijkse clubduik afgesproken.

Als je wilt weten of duiken wat voor je is, kun je een proefduik maken op dinsdag 30 december, 6 of 13 januari. Aanmelden of vragen: info@duikteamdewalvis.nl of 06-16600808.

Foto: Walvis-voorzitter Maarten Bosch met peilstok.

 

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *