Wanneer Weer Warme Loempia’s?

Peter van Haassen (PVV) wil warme loempia’s. Hij stelde inmiddels twee keer vragen aan marktwethouder Hans Krieger (VVD).

Wij vroegen het aan de loempiaverkoper zelf en aan de wethouder: vanaf 28 mei weer warme waren!

Wethouder Krieger laat via zijn woordvoerder weten dat B&W inderdaad overweegt om vanaf donderdag 28 mei weer een ‘normale’ markt toe te staan op donderdag in Zaandam. Bijna normaal, met warme loempia’s, kibbeling en bapao, die weer warm verkocht mogen worden. Ze mogen verpakt worden meegegeven, maar niet ter plekke worden genuttigd. Wel wordt weer non-food toegestaan.

Op zaterdag is de non-food nog niet toegestaan in verband met de te verwachten drukte (dan staan er meer kramen op de markt). Er wordt gekeken of door het anders inrichten van van de openbare ruimte er meer ruimte gecreëerd kan worden. Dat zou kunnen door fietsenrekken en banken te verwijderen.

Van Haassen verbaasde zich erover dat op de Gedempte Gracht alles verkocht mag worden en dat op de markt van Zaandam op donderdag en zaterdag nog steeds een streng regime geldt: alleen voedsel. Tot de 28e dus.

febo gedempte gracht

Wachtrij bij de Febo op de Gedempte Gracht (foto Jan Marinus)

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Kick van der horst

  Bankjes laten staan!!!!

  Vorig jaar been gebroken, kan uit ervaring vertellen dat het fijn is even kunnen uitpuffen als je niet lekker loopt. Of dat nu tijdelijk is of omdat je voorgoed een beperking hebt.

  De dappere kwetsbare oudjes (je zal die term maar aan je broek krijgen) die ook eens naar de markt of de hema willen moet je ook niet de stad uitjagen.

  Ik hoop dat deze heren het zelf nooit hoeven te ondervinden.

 • ingrid lever

  goed he de man die dit allemaal verzint woont zelf in Purmerend. Hoezo bankjes en fietsenstallingen weg. Waar zetten dan de mensen hun fiets

 • Jaap Meeuwsen

  Gewoon heel Inverdan afbreken, genoeg ruimte dan en het knapt er nog van op ook.
  Maar, smaken verschillen natuurlijk.

 • Jaap Veldman

  Een grote flauwekul al die maatregelen. Overal kan je warm voedsel kopen , waarom op de markt niet . Discriminatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *