Gister publiceerde de gemeente Zaanstad op haar website de prognose met de bouwplannen voor de Zaanse basisscholen.

In de prognose zijn 14 scholen opgenomen die op nieuwbouw of een ingrijpende verbouwing wachten. Voor IBS De Roos en het Schatrijk zijn geen (ver)bouwplannen meer.

Uit het overzicht is op te maken wanneer ze ‘hopelijk’ af zijn, maar ook hoe lang het kan duren als er bezwaar- en beroepsprocedures worden aangespannen. (Vergeleken met de vorige versie zijn er slechts kleine veranderingen.)

  • Het belangrijkste hoofdpijndossier van het college, de Toermalijn, kan op z’n vroegst halverwege 2019 klaar zijn, maar het kan ook een jaar later worden.
  • Basisschool De Werf (afbeelding hierboven) had vorig jaar al klaar moeten zijn volgens de eerste planning. De verwachting is nu dat het gebouw in de de zomer van 2018 af is.
  • De lokatie voor Et Buut en de Westerkim (Overtuinen) zou in 2017 klaar zijn, dat wordt februari 2018.
  • De Tamarinde (onder) moet medio 2018 af kunnen zijn, maar er is uitloop tot midden 2020.

tamarinde

  • Ook de Herman Gorterschool moet nog flink wachten. De school aan de Smitstraat moet medio 2019 af zijn maar als er problemen komen is halverwege 2021 ook mogelijk. De vestiging op de Doniastraat zou begin 2021 klaar kunnen zijn maar het zou ook begin 2023 kunnen worden.

Klik op de onderstaande kaart voor een grotere versie. De blauwe lijn geeft de bouwfase aan, de rode lijn is de uitloop bij bezwaren en beroep.

scholenplan-2016-sept