De Orkaan blijft in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week is dat korfballer Carlo de Vries. In 2023 was hij een van de spelers die Groen Geel uit Wormer verruilden voor KZ. Dit om zich sportief verder te ontwikkelen en aansluiting te vinden bij de top van Nederland. Zaterdagavond om 19.00 uur keert hij terug in de Groen Geel hal voor de Zaanse derby in de Korfballeague tegen zijn oude club.

‘Ik heb bij Groen Geel acht jaar een mooie tijd gehad en daar heb ik veel vrienden aan overgehouden. Dus om daar zaterdag weer te staan is heel speciaal ja.’

Carlo de Vries, speler KZ.

Verder vertelt Carlo over zijn ambities als speler en de kracht van het huidige KZ.

‘Bij KZ draait het meer om het fysieke. De kracht zit in de veelzijdigheid van de selectie. Er zijn meerdere spelers en schijven die kunnen scoren. De afgelopen weken startten we niet goed maar hierdoor konden we het wel steeds omdraaien en de wedstrijd naar onze hand zetten.’

Naast het interview neemt Edwin Kleiss in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en overige sporten.

Het interview hoor je vanaf 3.00 minuten in de podcast.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Up’s tot dusver.

Door: Edwin Kleiss. Met dank aan Carlo de Vries.