De Orkaan is altijd in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week is dat Ebel Hoekstra, trainer van voetbalvereniging Saenden. De Wormerveerders strijden in de nacompetitie voor behoud in de 2e klasse. Zondag staat er een bezoek aan Wognum op het programma, daar treffen de heren s.v. Spartanen. De inzet is een plek in de finale van de van de nacompetitie. De goede reeks wedstrijden aan het einde van de reguliere competitie was net niet voldoende voor direct behoud maar geeft volgens Ebel Hoekstra wel vertrouwen in de nacompetitie waarin vorige week FC Den Helder met 5-1 werd verslagen.

‘Na de wedstrijd tegen Meervogels die we in blessuretijd verloren is de knop omgezet en de blik gericht op de nacompetitie. Het goede gevoel dat we hebben overgehouden aan de wedstrijden tegen Medemblik en Schagen hebben we meegenomen in de nacompetitie.

Als trainer heb ik de nacompetitie al vaker meegemaakt, toen ging het wel om promotie, nu om behoud. Ik vind de nacompetitie geen loterij. Het gaat om het halen van je niveau, daar is de blik volledig op gericht qua speelwijze. De groep is enorm gemotiveerd om dit tot een goed einde te brengen. We staan met vierentwintig man op het trainingsveld deze week, dat is een belangrijke voorwaarde om goed toe te werken naar deze wedstrijden en zo goed mogelijk op zondag ons niveau te halen.

Ik zie een ploeg die goed met de druk omgaat. Wij moeten ons niveau halen en verder geen bijzondere eisen stellen. We zijn als team zeker 2e klasse waardig. Alle overige ploegen in de nacompetitie zijn 3e klassers.’

Verder vertelt Hoekstra over het belang van behoud in de 2e klasse, de kracht van de Saenden-aanval (er wordt veel gescoord) en wat hij weet van tegenstander Spartanen.

‘Ik begreep dat het een echte West-Friese ploeg is. Dat het fysiek en mentaal goed in elkaar zit en ze niet voor niks tweede zijn geworden in de 3e klasse. Ze lijken me vergelijkbaar met Den Helder waar we afgelopen weekend tegen speelden.’

Een verslag van Spartanen – Saenden is zondag te lezen op de Orkaan.
Naast het interview neemt Edwin Kleiss in deze podcast in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en de overige sporten. Het interview hoor je vanaf 3.57 minuten in de podcast.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Up’s tot dusver.

Voor alle wedstrijden van dit weekend bekijk je onze sportagenda en het voetbaloverzicht.

Door: Edwin Kleiss. Foto: Meervogels – Saenden in mei 2024 door Theo van Vlaanderen.