Met nog één speelronde komt dit weekend het seizoen van de hockeyheren en korfballers ten einde. In de veldcompetitie van het korfbal staat er veel op het spel. Er kan gepromoveerd en gedegradeerd worden door verschillende verenigingen. Dan is er ook nog honkbal, die zomersport gaat nog in volle vaart door.

Dit is de sportagenda voor het komend weekeinde.

Vrijdag 7 juni

Honkbal

De honkballers van Cromtigers slaan het sportweekend vrijdagavond af tegen de koploper in Bussum. HCAW won zes van de eerste zeven wedstrijden in de competitie. De Cromtigers doen het ook niet verkeerd en staan 5e en won vier wedstrijden tot nu toe.

WedstrijdTijd
2e klasse B herenHCAW – Cromtigers19.30
Cromtigers in actie tegen Boekaniers. (Foto: Jan van Poorten)

Uitslag Odiz Frogs

Odiz Frogs kwam donderdagavond al in actie tegen Amsterdam Capitals en verloor.

Coach Eric Stand schrijft ons over de wedstrijd:

‘Aanvallend wilde het niet lukken tegen de Capitals. We brachten de ballen wel het veld in, maar te veel op de poppetjes. Zondag 16 juni wordt er thuis gespeeld tegen Onze Gezellen.’


Op 16 juni spelen de Frogs dus thuis als nummer 7 tegen de nummer 6, Onze Gezellen.

Zaterdag 8 juni

Korfbal

De laatste speelronde in de veldcompetitie van het korfbal kan voor vreugde en verdriet zorgen. Nog verschillende ploegen kunnen kampioen worden of degraderen.

KZ (met tien punten) speelt om een plek in de halve finale van het landskampioenschap tegen directe concurrent DVO (acht punten). Ook bij OKV in de 2e klasse is het spannend. De Oostzaners staan 1e met negen punten en gaan naar nummer 2 Haarlem dat acht punten heeft. Een directe wedstrijd om het kampioenschap dus.

Waar het om degradatie gaat is KVZ ’23 al praktisch de klos. Er zou met meer dan veertien doelpunten verschil gewonnen moeten worden van Antilopen om de dans nog te ontspringen.

In de 1e klasse werd Roda Westzaan vorige week kampioen tegen Furore dat ook dreigt te degraderen.
Furore moet met minimaal zes doelpunten verschil winnen bij Sporting Badhoevedorp en is dan ook afhankelijk van Roda dat met meer dan vier doelpunten moet winnen van Oosterkwartier.

Zaandam Zuid speelde woensdagavond tegen Vlug en Vaardig en won met 19-10. Pas op 13 juni komen de Zaandammers weer in actie.

WedstrijdTijd
Ereklasse DGroen Geel – SDO16.30
Ereklasse KKZ – DVO14.30
Hoofdklasse KKVZ ’23 – Antilopen14.30
Eerste klasseRoda Westzaan – Oosterkwartier15.30
Sporting Badhoevedorp – Furore15.30
Tweede klasseHaarlem – OKV15.30
Vierde KlasseZaandam Zuid13 juni
Roda werd vorige week kampioen en de boel stond blauw van de feestrook. (Foto: Edwin Kleiss.)

Zondag 9 juni

Hockey

Voor de dames van de Kraaien is het een vrij weekend in de 4e klasse. Toch is het spannend. Plek twee, waar de Kraaien nu op staan, geeft recht op promotiewedstrijden. Nummer 3 Saxenburg staat echter maar één punt achter de ploeg uit Wijdewormer en speelt dit weekend nog een inhaalwedstrijd om op een gelijk aantal gespeelde wedstrijden te komen. Zondag speelt Saxenburg uit bij nummer 5 van de ranglijst Woerden. In de laatste speelronde op 16 juni is het Strawberries (8e) – Kraaien en Saxenburg – Thor (de huidige hekkensluiter).

De mannen komen deze zondag wel in actie, het is voor hen de laatste wedstrijd van het seizoen. De Zaanse nummer 7 van de ranglijst gaat naar Dopie in Delft dat nog om de titel speelt. Hun achterstand op koploper Westland is een punt. De Kraaien kunnen nog 6e worden maar spelen verder nergens meer voor.

WedstrijdTijd
3e klasse herenDopie – Kraaien12.45
De dames van de Kraaien wachten dit weekend in spanning af wat de concurrent doet. (Foto: Edwin Kleiss.)

Door: Edwin Kleiss. (Met voor het korfbal hulp van de inzichten van Dennis Dallinga.)