Springtime is in the air, de mannen van ZV de Zaan strijden in de finale van de Eredivisie play offs om de landstitel en de hockeyers en korballers betreden weer het veld.

Dit is de sportagenda voor het komend weekeinde.

Zaterdag 25 mei

Badminton

Zaterdag wordt er flink gemept in Wormer. Daar houdt badmintonvereniging Matchpoint een toernooi voor alle niveaus. De informatie op de poster spreekt voor zich en anders is er nog de website.

Honkbal

Cromtigers won vier van de eerste zes wedstrijden dit seizoen en staat 4e in de rangorde van de 2e klasse. Tegenstander Flying petrels komt uit Purmerend en won drie van de eerste zes partijen.

WedstrijdTijd
2e klasse B herenCromtigers – Flying petrels14.00

Korfbal

Na weken is er weer een volledig korfbalprogramma in de veldcompetitie.

WedstrijdTijd
Ereklasse DKVS – Groen Geel15.30
Ereklasse KKZ – TOP16.00
Hoofdklasse KKVZ ’23 – KVA14.30
Eerste klasseRoda Westzaan – Sporting Badhoevedorp15.30
Furore – Oosterkwartier16.00
Tweede klasseDSO – OKV16.00
Vierde KlasseZaandam Zuid – Stormvogels15.30

Waterpolo

Het weekend waar het allemaal om gaat bij de heren van ZV de Zaan. Worden ze kampioen van Nederland? Vorig jaar grepen de Zaandammers net naast de titel in de finale dus dit jaar moet het echt gebeuren. Met op zaterdag de eerste wedstrijd in de ‘best of 3’.

WedstrijdTijd
Play offs Eredivisie herenZV de Zaan – GZC Donk18.00

Zondag 26 mei

Hockey

Na een rustperiode komen de hockeyers (m/v) terug op de velden voor de laatste fase van de competitie. Voor de dames staat er echt iets op het spel. Zij willen eindigen in de top 3 en maakten voor de laatste rustperiode een flinke klim naar die gewenste derde plek. Met nog drie wedstrijden te gaan gaan de dames op bezoek bij nummer 6 Purmerend.

De heren staat 10e en gaan, met nog vier wedstrijden te gaan, niet al te veel geks meer doen op de ranglijst. Nummer 6 Saxenburg komt op bezoek in de Wijdewormer.

WedstrijdTijd
3e klasse herenKraaien – Saxenburg14.45
4e klasse damesPurmerend – Kraaien12.30
Kraaien dames.

Waterpolo

De return in de ‘best of 3’ voor de heren van ZV de Zaan. Lukt het de Zaankanters dit jaar wel om de landstitel te veroveren? In het geval dat er een beslissingswedstrijd nodig is wordt die volgende week gespeeld.

WedstrijdTijd
Play offs Eredivisie herenGZC Donk – ZV de Zaan17.00

Door Edwin Kleiss. Foto Odiz: Eric Stans.