In navolging van de dames beginnen dit ook de heren in de waterpolo Eredivisie aan de play offs om het landskampioenschap. De mannen van ZV de Zaan spelen vanavond al in Zaandam de eerste wedstrijd in een ‘best of three’ tegen ZPB. In het veldkorfbal is er eindelijk weer een volledig programma en de honkballers van Cromtigers en Odiz spelen thuis.

Dit is de sportagenda voor het komend weekeinde.

Vrijdag 10 mei

Waterpolo

De heren van ZV de Zaan beginnen aan de play offs van de Eredivisie waterpolo. Vanavond is er een thuiswedstrijd in zwembad de Slag, morgen is er dan een uitwedstrijd bij ZPB in Barendrecht. Als er dan een beslissingswedstrijd nodig is wordt die op zondagmiddag in Zaandam gespeeld. De winnaar gaat door naar de halve finales die volgende week worden gespeeld.

WedstrijdTijd
Play offs Eredivisie herenZV de Zaan – ZPB20.30

Zaterdag 11 mei

Honkbal

Na een goede start met drie overwinningen gingen er twee wedstrijden verloren voor de honkballers van Cromtigers. Wedstrijd zes is weer op eigen veld voor de huidige nummer 5 van de 2e klasse. Tegenstander Vennep Flyers zit in hetzelfde schuitje en won ook drie van de eerste vijf wedstrijden.

WedstrijdTijd
2e klasse B herenCromtigers – Vennep Flyers14.00
Cromtigers in actie tegen Boekaniers. (Foto: Jan van Poorten)

Korfbal (veld)

Na de schoolvakanties komen dit weekend alle ploegen weer in actie op het korfbalveld. Enkel Groen Geel (Wormer) en OKV (Oostzaan) spelen op eigen terrein.

WedstrijdTijd
Ereklasse DGroen Geel – KVS16.30
Ereklasse KTOP – KZ15.30
Hoofdklasse KKVA – KVZ ’2316.00
Eerste klasseSporting Badhoevedorp – Roda Westzaan15.30
Oosterkwartier – Furore15.30
Tweede klasseOKV – DSO15.30
Vierde KlassePurmer – Zaandam zuid14.10

Waterpolo

Aan twee wedstrijden hoopt ZV de Zaan genoeg te hebben om ZPB te verslaan en de stap te zetten naar de halve finales van volgende week.

WedstrijdTijd
Play offs Eredivisie herenZPB – ZV de Zaan19.15

Zondag 12 mei

Honkbal

Odiz Frogs speelt op eigen veld en hoopt in wedstrijd vier van het seizoen de eerste overwinning te boeken. DSS 3 uit Haarlem komt op bezoek en zoekt ook nog naar de eerste punten.

WedstrijdTijd
4e klasse B herenOdiz Frogs – DSS 314.30

Waterpolo

Mocht er nog een beslissingswedstrijd nodig zijn voor de mannen van ZV de Zaan dan wordt die zondagmiddag gespeeld in zwembad De Slag.

WedstrijdTijd
Play offs Eredivisie herenZV de Zaan – ZPB16.00

Door Edwin Kleiss. Foto waterpolo: Hanny van den Dobbelsteen.