Dat Amerikanen gek worden tijdens het Super Bowl-weekend en de dag van de finale hebben geclaimd als nationale feestdag, is inmiddels wel bekend. Het gaat hier om American football (voor wie onder een steen leeft).

Er schijnen echter ook Zaankanters te bestaan die er warm –zo niet heet- voor lopen.

Zij verzamelen zich in de loop van de zondagavond in Westend Snooker, en dompelen zich onder in hotdogs, beer en hamburgers, waarna om middernacht de zinderende eindstrijd begint. De uitzending duurt tot 4:30 uur.

Iedereen is welkom, met of zonder cowboyhoed en/of Route66-shirt. Mark Stuten van Westend: “Dit jaar organiseren we het voor de zesde keer en elk jaar komen er meer mensen op af. Er is ruimte om te darten, poolen, snookeren en beer pongen. Sommigen nemen de maandag zelfs vrij.”

Dat zouden wij de deelnemers aan het Beer Pongen zeker aanraden Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar hieronder vind je de instructie. De video staat ook op youtube

Oh ja, voor wie het interessant vindt: de New England Patriots en de Seattle Seahawks spelen tegen elkaar. NuSport schreef er een mooi stuk over.