Weg die kilo’s! 40 km lopen! Persbericht 1:1 geplaatst: Winterwandeltocht

Zo af en toe doen we het het: een persbericht 1:1 doorplaatsen. Andere media zijn daar meer bedreven in, maar als het moet dan moet het. (en nu moet het even, wij zitten even bomvol en hebben nergens meer zin in…)

Zo’n serie van mooie dagen is bijna niet te verdragen. Na afloop wil je ontslakken, vasten, nooit meer drinken, vegetariër worden en je leven beteren. Begin zaterdag: met de ‘Zaanse natuurpaden wandeltocht’.

Daar komt-ie:

Wandelvereniging WS78 verzorgt op zaterdag 6 januari een wandeltocht van 20 en 40 km vanuit Wormer. De wandelaars voor de 40 km starten om 9.00 uur vanuit Klaroenkorps Wormers Vendeliers, Knollendammerstraat 14, 1531BE Wormer. De 20 km lopers kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten.

De speciaal voor deze dag uitgezette route gaat over onverharde paden en rustige verharde wegen tussen Wormer, Zaandijk, Zaandam buurtschap ‘Bartelsluis’. Al na een kwartier lopen, bereiken we het Frans Marspad. Dit natuurpad van ruim twee kilometer gaat over 6 bruggen naar Zaandijk-West. Door het Westzijderveld, het Guisveld, over een vlonderpad en door het natuurgebied De Reef komen we bij de soeppost.

Langs papiermolen ‘De Schoolmeester’ lopen we naar een splitsing. De 20 km gaat linksaf richting Zaanse Schans. De 40 km slaat rechtsaf naar Koog-West. Na talloze bruggetjes en boerenland gaan we door het NS station Zaandam. Via de winkelstraat van Zaandam lopen we naar de horeca rust. Stadsparken, het prachtige recreatiegebied Het Jagersveld en het fraaie Zaanse straatje, het Haaldersbroek geheten, brengen ons naar de Zaanse Schans.

Hier komt de 20 km op het parcours van de 40 km. Na de laatste molen is onze koffie en theepauze bij de Stichting Kalverpolder. We vervolgen de route langs de Zaan en lopen door het buurtschap ‘Bartelsluis’. Langs de Poel en het Zwet gaat het parcours terug naar de startlocatie.

Deelnemers kunnen zich vanaf 8.00 uur inschrijven voor €5,50, inclusief een soep-, koffie- en fruitbon. Leden van WS78 en KWBN organisaties krijgen korting. De wandelaars krijgen een routebeschrijving mee. Onderweg geven pijlen en linten de weg aan. Bij de eigen WS78 rustposten langs de route zijn de uitgereikte bonnen te gebruiken. Halverwege de 40 km tocht ligt een rustlocatie, waar de consumpties voor eigen rekening zijn.

Voor de korte afstand blijft het startbureau voor het afmelden tot 16.30 uur open. De lange afstand kan tot 17.30 uur binnenkomen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *