Wegdekcheck: Dolphijnstraat Westzaan (filmpje)

Je wordt geboren en je gaat dood. In de tijd ertussen leef je en dat gaat doorgaans gepaard met hoge toppen, diepe dalen en rustig gekabbel.

De weg naar je laatste rustplaats in Westzaan heet de Dolphijnstraat, en nadat we vorige week de stoep van de Bredenhofstraat in Oud-Zaandijk hadden gecontroleerd (gecheckt!), ontvingen wij daarover een mail van bezorgde Orkaan-lezeres Gré Luttink:

‘Maak eens een filmpje op de Dolphijnstraat Westzaan. Aan het einde ligt de begraafplaats. De weg is zo slecht dat de overledene zijn of haar neus stoot tegen het deksel van de kist! Wordt hoog tijd voor een wegophoging. Ofzo.’

Direct stuurden wij ons gepassioneerde professionele checkteam naar Westzaan om het zaakje tot op de bodem uit te zoeken:

Conclusie en aanbeveling

We vinden er hobbelige klinkers, afgewisseld met heerlijk strak asfalt met af en toe groeven, bultjes en rimpels getekend door wortels. Er is pure schoonheid, maar ook scherpe pijn (in de bibs). De Dolphijnstraat symboliseert de gang van het leven. Niets meer aan doen.

Als jij – ja, jij! – ook wil dat we feiten komen checken, dan kan je mailen naar deorkaan@gmail.com.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *