‘Wegens gebrek aan agenda vervallen’ #Oostzaan

Oostzaan is ‘buiten gewoon’ meldt de slogan. Niet te verwarren met buitengewoon. Buiten -spatie- gewoon betekent ‘niet normaal’ en da’s nog niet zo’n gekke bewering. 

Zojuist zagen we de melding dat de Raadsvergadering van aankomende donderdag niet doorgaat. Er zou niet genoeg te bespreken zijn. 

Dat is bijzonder en ook ‘buiten gewoon’ te noemen, alleen al omdat begin deze maand de raad op scherp stond. Toen werd op het laatste moment de Omgevingsvisie voor Oostzaan aan de agenda toegevoegd. De oppositie vond dat een overval omdat ze die op de agenda van de 24e wilde, wat in lijn was met wat er in de commissievergadering was geconcludeerd. Uit protest verliet de oppositie tijdens de besluitvorming de raadszaal. De visie werd met unanieme stemmen (alleen coalitie) aangenomen.

Wanneer het presidium dat besloten heeft is overigens onduidelijk. In de besluitenlijst van de laatste vergadering (27 september) is dat besluit niet te vinden. Wel staat daar: “De heer Monen stelt voor de Omgevingsvisie te agenderen voor de raad van 27 oktober zodat er voor alle fracties voldoende tijd is om de behandeling voor te bereiden.” Baaten (VVD) gaf de voorkeur aan 29 september maar van een ‘besluit’ was geen sprake.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *