Burgemeester Polak roept raad op te matigen op sociale media

‘D66 vindt de oproep aan de raad van burgemeester Polak tijdens het laatste presidium om zich te matigen ten aanzien van uitingen op sociale media over actuele onderwerpen in deze raad eigenlijk heel erg vreemd.’ meldde Siefko Julius gisteren tijdens de raadsvergadering van Oostzaan. ‘Vrijheid van meningsuiting vinden wij een heel groot goed’ 

Na afloop van de commissievergadering op 21 juni deed de verse VVD-burgemeester van Oostzaan deze opmerkelijke oproep (waar staat de 2e V in VVD ook alweer voor?). 

Burgemeester Polak is ervaringsdeskundige als het gaat om ‘onhandige opmerkingen’ via sociale media die hij spoorslags verwijderde nadat het vergrootglas erop werd gezet. Hij verwierf daarmee landelijke bekendheid.

Afgelopen weekend liet Julius de burgemeester al persoonlijk weten ontstemd te zijn over de oproep, maar daar reageerde Polak niet op. Julius: 

‘Wij vinden dat elk raadslid in alle vrijheid het recht heeft zijn of haar mening te geven en zijn overtuiging kenbaar te maken. Vrijheid van meningsuiting is erg belangrijk. Het staat niet voor niets explicit vermeld in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.’ 

Julius sloot af door de hoop uit te spreken dat het een uitglijer ‘faux pas’ was, en dat het rechtgezet zal worden.

Wij hebben de burgemeester om een reactie gevraagd. Wordt vervolgd dus…

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Louis Dirksen

    Het plaatsen van onhandige opmerkingen is nooit verstandig dat geldt voor een ieder. Het probleem is dat niemand doelbewust onhandige opmerkingen plaatst totdat de boze buitenwereld de scribent laat weten dat de geplaatste opmerking wel erg onverstandig is….

  • E. Renkema

    Hoor wie het zegt!!!!! Was deze heer Polak altijd zo????

  • P. Hoogkamer

    Heeft een Burgermeester ook een proeftijd van 2 maanden en een jaarcontract??? wat zou dat eerlijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *