Weinig vaccinaties in Poelenburg

In Westerkoog is bijna 80 procent van de inwoners volledig gevaccineerd; in Poelenburg (Zaandam) gaat dat om 50 procent.

Vanaf deze week publiceert het RIVM voor het eerst alle vaccinatiedata per wijk in haar ‘open data‘ overzicht. Uit de gegevens blijken grote verschillen tussen de wijken in Zaanstad.

Westerkoog springt eruit qua vaccinaties, daarna volgt Krommenie West: 75 procent volledig gevaccineerd. De wijken daarop volgend – tot ‘Oud Koog a/d Zaan’ – verschillen niet zoveel van elkaar: het loopt langzaam terug naar 68 procent.

De vijf wijken met de laagste vaccinatiecijfers: Rosmolenwijk, Zaandam Zuid, Kogerveldwijk, Pelders- en Hoornseveld en Poelenburg scoren met percentages tussen de 50 en 64 flink lager.

De cijfers hebben betrekking op de gehele bevolking en kunnen dus niet vergeleken worden met de data over gemeentes die over de bevolking van 12+ en 18+ gaan (in Zaanstad gaat dat gemiddeld om 77 procent bij de groep 12+). Ook hebben de cijfers alleen betrekking op mensen die toestemming gegeven hebben om hun data met het RIVM te delen. Geschat wordt dat 7 procent dat niet wil. De daadwerkelijke vaccinatiegraad ligt dus iets hoger. In de cijfers zijn alle vaccinaties meegenomen, ook die door huisartsen en instellingen.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Jaap Meeuwsen

    Nou, we gaan het zien.
    Het RIVM ziet nu al een paar weken geen kans het aantal positivo’s bij te houden en over te zetten tussen verschillende systemen, vandaar die dagelijkse angstaanjagende cijfers, dus als dit er ook nog bij moet….weet niet hoor.
    Misschien dat ze het rustig aan kunnen kondigen omdat het binnenkort toch wel klaar is allemaal ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *