Werk aan de Slinger (met tijdelijke haarspeldbocht)

De planning is nog steeds ‘begin 2021’ voor de nieuwe fietsverbinding De Slinger die langs en over de Houtveldweg en het spoor naar het centrum van Zaandam slingert (vandaar de naam denken wij).

Tijdelijk krijgt De Slinger een haarspeldbocht. De fietsroute langs de Houtveldweg is nog steeds afgesloten, fietsers tussen het centrum en de westkant van het station moeten omrijden.

De haarspeldbocht is een tijdelijke aansluiting totdat ‘De Slinger fase 2’ wordt gebouwd volgens de woordvoerder van verkeerswethouder Slegers. De mannen (m/m) die aan het werk waren dachten te weten dat het te maken had met het stuk dat langs het oude belastingkantoor moest gaan lopen. Daar zouden problemen zijn (dat er problemen met de nieuwbouw op de plek zijn is overigens zeker, dat komt maar niet van de grond).

Boven op het Stadhuisplein moet het fietspad aansluiten op De Buiging dat het fietsverkeer naar het centrum moet afhandelen. Over dat onderdeel is weinig meer te vinden. In 2014 schreef De Orkaan daar nog over (verwijzend naar de plannen uit 2003!). Als De Buiging er niet komt zal de fietsroute over het Smidspad gaan richting Korte Hogendijk.

Afgelopen week werd op de website van MAAK.Zaanstad nieuwe foto’s geplaatst van de voortgang. Het wegdek is nu op het eerste deel gereed.

Zelf kregen we en maakten ook foto’s (boven en helemaal onder van Karin Singeling), onder de trap richting Schavenbuurt.

trap slinger maart 2020 orkaan

slinger maart 2020 karin singeling

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *