Werknemer chanteert bedrijf, maar mag van rechter niet ontslagen worden

In 2007 neemt het Wormerveerse bedrijf Multitubes waar ze kunststof buizen en pijpen in allerlei maten maken, meneer X in dienst voor €2214,22 per maand. Dat gaat allemaal goed.

Totdat er in 2014 een etiketteermachine problemen begint te geven. De machine hapert en kan alleen op halve kracht werken. Meneer X werkt aan die probleem-machine.

Na verloop van tijd wordt een monteur van de producent uit Zwitserland overgevlogen. Gek genoeg heeft meneer X dan plots de machine gefixt. HIj wil niet vertellen hoe. Nou ja, hij wil dat wel vertellen, maar alleen als hij €1000 krijgt.

Multitubes ontslaat de saboteur op slaande voet… die gaat naar de kantonrechter… en die dwingt Multitubes om X weer in dienst te nemen, op straffe van een dwansom van €500 per dag. Het salaris moet met terugwerkende kracht worden betaald, de proceskosten (ruim €1000) zijn ook voor Multitubes.

Zijn wij nou gek?

Lees het hele verhaal – inclusief het verslag van de rechtszaak – bij Wij in Noord-Holland.

UPDATE

De Telegraaf heeft – na lezing van De Orkaan – nader onderzoek gedaan. Directeur Martijn Rensen zegt in die krant dat de haperingen aan de machine begonnen toen de werknemer geen opslag kreeg. De kantonrechter oordeelde dat niet alles bewezen was en veroordeelde Multitubes tot doorbetaling van de 43-jarig A. tot november. De rechtbank in Haarlem oordeelde in oktober uitspraak dat de arbeidsovereenkomst ontbonden mocht worden, de verstoorde arbeidsovereenkomst was geheel aan A. te wijten.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *