Werkzaamheden Warmtenet gestaakt na gooi-incident Brandaris

Op dinsdag 19 maart werd er vanaf de bovenste helft van de Brandaris, aan de balkonkant een plastic opslagbox naar beneden gegooid, zo meldt de VVE-beheerder in een brief aan de eigenaren van de Perim.

De box kwam vlak naast een medewerker van uitvoerder Visser & Smit Hanab terecht, die bezig was met werkzaamheden voor Warmtenet Zaanstad.

Visser & Smit Hanab heeft hierop besloten de werkzaamheden per direct te staken. Het voorval is gemeld bij de politie.

Of het gooien van de opslagbox een gerichte actie was, meldt de brief niet, maar bij elk van de ERA flats wordt regelmatig afval naar beneden gegooid. Zolang er geen veiligheidsmaatregelen getroffen worden, zullen Warmtenet Zaanstad en haar aannemers het werk niet uitvoeren. Zowel onder de Brandaris, als onder de Pharus en de Perim is het werk nog niet gedaan.

De flats zouden in de toekomst van warmte moeten worden voorzien via de omstreden biomassacentrale die op dit moment gebouwd wordt tussen het sportveld van het Pascal College en de Gouw.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jaap Meeuwsen

    Is wat die terroristische aanslagen in Zaanstad, nu dit weer, het komt nu wel erg dichtbij.
    Trouwens, niks nieuws onder de zon hoor, veel bewoners gooien hun afval al jaren gewoon vanaf die flats naar beneden.

  • Berry

    Niks nieuws, in mijn (helaas, ik ken ’t) tijd wel wasmachines en koelkasten gezien die over de reling waren gemieterd. Alleen de schapenvellen bleven boven hangen. Ondertussen rukt ’t alleen maar op en wordt ’t weer aan andere plek zoeken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *