Westzaan beste buurt Zaanstad, Poelenburg onderaan

Uit de Leefbaarmonitor van het Ministerie van Binnenlandse Zaken over 2015 blijkt dat de beste plekken om te wonen in Zaanstad in Westzaan liggen: de J.J. Allanstraat en de Middel.

Ook de Kalverpolder (Zaanse Schans) scoort “zeer goed”. De rest van Westzaan is gewoon “goed”.

Ook Wormerland kan tevreden zijn. Het Oosteinde wordt ook als “zeer goed” beoordeeld, de rest is “goed” tot “ruim voldoende”. Jisp is “goed”.

Poelenburg komt als minst leefbare buurt uit de bus: “onvoldoende”. De aangrenzende Bomenbuurt, Peldersveld en Achtersluispolder zijn “zwak”. Burgemeestersbuurt en het Hoornseveld scoren “voldoende”. Kogerveld, Rosmolenbuurt en Boerenjonkerbuurt zijn weer “zwak”.

leefbaarmonitor

Klik op bovenstaande kaart of op deze link om direct naar de buurten te gaan.

De score is gebaseerd op zo’n 100 verschillende indicatoren, waar bij de woningvoorraad (hoe groot en oud zijn woningen, eigendom of huur, flats, vrijstaand), fysieke omgeving (groen, water, geluid, overlast), voorzieningen (winkels, artsen, scholen, recreatie), bewoners (inkomen, opleiding, herkomst, bijstand) en veiligheid (misdrijven) meetellen.

De kaarten zijn op gemeente-, buurt- en wijk-niveau te bekijken of als postcodegebied of ‘grid’ waarbij gegevens over nog kleinere gebieden zichtbaar zijn (kiezen bij Referentiekaart onder Kaartinstellingen links naast de kaart). Hieronder de kaart van Zaandam, rechts Poelenburg, linksonder Het Eiland, linksboven de rotonde bij het ZMC.

grid leefbaar

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *