Koploper in de 5e klasse Westzaan is weer een stap dichterbij het kampioenschap. In de topper bij nummer twee Alcmaria Victrix werd het uiteindelijk 1-1. Door het gelijkspel in Alkmaar behoudt de ploeg van Milano van den Burg één punt voorsprong, maar heeft het ook nog een inhaalwedstrijd te goed.

vv Jisp kent tot dusver een dramatisch verloop van de tweede seizoenshelft. Ook gistermiddag werd er weer een nederlaag geleden. Op eigen veld werd het 1-2 voor Purmerland, waardoor de achterstand op de ploeg die strijden voor plaatsing voor de promotiewedstrijden inmiddels is gegroeid tot zes punten. In de derby tussen de zaterdagploegen van RCZ en Sporting Krommenie werd niet gescoord, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt. Vandaag staan de zondagselecties van beide clubs tegenover elkaar.

In de 4e klasse hielden ZCFC en Blauw Wit W beiden een punt over aan de derby (2-2). Aangezien meerdere concurrenten punten wisten te pakken, schoot vooral Blauw Wit niet veel op met het gelijkspel en blijft het de hekkensluiter. (klik hier voor een uitgebreid wedstrijdverslag) ZVC’22 toonde bij de koploper en gedoodverfde kampioen Andijk veerkracht en wist heel knap een punt mee naar Zaandam te nemen. Door het 2-2 gelijkspel blijft ZVC’22 volop meestrijden om plaatsing voor de promotiewedstrijden. OFC, waar trainer Stefan van der Grijp deze week zijn contract verlengde, verloor weer ruim. Bij Vrone werd het maar liefst 7-3, waardoor de ploeg al vier wedstrijden geen punt wist te halen. 

Fortuna Wormerveer kwam zaterdag op eigen veld al in actie. Tegen concurrent ZOB stond er een belangrijke wedstrijd om de nacompetitie te ontlopen op het programma. De thuisploeg kwam met 0-3 achter, kwam zelfs met negen man te staan (één rode kaart en één geblesseerde) maar wist in de laatste minuut toch nog een gelijkspel (3-3) uit het vuur te slepen.    

De uitslagen van zaterdag zijn:

ZCFC – Blauw Wit W 2-2
Andijk – ZVC’22 2-2
Vrone – OFC 7-3
Alc.Victrix – Westzaan 1-1
Jisp – Purmerland 1-2
RCZ (zat) – Sp.Krommenie (zat) 0-0
Fortuna W (zon) – ZOB 3-3

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

Voetbal vandaag:

zondag 10 maart
14.00 uur Saenden – Assendelft
14.00 uur SVA – KFC
14.00 uur RKEDO – WSV’30
14.00 uur Hercules Zaandam – Alliance’22 
14.00 uur Sporting Krommenie – RCZ
14.00 uur Hauwert’65 – Rood Wit Zaanstad
14.30 uur Zaandijk – ALC

Door: redactie De Orkaan, foto ZCFC – Blauw Wit W Theo van Vlaanderen