Westzaans tintje bij afscheid weerman Gerrit Hiemstra

Weerman Gerrit Hiemstra nam gisteravond tijdens het 8-uur-journaal bij de NOS afscheid als ‘nationale’ weerman. Met op de achtergrond een foto van Kees Jak uit Westzaan die zijn dorp (met molen) in het mooie najaarszonnetje fotografeerde.

Gerrit Hiemstra was blij dat het gister mooi weer was “Je zult op je laatste dag maar drie dagen regen moeten aankondigen!”

Jak is ‘hofleverancier’ van het NOS-weer, eerder schreven we: Westzaner Kees Jak niet weg te slaan van de buis.

Kijk hier de historische NOS uitzending met Hiemstra nog even terug.

Door Piet Bakker. Bron: website NOS Journaal (screenshots uit laatste uitzending).

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Aaf Aafjes

    Is toch molentje in het veld langs fietspad langs A7? En niet in Westzaan?

  • Frits Krom

    We zien op deze foto v.l.n.r. De Jonge Dirk en De Jonge Zwaan, resp. een papierstofmolentje en een watermolentje (of poldermolentje, ook goed). Die laatste stond eerder aan en bezuiden dezelfde Weelsloot, maar dan op Koog, pal bewesten oliemolen Het Pink. Maar destijds had hij een staartblad, zoals te doen gebruikelijk bij alle kleine wipwatermolentjes in de hele streek. Pas na zijn verplaatsing naar Weszaan (aan en benoorden de Weelsloot, benoordoosten pelmolen Het Prinsenhof) werd het staartblad vervangen door een trapconstructie, zoals gebruikelijk bij grotere wipmolens. De Jonge Dirk was eerder specerijenmolentje Het Indisch Welvaren, naar deze plek gehaald door Jo Vooren, destijds prominent lid van de Vereniging “De Zaansche Molen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *