Jos Kerkhoven van DZ heeft er tijdens het Zaanstad Beraad van 1 juni voor gepleit dat de zaak rond het Zaanterras van Café Sman op de agenda komt.

Democratisch Zaanstad is al een tijd bezig met het dossier. Maar volgens Kerkhoven is er weinig beweging bij de gemeente te constateren.

Daar is nu verandering in gekomen zegt wethouder Dennis Straat, die samen met wethouder Addy Verschuren deze zaak in portefeuille heeft. Door alle publicaties en de door ‘de bemoeienis’ van Kerkhoven, zitten ze d’r bestuurlijk pal bovenop:

“Omdat we uit deze wirwar graag willen komen.”

Kijk hier naar het fragment uit het Zaanstad Beraad waarin de zaak besproken wordt:

Positief verhaal

In het filmpje eindigt wethouder Dennis Straat positief:

“Wij hebben het samen opgepakt om ernaar te kijken, om er bestuurlijk snel een knoop over doorhakken. Dat hebben we nog niet kunnen doen omdat wij nog niet alle informatie op een rijtje hebben, maar ik zou u willen uitnodigen om ons daar even de ruimte voor te geven en zo snel mogelijk bij u terug te kunnen komen als wij meer duidelijkheid hebben. En ik hoop met een positief verhaal”.

Petitie

In mei schreven we over het –bijna- 100-jarige café aan de Zaanweg 2 dat –al ligt er een prima terras-steiger- geen vergunning krijgt om daar z’n tafeltjes en stoeltje neer te zetten. Daarna startte Orkaan-lezer Nico de Haan een petitie (die nu al 300 keer getekend is).