Wethouder Niels Bonenkamp (Oostzaan) terug naar Landsmeer

Niels Bonenkamp, VVD-wethouder in Oostzaan, zal volgend jaar lijsttrekker worden bij de VVD in buurtgemeente Landsmeer. Daarmee zal zeer waarschijnlijk zijn wethouderschap in Oostzaan eindigen.

Bonekamp wordt in zijn woonplaats duo-lijsttrekker samen met Anneriek Verhoef, nu fractieleider voor de VVD in Landsmeer.

Het persbericht van de Landsmeerse VVD:

“Waarom duolijsttrekkerschap? De Landsmeerse VVD denkt hiermee het beste van twee werelden te combineren. De keuze voor het duo Verhoef-Bonenkamp moet garant staan voor een zo goed mogelijk resultaat op 16 maart 2022.”

Voor Niels Bonenkamp wordt het een rentree in de Landsmeerse politiek. Tussen 2014 en 2018 was hij daar fractieleider van de VVD.

Het is een sprong in het onzekere voor Bonenkamp. De Landsmeerse dorpspolitiek is een wespennest met een lange geschiedenis van verstoorde verhoudingen, stuurloosheid en weggestuurde burgemeesters en wethouders. Oud-wethouder Dennis Straat van Zaanstad was daar onder meer waarnemer als burgemeester. Wethouders moesten van buiten worden ingevlogen. In 2020 werd VVD-wethouder Richard Quakernaat naar huis gestuurd en opgevolgd door Erik Heinrich, oud-VVD wethouder van Renkum. Collega-wethouder is Mandy Elfferich (D66).

Foto: Marcel Molle

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *