Wethouder Rob Berkhout (VVD, Wormerland): direct vuurwerkverbod

Een landelijk vuurwerkverbod zal er dankzij verzet van VVD, CDA, PVV en FvD niet komen. Maar op lokaal niveau zijn veel politici, ook van VVD, wel voorstander van zo’n verbod.

VVD-wethouder Rob Berkhout van Wormerland pleitte op Twitter voor een totaal verbod voor alle consumentenvuurwerk. Wanneer? Direct!

Berkhout reageerde met zijn tweet op de oproep van burgemeester Jan van Zanen van Utrecht die ook al opriep tot zo’n verbod. Van Zanen staat niet alleen volgens Berkhout.

De foto is van een eerdere tweet van Rob Berkhout: een bord van de buurtpreventie dat slachtoffer geworden was van deze traditie.

vuurwerk bord buurtpreventie rob berkhout wormerland

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Henk Brunt

  In het commentaar bij de foto worden twee dingen door elkaar gehaald, namelijk de traditie van het vuurwerk afsteken en het vernielen. Volgens mij is het vernielen nimmer een traditie.

 • Didier Hennequin

  Het mogen afsteken van vuurwerk wordt tegenwoordig helaas door sommigen gezien als een vrijbrief voor het plegen van vandalisme, door middel van datzelfde vuurwerk. Gezien de zwaarte van de explosieven is de term vandalisme echter een understatement; terrorisme dekt de lading beter. Ook ik ben door deze ontwikkeling de laatste jaren een voorstander geworden van een totaalverbod op consumentenvuurwerk. Jammer, want vuurwerk afsteken zoals het ooit bedoeld was (een kleurig en feestelijk gebeuren rond de klok van twaalf) vind ik nog steeds prachtig.

 • e. van staaveren Zwerfvuilestafette zaanstad

  Je kan je naam schrijven op de lijst voor een Vuurwerkverbod.
  Het vuurwerk, de drank, de drugs en de anarchie gaan niet samen.
  Dit is geen eenvoudig vuurwerk, maar oorlogsmaterieel.
  De kosten van 1 vuurwerkslachtoffer zonder oog of vingers loopt inde papieren.

  Als lid van de Zwerfvuilestafette vinden we tot de zomer nog vuurwerkresten, vooral kleine grijze plastic houdertjes, op straat of in de berm.

  Vuurwerkshows zijn prachtig, want dit vuurwerk is gevaarlijk voor iedereen, politie, brandweer, ambulance, ME. veiligheidsbrillen worden niet gedragen.
  Geen enkel Westers land laat particulier vuurwerk toe.

  Dus stoppen miv dec 2020. VVD en CDA willen dit nog niet, want in 2021 zijn er verkiezingen. Pvd.Dieren en Groen Links willen ook een verbod, om erger te voorkomen voor mensen en dier,lucht,aarde en water.En het lawaai niet te vergeten.
  Wel eisen voor CO2, en andere vervuiling,maar niet voor deze toxische stoffen.?

 • Laat de vuurwerkbranche alle kosten betalen die het vuurwerk hebben aangericht. (Zoals medische en vernieling- kosten ook opruim en schoonmaakkosten) Bij illegaal vuurwerk zeer hoge boetes laten innen. Dan zal het vanzelf wel snel afgelopen zijn.

  • Jaap Meeuwsen

   Uh, de vuurwerkbranche is niet verantwoordelijk hiervoor hoor.
   Zij verkopen gewoon legaal vuurwerk.
   Nee, het zijn de consumenten die er een zooitje van maken.
   Iedereen blijft verantwoordelijk voor zijn eigen daden.
   Anders ook de autobranche maar laten dokken voor alle schades, doden en gewonden in het verkeer ?
   Ook hier weer, het voertuig is niet gevaarlijk, de bestuurder wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *