Wijs! Een actie voor goed onderwijs

We hadden het zelf willen schrijven – wel in het Zaans natuurlijk -, en het zingen kan je beter aan Whitney overlaten maar: ‘I believe the children are our future. Teach them well and let them lead the way’, is ons lijflied en het klinkt als een klok.

Als een noodklok in Nederland, want dinsdag over een week staken de leraren en de organisaties die dienend zijn aan dat wat er in de klas gebeurt. Ook in de Zaanstreek.

De kinderen zijn onze toekomst en de basisschool is een van de plekken waar het cement gestort wordt voor de mensen die het later moeten doen. Helaas wordt die basis aangelengd totdat het niet meer is dan los zand.

Wij zouden het liefst vlegel Rutte aan zijn oren de klas uitzetten, Jetje Bussemaker met de liniaal op de vingers tikken, dommie Sander Dekker met de ezelsoren in de hoek laten staan, maar… ach… misschien is het beter als we de komende week het woord geven aan mensen uit het onderwijs. Zij weten waar ze het over hebben en ze gaan vast een stuk volwassener met deze materie om dan wij.

Vanaf morgen komt er een week lang elke dag een Zaanse onderwijsprofessional aan het woord. Mocht je zelf je stem willen laten horen, dan kan dat hier.

De actie/petitie begon op de website van Profront (daar komt ook de roeptoeter-foto van hierboven vandaan. De noodklok is van onszelf).

Wij gaan nu achteroverleunen en luisteren naar ons actielied (hier op Youtube):

https://www.youtube.com/watch?v=XMqqC8hCGVM

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *