Willis tijdelijk afgesloten? – Update!

De Zonnebaars is voor automobilisten de enige toegangsweg tot Plan Willis in Krommenie. Sinds enige tijd staat in de berm een bescheiden geel bord dat in het voorbijrijden niet te lezen is.

Bij nader inzien bevat het een niet onbelangrijke waarschuwing: komende maandag, dinsdag en woensdag is de Zonnebaars afgesloten van 19 tot 6 uur. Zouden meer mensen de moeite hebben genomen om de auto even aan de kant te zetten om te kijken wat er op het bord staat?

Dor Jaap de Jong 

Omdat ik die maandagavond om kwart voor negen een afspraak heb in Zaandam, ben ik voor alle zekerheid gaan informeren of Willis echt helemaal afgesloten wordt of dat er een noodvoorziening wordt getroffen voor het in- en uitgaande verkeer. Overleg missen is niet zo erg als een hartinfarct krijgen tussen zeven en zes uur.

Op de website van de gemeente vond ik geen informatie over werkzaamheden aan de Zonnebaars. Als bewoner van de wijk heb ik geen informatiebrief gekregen over dit project. Dat klopt, want Zaanstad voert deze werkzaamheden niet uit, was de reactie op mijn twitterbericht.

Ik kreeg wel de tip om op de achterkant van het bord te kijken, want daar zit een sticker met informatie over de uitvoerder. Dat klopte, maar ik had eigenlijk een trapje mee moeten nemen om de informatie op ooghoogte te kunnen lezen.


Via Meijns Grondverzet in Krommenie kregen we de volgende update: De Vlusch wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer waardoor je wel uit de wijk kan. Orkaantip: niet op deze tijden over de Vlusch fietsen, zelf met éénrichtingsverkeer is het levensgevaarlijk, laat staan bij tweerichtingsverkeer.

UPDATE 2: De vestigingsmanager van Traffic Service Nederland zegt dat de afsluiting van de Zonnebaars noodzakelijk is voor de werkzaamheden die de aannemer – KWS – uitvoert. De aannemer is ook verantwoordelijk voor de verkeersregeling en de bereikbaarheid van de buurt tijdens de uitvoering. Traffic Service Nederland is onderaannemer die de diensten en de producten levert voor de verkeersafwikkeling. De vestigingsmanager kan alleen maar zeggen dat er een omleiding komt en dat de buurt bereikbaar is. KWS moet het plan daarvoor voorleggen aan de gemeente die verantwoordelijk is voor het wegbeheer en het plan moet goedkeuren. Voor informatie over de omleiding is de gemeente verantwoordelijk.


Het vermelde telefoonnummer bracht mij bij Traffic Service Nederland. De vestiging waaronder het project valt, was niet bereikbaar. Er is een mail gestuurd naar de vestigingsleider om contact met mij op te nemen. Op de website van TSN gekeken en daar een telefoonnummer gevonden van de vestiging Oostzaan.  Maar als je dat draait, krijg je de mevrouw die mij had willen doorverbinden met de vestigingsleider waaronder het project Zonnebaars valt.

Ik wacht op het verlossende antwoord van Traffic Service Nederland op de vraag of er een noodvoorziening wordt getroffen om Willis enigszins bereikbaar te houden tijdens werkzaamheden of dat ik maatregelen moet treffen om de afspraak van maandagavond na te kunnen komen.


De Orkaan heeft ook bij Zaanstad geïnformeerd naar de afsluiting.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • wim de wit

  misschien een tijdelijke brug plaatsen over de vaart :p

 • F. Geurtsen

  Bord was mij ook al opgevallen en was ook al aan het zoeken geweest.
  Belachelijk, Vlusch tweerichting verkeer.
  Is hier absoluut niet geschikt voor, inderdaad eenrichtingsverkeer is al een uitdaging.
  Moet er niet aan denken dat hulpdiensten dat weekend benodigd zijn in Willis.
  Wat zijn de werkzaamheden?
  Gemeente wast zijn handen weer in onschuld, ondanks zij hier toch vergunning voor hebben moeten afgeven……
  Is het echt nodig de gehele weg af te sluiten, of is dit makkelijker?
  Ben benieuwd naar de uitkomsten.

 • Leny Vissers-Koopman

  Tweerichtingsverkeer op de Vlusch?? Dat kan toch helemaal niet!

 • Rene Minnebo

  Kom d’r maar in gemeente Zaanstad. Waar is die ontsluiting die Willis en Krommenie zo hard nodig heeft. Bouwen die brug.

 • Kevin Montell

  Daar zit ook een ander reden voor de brug. Nu meest verkeer voor Willis en Noord Krommenie komt van de N246 over de Krommeniedijk en door de woonwijk rond het Kruisstraat spoed limit 30 en verboden voor alle vrachtwagens boven de 4t wegens trilling van de fundering van de woningen. Voor onze is dit nu een snelweg de heel dag. Ook de verkeer stopt niet bij de eind van de Kruisstraat in op de Noorderhoofdstraat, kinderen en anderen op de fiets zijn elke dag van hun fietsen gevallen….zo een permanente brug van N246 direct to Willis is echt nodig en de Kruisstraat en een richting straat van de Noorderhoofdstraat tot Krommeniedijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *