Willis verwacht chaos op Vlusch tijdens werkzaamheden – Update

Vanavond om 19.00 uur gaat de afsluiting van de Zonnebaars in plan Willis in Krommenie in. Bewoners dachten eerst dat het alleen een afsluiting tijdens drie avonden zou zijn (21, 22 en 23 juni) maar de borden zeggen iets anders: vanaf vanavond 19.00 uur tot woensdagochtend vroeg.

Auto’s zouden gedurende die dagen in beide richtingen over de Vlusch moeten rijden. Dat is vragen om moeilijkheden volgens bewoners: daar is die straat niet op berekend.

Dat het om afsluiting in de avond avond ging leidden bewoners af uit de eerste borden die werden geplaatst, op de nieuwe borden (zie boven) staat dat het ook dinsdag overdag is. Een bewoner:

“Degene die heeft bedacht dat de Vlusch wel tweerichtingsverkeer kan zijn… Erg gevaarlijk. Mijn vriend heeft zojuist de wijkagent benaderd. Hij gaat er naar kijken. Ook proberen we via andere wegen een ingang te krijgen om de verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen. Ook heel slecht dat we geen brief hebben ontvangen hierover.”


UPDATE: Volgens de gemeente wordt er alleen in de twee nachten gewerkt – dinsdag overdag dus niet. Het bord klopt dus niet. Niet alle inwoners van Willis hebben een brief gehad, alleen de direct aanwonenden.

UPDATE 2 (22 juni), Jaap de Jong: “Gisteravond probleemloos Willis in- en uitgereden. Het verkeer over de Vlusch werd geregeld door drie verkeersregelaars: aan het begin en het eind en halverwege de Vlusch. Als de gemeente dat concreet had gemeld dan zouden bewoners zich geen zorgen hebben gemaakt.”


Het lijkt dat de communicatie en de planning van het project niet geheel vlekkeloos zijn verlopen met twee verschillende borden en verschillen maatregelen en eigenlijk géén communicatie met de buurt. De gemeente verwijst voor Informatie naar de aannemer; en de aannemer naar de gemeente.

M.m.v Jaap de Jong

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Marcel van Kampenhout

    Communicatie, planning, correcte borden en de Gemeente Zaanstad? Die combinatie heb ik in de twee jaar dat ik hier woon nog nóóit goed zien gaan. Je kunt het naïef noemen, dat men tegen beter weten in erin blijft geloven, maar het is vooral frustrerend voor de betrokkenen. De dienstbaarheid van de overheid aan zijn burgers is in Zaanstad zwaar onvoldoende. Het gemeentebelastingentarief daarentegen erg hoog. Ja, het is vaak duur om gemaakte fouten te herstellen. Misschien kan de gemeente capabele mensen aannemen, mensen die hun werk in enen goed doen? Goedkope minkukels zijn uiteindelijk altijd een duurkoop.

  • Martin Vosseberg

    De weg is in principe afgesloten van 19.00 -6.00. De voegovergangen bij de brug bij appartementencomplexen worden vervangen. Maandagavond 19.00 gaat de frees erin, rond 0.00 is de verwachting dat er geasfalteerd wordt en zo rond 02.00 mogelijk al weer verkeer overheen kan. Dinsdagavond/nacht worden de voegen gedaan en verwachten ze ook niet laat klaar te zijn.
    Verkeerd moet tijdens afsluiting over de Vlusch. Geen andere mogelijkheid.
    Overdag dus gewoon open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *