Windmolens Noorder-IJplas? Inspreken op 11 mei

De gemeente Amsterdam wil drie windturbines bij de Noorder IJplas. Dat is vlakbij de gemeentegrens met Zaanstad. Over die locatie vraagt de Omgevingsdienst advies aan Zaanstad, met het oog op de vergunning die is aangevraagd.

De gemeenteraad van Zaanstad spreekt over de Amsterdamse windmolens en dat advies in het Zaanstad Beraad van 11 mei. Mensen die willen inspreken kunnen zich aanmelden bij de gemeente.

Het Zaanstad Beraad zelf begint op 11 mei om 20.15 uur. Om 19.00 uur is er de gelegenheid om in te spreken. Belanghebbenden (zoals inwoners of bedrijfseigenaren uit de omgeving) kunnen hun mening naar voren brengen. Aanmelden kan via raadsgriffie@zaanstad.nl.

Zaanstad schrijft over het project:

Over dit plan zijn we zowel bestuurlijk als ambtelijk in nauw overleg met de gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland. Zaanstad onderschrijft het belang van voldoende groene energie en dus ook van windenergie. Belangrijk is dat de plannen voor windenergie zorgvuldig tot stand komen. Dit betekent dat de gemeente Amsterdam en de provincie de belangen in het gebied goed moet betrekken bij haar besluiten.

Dit betekent ook dat we opletten dat het woon- en leefklimaat voor de inwoners van de gemeente Zaanstad als gevolg van de windmolens aanvaardbaar blijft en dat toekomstige woningbouw in de Achtersluispolder mogelijk blijft.

Lees hier ons dossier over de plannen.

Onder: de locaties voor de drie turbines. Die zou maximaal 160 meter hoog worden.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Bert Versteeg

  Weg met die troep !
  Alsjeblieft geen afschuwelijke windmolens meer op land bouwen.
  Windmolens zijn erg kostbaar, niet alleen de bouw maar ook het onderhoud en zijn ook nog eens heel slecht voor vogels, insecten en andere dieren..
  De beste optie om duurzame elektricteit op te wekken blijft nog steeds kernenergie.

 • Louis Dirksen

  Het Parool staat al weken vol over de waarde van “inspraak” in Amsterdam.

  “Ze” ( GL, D66 en PvdA) houden een toespraak, daarna mogen de bewoners komen met inspraak en uiteindelijk volgt dan de uitspraak: We veranderen niets ….

  Inspreken in Amsterdam en omgeving:. Verknoeide tijd…..

 • Anja Visser

  Er wordt totaal niet geluisterd
  Ben vorige week nog naar een technische sessie geweest bij de gemeente Amsterdam
  Je mocht nauwelijks vragen stellen
  En kreeg weinig antwoord

 • Mooi project windstroom, zou er een 4e bij inplannen, geeft 33% meer megawattjes. Het onderzoeksrapport naar de leefomgeving van de beestjes en mensen behoort tot de vergunningsaanvraagprocedure, daar moeten ze zondermeer aan voldoen. Goede plek ook, die molens blazen zo mooi die drukke autoweg erachter schoon. Doe er nog maar een paar langs het kanaal en de snelwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *