Woensdag: zondagsdiensten in ZMC…

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) in Zaandam doet mee met de landelijke actiedag op woensdag 20 november door op die dag zondagsdiensten te draaien.

Afspraken, operaties en opnames die op die dag zijn gepland, zullen in veel gevallen niet door gaan.

Spoed, oncologische ingrepen en andere behandelingen waarvoor vanuit medische noodzaak geen vertraging mogelijk is, gaan wel door. Het klantcontactcentrum, dialyse, psychiatrie en psychologie, de poli geriatrie en de oncologische afdelingen zijn ook open. De bezoekuren gaan gewoon door.

Patiënten worden uiterlijk maandag 18 november telefonisch op de hoogte gebracht of de afspraak of operatie doorgaat of verplaatst wordt. Het ZMC is op 13 november begonnen met het verzetten van afspraken.

De bonden eisen 5 procent loonsverhoging en betere afspraken over arbeids- en rusttijden. Landelijk wordt in zo’n 90 procent van de ziekenhuizen actie gevoerd volgens de NOS. De FNV is niet tot afspraken kunnen komen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) die de CAO-onderhandelingen namens de ziekenhuizen voerde.


Bronnen: nieuws op website en sociale media ZMC, website FNV, NOS-berichtgeving, foto: ZMC.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • hans van loo

    De onvrede van het verplegend personeel is volkomen terecht.Helaas wordt
    het (belasting)geld liever uitgegeven aan die komedie te Zandvoort,het hebbedingetje van die prins en aan het altijd kleffe Songfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *