Hoe het plannetje gaat heten weten we niet, maar ‘Jive’, ‘Samba’ of ‘Rumba’ lijkt ons wel mooi. De 22 woningen komen namelijk op het terrein van en achter de voormalige dansschool DD aan de Dorpsstraat 932 in Assendelft.

Zaanstad is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan voor het gebied. Over woningbouw op deze locatie wordt al minstens 5 jaar gedacht.

De projectontwikkelaar wil 22 grondgebonden woningen bouwen in diverse prijscategorieën, inclusief bijbehorende parkeervoorzieningen en een woonerf aldus de gemeente. Het worden geen goedkope huizen:

“Direct naast deze woningen is sociale woningbouw aanwezig, de categorie woningen in het midden- en hogere segment past dan ook op deze locatie.”

De dansschool heette DD, met de DD van Dam-Duijn (en niet van Deen zoals wij eerst dachten). Zie reactie voor meer geschiedenis van het pand).

Een impressie (verhaal gaat door onder de afbeelding)

Hier de kaart (verhaal gaat door onder de afbeelding)

De foto boven is van Pascal Fielmich (DitisAssendelft) die hem in 2015 maakte. Hieronder een foto uit juli 2018 van Google Streetview. Elk jaar vallen er kennelijk letters af… werk aan de winkel voor de Geveltoerist!