Wonen op ‘de Dansschool’ in Assendelft

Hoe het plannetje gaat heten weten we niet, maar ‘Jive’, ‘Samba’ of ‘Rumba’ lijkt ons wel mooi. De 22 woningen komen namelijk op het terrein van en achter de voormalige dansschool DD aan de Dorpsstraat 932 in Assendelft.

Zaanstad is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan voor het gebied. Over woningbouw op deze locatie wordt al minstens 5 jaar gedacht.

De projectontwikkelaar wil 22 grondgebonden woningen bouwen in diverse prijscategorieën, inclusief bijbehorende parkeervoorzieningen en een woonerf aldus de gemeente. Het worden geen goedkope huizen:

“Direct naast deze woningen is sociale woningbouw aanwezig, de categorie woningen in het midden- en hogere segment past dan ook op deze locatie.”

De dansschool heette DD, met de DD van Dam-Duijn (en niet van Deen zoals wij eerst dachten). Zie reactie voor meer geschiedenis van het pand).

Een impressie (verhaal gaat door onder de afbeelding)

Hier de kaart (verhaal gaat door onder de afbeelding)

De foto boven is van Pascal Fielmich (DitisAssendelft) die hem in 2015 maakte. Hieronder een foto uit juli 2018 van Google Streetview. Elk jaar vallen er kennelijk letters af… werk aan de winkel voor de Geveltoerist!

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Gerard Kroon

    Er staat in het artikel dat de dansschool DD heette, met de D van Deen. De letters DD staan echter voor de eigenaren van de voormalige dansschool, namelijk het echtpaar Dam-Duijn, Frans van Dam en Mieke Duijn.
    Vroeger stond op deze plek een lang, oud houten pand van nelectrotechnisch installatiebureau Bolluijt. Ergens in de 60er jaren is het verkocht en gesloopt ten behoeve van de de nieuwbouw die er nu nog staat. Het nieuwe gebouw werd een winkel van Peerdeman Expert electro, die ook een vestiging in Zaandam had. Begin 70er jaren werd deze zaak al weer gesloten, waarna het echtpaar Dam-Duin de winkel met woonruimte er boven kocht. Zij lieten -ik meen van in 1975- de grote zaal voor de dansschool achter het voormalige winkelgebouw bouwen.

  • Berry van Halderen

    Geplande oplevering was najaar 2020. Inmiddels is duidelijk geworden dat de bouwer/ontwikkelaar mogelijk 2022 niet gaat halen. Heel triest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *