De Raad van State gaat zich vrijdag 18 oktober buigen over het bestemmingsplan Dorpsstraat 932 in Assendelft: de bouw van 22 woningen op het terrein van de voormalige Dansschool DD.

Omwonenden hebben eerder geprobeerd bij Zaanstad het bestemmingsplan te laten aanpassen. De gemeente heeft hun bezwaren verworpen. Dat willen de omwonenden via de RvS terugdraaien.

De bezwaren komen van Mariët de Hollander, Sylvia Brakenhoff en F.C. Dekker. Op 18 april 2019 is het bestemmingsplan definitief vastgesteld.

In februari van dit jaar maakten omwonenden al duidelijk dat ze bezwaren hadden, maar Zaanstad wilde hun brief niet openbaar maken. De Raad van State vraagt in juni aan Zaanstad om stukken naar de RvS te zenden, maar ook dat leidt niet tot openbaarmaking van de stukken. Daarom vroegen we de bezwaarmakers zelf naar hun bezwaren.

Mariët de Hollander heeft o.a. problemen met de hoogte van de woningen (11 meter) die precies achter haar woning komen:

“Volgens de zonnestudie van de projectontwikkelaar verandert er niets qua zon/licht. Dat klopt absoluut niet. Bovendien wordt er een garage direct tegen mijn erfgrens gezet waardoor mijn tuin verandert in een binnenplaats.”

De bezwaarmakers stellen ook dat de doorgang naast nr 930 geluidsoverlast van brommers, scooters en hangjongeren kan opleveren.

“Ook is er niet nagedacht over wat er gebeurt als je dan uit dat steegje komt. Je staat dan op de stoep die langs onze voordeuren loopt.  Met het bruggetje wat aangesloten wordt aan het ‘achterompad’ wordt dit ongetwijfeld een sluiproute richting station.”

Volgens De Hollander is de projectontwikkelaar wel langs geweest voor een gesprek maar daarna is niets meer van hem vernomen:

“De hele communicatie is slecht, van de projectontwikkelaar en de gemeente. Er is toegezegd dat we overal van op de hoogte worden gehouden maar horen niets.”

De zitting is om 11.30 bij de Raad van State in Den Haag. Lees hier meer over de bouwplannen.