Peter Tange langst zittende burgemeester Nederland? Update: Ja dus!

Peter Tange knoopt er nog een paar jaar aan vast. De burgemeester van Wormer is voorgedragen voor een vierde termijn in Wormerland.

Tange is sinds maart 2000 burgemeester van Wormerland. Burgemeesters worden door de regering benoemd bij koninklijk besluit voor een periode van zes jaar. In 2018 loopt de derde termijn af.

In 2014 stond Tange nog op de 14e plek van de lijst van de langst zittende burgemeesters van Nederland.

In mei 2017 was hij al tot de top 5 doorgedrongen (plek 4) maar voor hem stonden twee burgemeesters die er sindsdien mee zijn opgehouden: Ton Rombouts van ‘s-Hertogenbosch (niet opgevolgd door Jan Hamming) en Thomas Steenkamp van West Maas en Waal.

Tange is nu tweede achter Johanneke Liemburg (PvdA) die sinds januari 2000 burgemeester is van de Friese gemeente Littenseradeel. Dat ze daar nog zit is al een wondertje, in 2007 verzocht de gemeenteraad haar tot twee maal toe om op te stappen.

Of Liemburg ook voor de vierde termijn gaat weten we niet, ze is geboren op 19 juli 1952, dus 11 dagen jonger dan Tange (8 juli 1952).


UPDATE Orkaan-lezer Dwarsligger heeft het gecheckt (zie onder) en meldt in de reacties dat Littenseradeel per 1 januari wordt opgeheven. De kans dat Liemburg blijft is dus klein. Tange op nr. 1 – yessss!


UPDATE 2 (5 december 2017): het is nu zeker dat Tange vanaf 1 januari 2018 op 1 staat.


 

Deel dit artikel:

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *