Peter Tange langst zittende burgemeester Nederland? Update: Ja dus!

Peter Tange knoopt er nog een paar jaar aan vast. De burgemeester van Wormer is voorgedragen voor een vierde termijn in Wormerland.

Tange is sinds maart 2000 burgemeester van Wormerland. Burgemeesters worden door de regering benoemd bij koninklijk besluit voor een periode van zes jaar. In 2018 loopt de derde termijn af.

In 2014 stond Tange nog op de 14e plek van de lijst van de langst zittende burgemeesters van Nederland.

In mei 2017 was hij al tot de top 5 doorgedrongen (plek 4) maar voor hem stonden twee burgemeesters die er sindsdien mee zijn opgehouden: Ton Rombouts van ‘s-Hertogenbosch (niet opgevolgd door Jan Hamming) en Thomas Steenkamp van West Maas en Waal.

Tange is nu tweede achter Johanneke Liemburg (PvdA) die sinds januari 2000 burgemeester is van de Friese gemeente Littenseradeel. Dat ze daar nog zit is al een wondertje, in 2007 verzocht de gemeenteraad haar tot twee maal toe om op te stappen.

Of Liemburg ook voor de vierde termijn gaat weten we niet, ze is geboren op 19 juli 1952, dus 11 dagen jonger dan Tange (8 juli 1952).


UPDATE Orkaan-lezer Dwarsligger heeft het gecheckt (zie onder) en meldt in de reacties dat Littenseradeel per 1 januari wordt opgeheven. De kans dat Liemburg blijft is dus klein. Tange op nr. 1 – yessss!


UPDATE 2 (5 december 2017): het is nu zeker dat Tange vanaf 1 januari 2018 op 1 staat.


 

Deel dit artikel:

7 reacties op Peter Tange langst zittende burgemeester Nederland? Update: Ja dus!

 1. Henk Mak schreef:

  Dat gun ik Peter Tange van harte, het is een symphatieke en emabele man en een goed bestuurder die de harten van mensen weet te pakken!
  Peter heel veel succes in je vierde periode.
  Namens de fractie van de SP.

 2. Dwarsligger schreef:

  De gemeente Littenseradeel wordt per 1 januari a.s. opgeheven. Het grondgebied wordt herverdeeld over drie gemeenten (twee bestaande [Súdwest-Fryslân en Leeuwarden] en één nieuwe fusiegemeente Waadhoeke). Dus mevrouw Liemburg raakt haar baan kwijt. De nieuwe gemeente zal tijdelijk een waarnemend burgemeester krijgen, dat kan de huidige burgemeester van één van de vier fusiepartners zijn. De kans is dus groot dat Peter Tange op Nieuwjaarsdag de langst zittende burgemeester wordt.

 3. vaartje 107 schreef:

  en toch vind ik het maar een raar gezegde “de langst zittende” criminelen die zitten maar een burgemeester toch niet, het is dus eigenlijk een burgemeester die een gemeente het langst bestuurd, klinkt ook aardiger.

 4. Marcel de Jong schreef:

  Mevrouw Liemburg trad in april 2000 aan als burgemeester. De heer Tange trad aan in maart 2000 en is hierdoor nu al de langstzittende.

 5. Klaus schreef:

  Als Wormernees ben ik trots op onze burgemeester, hoop dat hij nog velen jaren blijft. We kunnen ons geen betere wensen!

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.