Wormerse buitenzwemmers moeten naar Krommenie…

Het lukt niet om zwembad Het Zwet in Wormer de komende maanden open te stellen voor het zwemmen in de open lucht.

Inwoners wilden het graag, het kan in Amsterdam en waarschijnlijk ook in februari in Krommenie, maar niet in Wormer. “Het is helaas niet mogelijk om winterzwemmen nu mogelijk te maken”, aldus burgemeester Judith Michel en wethouder Kees van Waaijen.

In februari en maart moet de schakelkast worden vervangen. Afgelopen zomer is de kast diverse malen uitgevallen, waardoor de baden dagen achtereen niet konden worden gebruikt.

Van Waaijen in het persbericht van Wormerland:

“We hebben uitvoerig overleg hierover gehad met onder meer het Gemeentelijk Beleidsteam (GBT), dat dit soort zaken in het kader van de coronacrisis moet beoordelen en de locatiemanager Sportfondsen Wormer”,

Ook zou het openstellen van het Zwet kostbaar zijn en drie tot vier weken duren om het zwembad bedrijfsklaar te hebben. Ook is het is erg onzeker voldoende personeel gevonden kan worden werven om het winterzwemmen veilig te laten plaatsvinden.

Exploitant Sportfondsen wil eigenlijk al hun buitenzwembaden in deze coronaperiode gesloten houden. De bedoeling van alle kabinetsmaatregelen is om mensen zoveel mogelijk thuis te laten zijn en samenkomsten van mensen zoveel mogelijk te voorkomen. Het openen van een buitenzwembad gaat tegen die bedoeling in. Burgemeester Judith Michel:

“Alles overziend zijn wij van mening dat hoe sympathiek het idee van een winteropenstelling ook is, het op dit moment helaas niet haalbaar is.”

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *