De Crommenije gaat open!

Het zal op zijn vroegst half februari 2021 zijn, maar ja, het is mogelijk om het buitenbad van zwembad De Crommenije open te stellen voor publiek!

Vorige week schreef onze huisbioloog David Sluis een warm pleidooi om het zwembad in Krommenie ook deze winter te openen. Daarop stelde de VVD en de SP technische vragen over de mogelijkheden en die werden vandaag beantwoord.

Op verzoek van wethouder Slegers heeft het Sportbedrijf aangegeven dat het technisch mogelijk is het buitenzwembad te openen. De extra kosten zijn afhankelijk van de duur van de openstelling, en dat is momenteel een onzekere factor vanwege de Corona-maatregelen.

Wel wordt er een slag om de arm gehouden: in verband met de steeds wisselende maatregelen rond Corona, is niet te voorspellen hoe lang het mogelijk zal blijven:

Deze maatregelen worden telkens vertaald in het Protocol Verantwoord Sporten voor het handelen op buiten- en binnen-sportaccommodaties en in de openbare ruimte.

Het duurt minimaal drie weken om het bad te vullen en het water op temperatuur te brengen zodat het gereed is voor gebruik. Daarbij dient er een aanpassing te komen van het aanwijzingsbesluit op grond van de Wet Publieke gezondheid door de burgemeester. 

Deel dit artikel:

38 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *