Zaanbrug in aanbouw bekijken tijdens ‘Dag van de Bouw’

De nieuwe Zaanbrug is pas aan het eind van dit jaar klaar, en het bouwterrein is hermetisch afgesloten met hekken. Maar op zaterdag 17 juni, tijdens de Dag van de Bouw is het mogelijk een kijkje achter de schermen (hekken) te nemen.

Via een pontonbrug kunnen bezoekers onder meer een blik werpen nemen in de brugkelder. Van 10.00 tot 15.00 uur het bouwterrein open voor geïnteresseerden. 

Bezoekers kunnen zich melden op de Nieuweweg in Wormer, naast het Lassie gebouw (t/o Nieuweweg 108).

De nieuwe Zaanbrug krijgt een bredere en hogere doorvaart waardoor de brug minder vaak en minder lang open hoeft. De nieuwe Zaanbrug biedt bovendien meer ruimte aan fietsers en voetgangers.

De provincie Noord-Holland laat trots weten dat “het vernieuwen van de Zaanbrug onderdeel is van provinciaal programma ‘Vaart in de Zaan!’. Met dit programma wil de provincie Noord-Holland de bevaarbaarheid van de Zaan verbeteren, zodat bedrijven het vervoer over water blijvend kunnen benutten en uitbreiden.” Jammer alleen dat die ‘vaart in de Zaan’ stokt in Koog aan de Zaan waar de Coenbrug al sinds mei 2021 waar scheepvaartverkeer hoger dan 6,20 meter niet onderdoor kan. Dit jaar en in 2024 blijft de brug gesloten voor dat scheepvaartverkeer.

De Dag van de Bouw is op veel meer plekken in Nederland, maar in de Zaanstreek is de Zaanbrug de enige attractie.

Door Piet Bakker (tekst, foto’s). Extra informatie: persbericht Noord-Holland, eerder nieuws op De orkaan, website Dag van de Bouw.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *