Op 13 april wordt de Zaanbrug officieel geopend. Ter ere van dit historische moment organiseren de Historische Vereniging van Oostknollendam (SHOK), Wormer (HGW) en Wormerveer (HVW) verschillende festiviteiten. Deze vinden plaats in de Stoomhal in Wormer en de Vermaning in Wormerveer.

In de Stoomhal wordt onder andere een film over de Zaanbrug vertoond en in de Vermaning is een tentoonstelling van afbeeldingen van de brug. Daarnaast organiseert de Historische Vereniging Wormerveer een gedichtenwedstrijd. En hoe kan het ook anders: het thema bij deze wedstrijd is de Zaanbrug.

Deelname gedichtenwedstrijd

De gedichten kunnen tussen 1 februari en 15 maart worden ingezonden. De voorwaarden bij deze wedstrijd zijn:

  • Het gedicht moet aansluiten bij het thema Zaanbrug (belevenissen, gebeurtenissen, ergernissen);
  • Het gedicht mag niet eerder digitaal of schriftelijk gepubliceerd zijn geweest;
  • Het gedicht moet passen op een halve A4;
  • Elke Wormerlander en Zaankanter mag meedoen;
  • Per persoon mag maximaal één gedicht ingezonden worden.

Insturen van een gedicht kan per e-mail via archivaris@hvwormerveer.nl onder vermelding van ‘Inzending gedichten Zaanbrug’. Per post kan ook naar HVW, p/a Zaanweg 124, 1521 DS Wormerveer. Vergeet niet om bij de inzending je contactgegevens mee te sturen.

Genomineerde gedichten

Na 15 maart nomineert de jury in totaal 8 gedichten. De genomineerde gedichten worden geplaatst op de websites van de drie Historische Verenigingen en op verschillende facebookpagina’s. Tijdens de opening van de tentoonstelling in de Wormerveerse Vermaning (op 13 april) mogen alle genomineerden hun gedicht voordragen. De 1e prijs is een print van het winnende gedicht op een postkaart. Deze kaart wordt aan elke bezoeker van de tentoonstelling in de Wormerveerse Vermaning en de Stoomhal uitgereikt.

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Historische Vereniging Wormerveer, Foto: Orkaan Archief