De nieuwe Zaanbrug is al sinds begin dit jaar open, alles gaat zoals verwacht, de eerste storingen waren vorige week al een feit. Nu blijkt dat ook de cameramasten niet helemaal okay zijn, dat wil zeggen: de positie van de camera’s aan de masten is niet optimaal.

Van 28 tot en met 31 mei worden er (tijdelijk*) vier nieuwe cameramasten geplaatst bij de Zaanbrug. De camera’s die nu in gebruik zijn, worden aan de nieuwe palen gemonteerd.

De positie van de huidige camera’s schijnt ‘niet ideaal’ te zijn. Wat er precies niet ideaal aan is blijft voor ons vooralsnog onduidelijk. Wie denkt dat het plaatsen van die camera’s is met een uurtje gedaan is komt bedrogen uit. Niets is minder waar. Vier dagen lang worden masten geplaatst, camera’s gedemonteerd, camera’s geremonteerd (is dat een woord?) en opnieuw elektra aangesloten.

Tussen 28 en 31 mei kan het verkeer verhinderd worden. Verkeersregelaars gaan het verkeer over de brug regelen.

UPDATE 28 mei 2024: We hebben bij de Provincie geïnformeerd waarom de masten ’tijdelijk’ zijn. “De gemeente Zaanstad wil een ‘andere invalshoek’ van het beeld van de camera’s op de brug. Met het verplaatsen van deze camera’s denkt men de beste camerastanden te hebben gevonden. Toch verwacht de gemeente dat de camerabeelden in de toekomst nog geoptimaliseerd kunnen worden. Vandaar dat er ‘tijdelijk’ staat. Wanneer (en of) er daadwerkelijk opnieuw verplaatst gaat worden is nu nog niet bekend.”

Door Sascha Timmermans. Bron: Provincie Noord-Holland, foto: Bart van der Laan (storing vorige week).